Distriktschef Uppland

Om jobbet

Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.
Färjerederiet Trafikverket är Sveriges största rederi och en av Trafikverkets resultatenheter. Våra 69 gula färjor genomför årligen 22 miljoner personresor och 12 miljoner fordonstransporter. Åtta av tio resande är nöjda med färjeresan. På uppdrag av Trafikverket trafikerar vi 38 färjeleder i det allmänna vägnätet samt tre leder på uppdrag av kommunala trafikhuvudmän. När vattnet fryser på våra färjeleder i norr svarar vi för drift och underhåll av upp till sju isvägar. Vårt huvudkontor ligger i Vaxholm, vi är knappt 500 tillsvidareanställda och omsätter årligen ca 740 miljoner kronor
Distriktschef Uppland

Arbetsuppgifter
Som chef för distrikt Uppland har du ansvar för Gräsö- och Ljusteröleden med fyra färjor, två färjevaktstugor samt personalansvar för ett tjugotal tillsvidareanställda och ett antal timvikarier. Du rapporterar till den Operative chefen.

Du ansvarar för att verksamheten fungerar på ett optimalt sätt och utvecklas på alla plan. I ansvarsområdet ingår medarbetare, färjor, färjelägen och färjevaktstuga. Du har eget budgetansvar och distriktet har en omsättning på ca 53 MSEK. Våra ledord som vi dagligen arbetar mot är Nöjda kunder, Nöjda Medarbetare, Lönsamhet och Miljöfokus. Du, tillsammans med dina medarbetare, ska få verksamheten att fungera så effektivt som möjligt. Till din hjälp i vardagen har du dina duktiga medarbetare samt de centrala stödfunktionerna som finns på Rederikontoret i Vaxholm.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har högskoleexamen med en maritim inriktning eller motsvarande utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer likvärdig. Du har erfarenhet från sjöfart eller från annan verksamhet inom transport- och logistikområdet. Du har gedigen erfarenhet av personalledning och erfarenhet av att ha personalansvar. Administrativ erfarenhet är ett krav.

Du bör ha intresse för teknik och en god ekonomisk förståelse. För att lyckas i rollen behöver du även ha förståelse för områdets särskilda beskaffenhet.

Vidare är det meriterande med erfarenhet från verksamhet som pågår över stora delar av dygnet samt av underhåll och underhållssystem.

Vi söker dig som kan delegera och entusiasmera dina medarbetare. Dessutom är du beslutsmässig och har en affärsmässig inställning. Du är kommunikativ och serviceinriktad med en tro på att delaktighet och engagemang är en grundförutsättning för väl fungerande arbetsplatser. Du har goda ledaregenskaper och du utrycker dig väl både i tal och i skrift och har förmågan att skapa en öppen och förtroendefull dialog.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper såsom samarbetsförmåga, flexibilitet och engagemang.

Vid frågor angående tjänsten kontakta Operativ chef Margus Pöldma på tel. 010-125 41 11.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2016-10-28

Upplysningar

Avdelningschef Margus Pöldma
010-125 4111

ST Klas-Ove Kindlund
010-123 9890

HR-chef Åsa Nordström
010-123 26 16

SEKO Åke Ottosson
010-124 2839

Saco Erling Borg
010-124 1871
Jobbfakta
Ort
Stockholms stad
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Organisation & ledning
Underkategori
Chefsbefattningar
Kontakt

Ring Margus Pöldma, 010-125 4111

Publicerad

2 dagar sedan

Sista ansökningsdag

28 okt

Om företaget

Trafikverket ansvarar för den långsiktiga planeringen av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. I vårt uppdrag ingår också att bygga, underhålla och sköta driften av statliga vägar och järnvägar. Vi är samhällsutvecklare som planerar för helheten och vi ska skapa förutsättningar för ett effektivt transportsystem med säkra och miljöanpassade transporter - alla ska komma fram smidigt, grönt och tryggt. Vi är cirka 6 500 medarbetare och huvudkontoret ligger i Borlänge.