Director of Product

Om jobbet

Vill du påverka vardagen för nästan halva Sveriges befolkning?
Varje vecka använder fler än 4 miljoner personer Blocket och så många som 8 av 10 svenskar har någon gång handlat hos oss. Vi är stolta över att Blocket är en lika naturlig del av Sverige som midsommar och julmust! Blocket är Sveriges största marknadsplats och tillsammans med Schibsted har vi lanserat Blocketplattformen i en mängd nya länder vilket gör att vi når över 200 miljoner människor varje månad. Ett av våra nyckelord är Tillsammans. Tillsammans skapar vi världens bästa marknadsplats. Det handlar dels om att vi ska skapa de bästa tjänsterna, men också att det är tillsammans med våra användare och deras innehåll och annonser som vi skapar marknadsplatsen. Det är här Du kommer in!

Som Director of Product kommer du att ha det övergripande ansvaret för Blockets produktstrategi. Du kommer att arbeta tvärfunktionellt med ett team bestående av produktchefer för våra affärsområden, UX-specialister, produktägare och testare. Dina direktrapporterande kommer att vara Blockets produktchefer för affärsområdena Köp&Sälj, Fordon och Jobb samt UX Lead.

Du kommer att arbeta både lokalt, som en del av Blocket ledningsgrupp, liksom globalt, som en del av den globala Produktledningen för Marketplaces. Schibsted har en mycket hög grad av samarbete gällande produktutveckling, med målet att tillsammans bygga nästa generations marknadsplatser. Idag utgör samtliga produkt- och teknikavdelningar inom Marketplaces en sammanhållen enhet (Schibsted Products & Technology), som tillsammans tar fram produkter till 35 marknadsplatser i 25 länder.

Vi söker Dig:
  • som har djup kunskap om digital produktutveckling och har förmågan att se användares och kunders behov.
  • som har en förmåga att inspirera andra, kan leda människor genom förändring och bygga starka team där ni samarbetar med andra.
  • som känner sig bekväm med, och har en förmåga, att fatta svåra beslut och göra snabba prioriteringar.
  • som har ett starkt affärsmannaskap och en förmåga att balansera snabba wins med långsiktiga investeringar. Du kan visa på resultat och nå uppsatta mål.
  • som kan förstå och kommunicera med alla typer av interna och externa stakeholders och har med din erfarenhet en god teknisk förståelse.
  • som har ledarerfarenhet på ledningsnivå, och en relevant högskoleexamen.
Vi vill att du blir en del av Sveriges största och mest älskade marknadsplats!
Vi är stolta över att ha hållbarhet som en integrerad del av vår kärnverksamhet och att vi hjälper svenskar bidra positivt till vår miljö och varje människas ekonomi. Blocket har höga ambitioner för de kommande åren, och genom att bli en del av Blocket kommer du att arbeta med ett fantastisk team, ha ett utmanande arbete och möjlighet att påverka vår framtid. Men framför allt kommer Du och Blocket att bidra med möjligheter. Möjligheter för våra användare att hitta ett nytt hem, att hitta ett nytt jobb eller medarbetare, att sälja något som man inte längre behöver eller att hitta något man länge längtat efter. Men kanske allra viktigast - att alla kan ha råd att köpa den där första cykeln eller datorn.

Director of Product kommer att rapportera till SVP Product Marketplaces i Schibsted Media Group, Christian Printzell Halvorsen och till Blockets ledningsgrupp. Du behöver behärska svenska eller norska samt engelska.

Rollen är placerad i Stockholm, men innebär även resor inom Europa.

För mer information om rollen, vänligen kontakta Christian Printzell Halvorsen, SVP Product, Marketplaces och/eller Jan Prokopec, VD Blocket. För frågor kring rekryteringsprocessen, kontakta HR manager Wiktoria Ahnlund.

Om företaget