Digitalent, ett dotterbolag till academic work, söker sales manager!

Om jobbet

Har du ett brinnande intresse för den digitala transformation vårat samhälle genomgår? Har du arbetat några år med försäljning i IT-konsultbranschen och känner att det är dags att ta nästa steg? Har du genom din erfarenhet skapat dig en bild av hur du skulle bygga ett företag om du själv fick välja? Brinner du efter en större mening i ditt yrkesliv och längtar efter en arbetsplats där du omges av trevliga, smarta och passionerade kollegor som tillsammans med dig vill skapa ett modernt konsultbolag i toppklass?

Då kan du vara precis rätt person för att vara med på Digitalents spännande resa!

Information om uppdraget

Academic Work är en av Sveriges största arbetsgivare för unga akademiker i IT-branschen. Under de senaste åren har vi tagit en nyckelposition som leverantör av långsiktig kompetensförsörjning av IT-kompetens genom uthyrning av ung, driven och ambitiös IT-personal. Nästa steg för Academic Work är nu att starta upp konsultbolaget Digitalent där vi avser samla och utveckla systemutvecklingstalanger med yrkeslivserfarenhet för att kunna stötta våra kunder med högkvalificerade IT-tjänster. Ambitionen är att skapa Sveriges bästa arbetsplats för passionerade och talangfulla systemutvecklare. En arbetsplats där passionen för den digitala och personliga utvecklingen får stå i fokus och där samarbete och kompetensöverföring är ledorden.

Arbetsuppgifter

Då bolaget är i en uppbyggnadsfas har du nu chansen att få vara med från början i ett startup-bolag med stor handlingsfrihet samtidigt som Academic Work stöttar verksamheten med både personella och ekonomiska resurser. Du kommer in tidigt i verksamheten och kommer tillsammans med VD och Operations Manager att utgöra kärnteamet för bolaget och därmed vara avgörande för dess framgång.

I rollen som Sales Manager kommer du ständigt växla mellan operativt och strategiskt arbete och ditt ansvar kommer utvecklas i takt med bolagets framväxt. Initialt är du tillsammans med VD ansvarig för bolagets försäljning men på sikt kommer du även ansvara för både rekrytering och ledarskap för en säljorganisation. Rollen är mångfacetterad men kan delas in i följande ansvarsområden:

Affärsutveckling:

Som Sales Manager kommer du tillsammans med VD vara ansvarig för att ta fram en go to market-modell för Digitalent. Du är ansvarig för att, med både kund och konsults bästa i åtanke, ta fram och ständigt utveckla Digitalents affärsmodell i form av erbjudande och paketering.

Försäljning:

Som Sales manager blir du huvudansvarig för bolagets försäljning. Detta inkluderar bl.a.: kartläggning, kundbearbetning, att matcha konsulter mot rätt uppdrag, att utmana organisationen för att ständigt ha nästa uppdrag i fokus. Du är bolagets känselspröt mot marknaden, är kravställare mot leveransorganisationen samt ansvarar för försäljning av uppdrag till konsulterna.

Organisation:

Ansvarig för att bygga en effektiv säljorganisation i form av Account Managers och övrig säljstöttande personal. Sales Manager är ansvarig för hur denna organisation ska se ut och verka. Detta innebär framtagande av arbetsprocesser för de roller som innefattas i säljorganisationen. Sales Manager är även ansvarig för målsättning, målstyrning, framtagande av KPIer för säljverksamhet samt rapporteringsstruktur och rapportering av dessa till Managing Director.

Partnerskap:

Academic Work samt dess dotterbolag är viktiga partners i Digitalents utveckling. Som Sales Manager är du ansvarig för relationen mot dessa partners i försäljningssammanhang och att hitta fungerande modeller där Digitalent och dess partners maximerar nyttan för både bolagen i sig och kund.

Supporting systems:

Ansvarig beställare av stödsystem för säljprocessen.

