DLX Redovisning söker en studerande och driven redovisningsassistent!

Academic Work · Ekonomi · 29 jan

Om jobbet

Studerar du ekonomi och vill ha ett långsiktigt deltidsjobb med goda utvecklingsmöjligheter? Har du både erfarenhet och ett intresse för redovisning och trivs i en dynamisk miljö? Då kan tjänsten som DLXs nya redovisningsassistent vara någonting för dig!

Information om uppdraget

Academic Work söker för DLX räkning en redovisningsassistent som har möjlighet att arbeta ca 2-3 dagar i veckan. Företaget består av två personer och de lägger därför stor vikt på din personlighet. Du kommer själv överens med DLX om hur och när du ska arbeta och de är flexibla när det kommer till tentaperioder. Denna tjänst är därför perfekt för dig som har erfarenhet sedan tidigare men vill utvecklas och lära dig utav två erfarna kollegor samtidigt som du studerar.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och DLXs önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic
Work

Uppdraget är en del av vår personaluthyrning. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos DLX. Deras intention är att du på sikt ska kunna bli anställd direkt hos dem, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

Arbetsuppgifter

Som redovisningsassistent kommer du att arbeta med den löpande bokföringen, främst leverantörsreskontra, kundfakturor och momsredovisning. I takt med att du utvecklas kommer du få fler arbetsuppgifter och områden att arbeta med.

Du kommer till exempel att:
 • Lägga in leverantörsreskontra i reskontrabokföringen
 • Hantera kunders kvitton och kontera dessa
 • Göra avstämningar av bank- och skattekonton
Tjänsten passar dig som har praktisk erfarenhet av ovanstående punkter och som har planer på att jobba i en liknande roll efter studierna. Du ska ha ett gediget intresse för arbetsuppgifterna och vill börja din framtida karriär inom redovisning redan under studierna.

Vi söker dig som
 • Studerar ekonomi på högskola eller universitet
 • Har ett års praktiskt erfarenhet utav bokföring
 • Har god kunskap inom Excel
 • Är systemkunnig, då företaget arbetar i flera olika ekonomisystem
 • Har god förmåga att uttrycka dig både i tal och skrift på svenska då kontakten med företagets kunder sker på svenska
 • Har en förmåga att ta initiativ och kan arbeta självständigt
Det är meriterande om du har arbetat i Visma SPCS sedan innan.

Som person är du är flexibel och inte rädd för att hantera snabba puckar. Då företaget präglas av en öppen kommunikation och bra sammanhållning bör du ha en god samarbetsförmåga och vilja bidra till en positiv stämning på kontoret. För att trivas bör du även ha skinn på näsan och vara prestigelös då arbetsuppgifterna kan variera från dag till dag. Kunden kommer lägga stor vikt på din förmåga att ta egna initiativ och att du har en känsla för att se vad som behöver göras utan att behöva bli tillsagd. DLX ger alltid sina kunder ett stort engagemang och fokus, och du ska därför dela deras mål om att alltid ge sina kunder det där lilla extra.

Övrig information
 • Start: Omgående
 • Omfattning: ca 2-3 dagar i veckan under kontorstider
 • Placering: Hägernäs, ca 18 minuter från Stockholms Universitet
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på stn02@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar, hör gärna av dig där!
Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet.

* Som deltidskonsult på Academic Work blir du en del av vårt konsultnätverk och har för varje uppdrag en ansvarig konsultchef som finns tillgänglig under hela din anställningsperiod. Konsultchefens uppgift är att säkerställa att du trivs på din arbetsplats men också att du utvecklas och vi arbetar aktivt för att kunna hjälpa dig vidare mot spännande tjänster såväl under din studietid som efter din examen.

Skydd för din personliga integritet
När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer under vår PuL-sida.

DLX är ett familjärt företag som startades av två svägerskor. Namnet DLX står för Det Lilla Extra. Utöver professionella helhetslösningar inom redovisning, vill de ge sina kunder just det lilla extra i form av engagemang, flexibilitet och tillgänglighet. De arbetar med både små och stora företag med allt från små delar av ekonomin till hela systemet. Läs mer om DLX redovisning på deras hemsida: http://dlxredovisning.se/index.html
Jobbfakta
Ort
Stockholms stad
Anställning
Deltid
Tillsvidareanställd
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Redovisningsekonom
Publicerad

6 dagar sedan

Sista ansökningsdag

29 jan

Om företaget

Det startade i liten skala med tre studenter och deras vision att skapa möjligheter för studenter att få arbetslivserfarenhet bredvid studierna. Tolv år senare är Academic Work Nordens största bemanningsföretag för studenter och unga akademiker.