Digital projekthanterare datasamordning

Trafikverket · Data & IT · 24 okt

Om jobbet

Vill du vara med och utveckla morgondagens samhälle? Gillar du att leda stora och komplexa projekt? Då har du en framtid hos oss på Trafikverket i projekt Mälarbanan.

Projekt Mälarbanan är ett av Sveriges största infrastrukturprojekt. Vi bygger ut järnväg mellan Tomteboda och Kallhäll i Stockholm. Två spår ska bli fyra och tre nya stationer ersätter tre gamla. I tätbebyggda Sundbyberg och Solna ska järnvägen delvis gå i en betongtunnel. Projektet är tekniskt komplext och byggs samtidigt som befintlig järnvägstrafik ska fungera som vanligt. När vi är klara blir det fler tågavgångar att välja på och fler kan lämna bilen hemma. Budgeten är 14 miljarder kronor.

Projekt Mälarbanan ingår i Verksamhetsområde Stora Projekt som ansvarar för att upphandla och genomföra Sveriges allra största och mest komplexa infrastrukturprojekt. Som en av landets - och därmed Nordens - största byggherrar och beställare bidrar vi till samhällsutvecklingen på ett påtagligt sätt, såväl i planeringsskedet som i byggskedet. Några av våra största projekt just nu är E4 Förbifart Stockholm, Ostlänken och Västlänken samt Mälarbanan.

Digital projekthanterare datasamordning

Arbetsuppgifter
Som datasamordnare kommer du att arbeta som stöd till vårt stora projekt Mälarbanan. Du säkerställer att information från konsulter och entreprenörer levereras så att de passar Trafikverkets olika förvaltningssystem och att informationen är möjlig att återanvända. Din huvudsakliga arbetsuppgift är att samordna den digitala informationshanteringen för projekt Mälarbanan. Även andra stora projekt kan bli aktuella.

Du företräder projektet i frågor som rör dokumenthantering (textdokument, CAD och ritningar) och säkerhetsställer att digitala verktyg/program används enligt gällande arbetsmetodik samt att befintliga arbetssätt förankras i projekten. Du medverkar vid kravställning och uppföljning av krav för leveranser.

Löpande informerar och utbildar du projektmedlemmar (internt och externt) inom digital projekthantering, deltar i förbättringsarbetet kring arbetsmetodik och digitala flöden och följer upp kontraktuella krav på digitala leveranser

I arbetsuppgifterna ingår att:
 • Vara projektens kontaktperson i datasamordningsfrågor
 • Ansvara för administration, stöd och utbildning inom PDB
 • Ansvara för projektets handledningar och anvisningar avseende IT- och dokumenthantering
 • Granska och följa upp att handledningar för dokumenthantering åtföljs
 • Upprätta grundstruktur för projektanpassade mallar
 • Säkerställa att projekten har hög kvalitet på informationshanteringen
 • Ta fram struktur för behörighetsgrupper inom projekten
 • Följa upp leveranser (datatekniskt) från konsult- och entreprenadkontrakt
 • Vara sakkunnig mot projektledningen i alla frågor rörande informationsinsamling, informationsdelning och informationsåtkomst inom projektet
 • Upprätta förfrågningsunderlag gällande krav på leveranser av handlingar från konsult/entreprenör.
Kvalifikationer
Vi söker dig med civilingenjörs- eller högskoleexamen med teknisk inriktning, alternativt annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig. Du har minst 2 års erfarenhet av att arbeta självständigt med digital projekthantering. Du har erfarenhet av att arbeta med dokumenthanteringssystem, behörigheter, flöden och metadata.

Det är meriterande om du har:
 • erfarenhet av arbeta i programmiljöer, specifikt ProjectWise
 • god kunskap om Trafikverkets ledningssystem och systemstöd
 • god kunskap om infrastruktur
Du uttrycker dig väl på svenska och engelska, såväl muntligt som skriftligt.

Som person är du strukturerad och har god analysförmåga. Du är initiativtagande och lösningsorienterad, en problemlösare som självständigt kan planera och prioritera ditt arbete. Då arbetet innebär mycket kontakter internt och externt är det viktigt att du är utåtriktad och har en god samarbets- och pedagogisk förmåga. Stor vikt kommer att fästas vid dina personliga egenskaper.

Svenskt medborgarskap är ett villkor, eftersom anställning är placerad i säkerhetsklass. Det innebär att registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande.

Vårt projektkontor finns i Solna Business Park i närheten av Sundbybergs station.

Kontaktperson: Enhetschef Annelie Norlin tel: 010-124 21 62

Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2016-10-24

Upplysningar

Enhetschef Annelie Norlin
010-124 21 62

Enhetschef Gunnar Larsson
010-123 1579

ST Airi Larsson
010-123 6243

SEKO Charlotte Olsson
010-123 1103

Saco Christina Mattila
010-123 7068
Jobbfakta
Ort
Solna
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Data & IT
Offentlig Förvaltning
Kontakt

Ring Annelie Norlin, 010-124 21 62

Publicerad

7 dagar sedan

Sista ansökningsdag

24 okt

Om företaget

Trafikverket ansvarar för den långsiktiga planeringen av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. I vårt uppdrag ingår också att bygga, underhålla och sköta driften av statliga vägar och järnvägar. Vi är samhällsutvecklare som planerar för helheten och vi ska skapa förutsättningar för ett effektivt transportsystem med säkra och miljöanpassade transporter - alla ska komma fram smidigt, grönt och tryggt. Vi är cirka 6 500 medarbetare och huvudkontoret ligger i Borlänge.