EG Electronics söker en driven Redovisningsassistent

EG Electronics · Ekonomi · 24 nov

Om jobbet

EG Electronics söker, i samarbete med rekryteringsföretaget SW, en erfaren redovisningsassistent som kommer att ansvara för bolagets kundreskontra och jobba med den löpande redovisningen. Företaget sitter i stora och fräscha lokaler i Spånga med goda kommunikationsmöjligheter. Rollen passar dig som gillar att ta egna initiativ, jobba självständigt och i grupp.

Tjänstebeskrivning
Rollen som redovisningsassistent innefattar:

Utskrift av kundfakturor samt bokföring av inbetalningar, påminnelsehantering, räntefakturering, inkasso, månatliga avstämningar etc. Du kommer även att vara behjälplig gällande företagets leverantörsreskontra vilket innefattar registrering och betalning av leverantörsfakturor, både manuellt registrerade och scannade pdf-fakturor som automatkonteras, samt prickning mot inköpsorder och inleveranser.

I redovisningsarbetet ingår bokföring av manuella verifikat, avskrivningar, periodiseringar och andra avsättningar mm. Avstämning av vissa konton i samband med månadsbokslut.

Andra arbetsuppgifter som kan förekomma i rollen som redovisningsassistent är t.ex. kundkredithantering, kommunikation med kreditförsäkringsbolag och personal på företaget, utredningar och andra speciella projekt som kan förekomma. Även bistå med årsredovisning och årlig kostnadsbudgetering.

Din profil och bakgrund
Vi ser gärna att du som söker antingen är minst gymnasieekonom kombinerat med flerårig erfarenhet av reskontraarbete alternativt högskoleutbildning med inriktning redovisning kombinerat med kortare erfarenhet. Erfarenhet av ERP-system är ett krav vidare är det meriterande om du arbetat i Jeeves. Du har även god systemvana främst i Excel. Du har goda kunskaper i Engelska, både i tal och skrift. För att trivas och lyckas i rollen som redovisningsassistent på EG Eletronics söker vi dig som är engagerad, målmedveten, prestigelös och analytisk.

Intresserad?
Denna rekrytering utförs i samarbete med rekryteringsföretaget SW. Tjänsten avser heltid och tillsvidareanställning med tillträde omgående. Vid frågor vänligen kontakta ansvarig rekryteringskonsult Emma Levin på telefon 08-407 55 70. Urval och intervjuer sker löpande så välkommen med din ansökan redan idag.
Jobbfakta
Ort
Sundbyberg
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Ekonomiassistent
Publicerad

3 dagar sedan

Sista ansökningsdag

24 nov

Om företaget

SW är specialiserade på rekrytering och konsultverksamhet för tjänstemän. Våra tjänster och våra kunder finns inom ekonomi, försäkring, bank & finans, administration, försäljning, kundservice och IT, med placering i Stockholm, Göteborg och Malmö. Vår affärsidé är att tillgodose företagens behov av flexibel arbetskraft och samtidigt vara en naturlig partner vid rekryteringar.