Vi söker dig som
 • Har erfarenhet av att bygga upp eller utveckla kundrelationer inom tjänsteförsäljande bolag
 • Har ett starkt intresse för modern digital teknik och/eller affär
 • Har bevisad framgång inom försäljning av IT-konsulter eller nära besläktad affärsverksamhet i tjänstesektorn
 • Har ett bevisat affärsmässigt tänk och tydligt ser samband mellan kostnader, intäkter och resultat
 • Har goda ledaregenskaper med erfarenhet av att rekrytera, utveckla och följa upp personal
 • Har mycket goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift då båda språken kommer att användas i arbetet
 • Det är meriterande om du har ett etablerat nätverk av potentiella kunder och konsulter inom IT-branschen i Stockholm
Som person är du har du ett starkt affärssinne och kopplar aktiviteter och initiativ till kund- och affärsnytta samt ser till det ekonomiska resultatet. Du är vidare resultatfokuserad och jobbar fokuserat för att nå framgång samt ser hur aktiviteter påverkar verksamheten i det strategiska perspektivet. Du är vidare driven och har förmågan att hitta effektiva arbetssätt och metoder samt fattar självständigt beslut inom ditt ansvarsområde. Du håller motivationen uppe trots bakslag och har förmåga att fokusera på målet och arbetar tills projekt är avslutade eller resultat och mål är uppnådda. Slutligen är du en person som arbetar hårt och lägger ner tid, energi och engagemang på ditt arbete samt inspirerar andra runt omkring dig.
 • Start: December -Januari med hänsyn till uppsägningstid
 • Placering: Stockholm
 • Rapportering: Närmsta chef och lönesättande chef är Managing Director för Digitalent
 • Lön: Månadslön enligt överenskommelse samt delägarskap/bonus
 • Omfattning: Heltid, tillsvidare
 • Kontakt: Maria Eliasson, Rekryteringskonsult maria.eliasson@academicwork.se
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen. Vi kan även komma att tillsätta tjänsten innan annonsen är nertagen. Vi kan även komma att tillsätta tjästen innan annonsen är nertagen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på recruitmentstockholmsouth@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet. Hos oss kan du arbeta som uthyrd konsult på specifika kunduppdrag eller bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet. Läs mer på www.academicwork.se.

Skydd för den personliga integriteten
När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer under vår PuL-sida.
Jobbfakta
Publicerad

10 dagar sedan

Sista ansökningsdag

30 jan

Om företaget

Academic Work är en av Sveriges största arbetsgivare för unga akademiker i IT-branschen. Under de senaste åren har vi tagit en nyckelposition som leverantör av långsiktig kompetensförsörjning av IT-kompetens genom uthyrning av ung, driven och ambitiös IT-personal. Nästa steg för Academic Work är nu att starta upp konsultbolaget Digitalent där vi avser samla och utveckla systemutvecklingstalanger med yrkeslivserfarenhet för att kunna stötta våra kunder med högkvalificerade IT-tjänster. Ambitionen är att skapa Sveriges bästa arbetsplats för passionerade och talangfulla systemutvecklare. En arbetsplats där passionen för den digitala och personliga utvecklingen får stå i fokus och där samarbete och kompetensöverföring är ledorden.

Digitalent startas som ett dotterbolag till bolaget Academic Work X, ett innovationsbolag inom koncernen där vi samlar nya bolag och tjänster som syftar till att främja och addera värde till Academic Works kärnaffär.

För detta ändamål söker vi nu nästa nyckelperson till företagets founders team som tillsammans med Managing Director och Operations Manager har viljan, kompetensen och kraften att bygga upp Sveriges bästa arbetsplats för IT-konsulter. Du kommer att jobba nära andra nystartade bolag inom Academic Work X och har även tillgång till några av branschens bästa affärsutvecklare vars enda jobb är att stötta bolagen inom Academic Work X under deras etableringsfas.