Development Manager till ledande produktbolag

Om jobbet

Arbetsuppgifter och tjänsten

Level söker för kunds räkning en erfaren Utvecklingschef till en tung chefsroll inom mjukvaruutveckling. Bolaget är mitt inne i en förändringsresa med en extra satsning på Continuous Delivery och agilt arbetssätt. Med denna vision i sikte görs en satsning på ledarskap och hoppas att du vill vara med. Du ges här en unik möjlighet att arbeta i ett föränderligt bolag där du får ett stort ansvar och kan göra skillnad samt bidra till dess framtida utveckling.

Du kommer att ansvara för att din organisation blir en modern och agil mjukvarutvecklingsorganisation, genom att göra en effektiv planering och daglig ledning av dina team som består av ca 75 personer på olika geografiska platser.

Du har ett strategiskt och operativt ansvar för din produktportfölj som idag har en bred teknikstack. Som Development Manager kommer du ha leveransansvar, resultatansvar och övergripande ansvar för personalens kompetensutveckling.

Uppgifter som bl a ingår är:
  • Ansvar för budgetläggning samt uppföljning för ditt område.
  • Övergripande ansvar för produktleveranser inom ditt område.
  • Implementera och verkställa bolagets övergripande utvecklingsstrategi.
  • Optimera, utmana och förbättra processer och metoder
  • Kontinuerligt förbättra organisationen och processerna inom ditt område.
  • Ansvara för releaser gällande tid, scope och kvalité.
  • Övergripande ansvarig för att roadmappen så att den går i linje med bolagets produktstrategi.
  • Hantera den dagliga verksamheten inom produktområdet.
Tjänsten är med placering i Stockholm och du har ett team med gruppchefer som rapporterar till dig. Resor i tjänsten kommer att krävas, ca 25 dagar/år.

Erfarenhet, utbildning och person

För att vara framgångsrik i denna roll har du arbetat minst 10 år inom mjukvaruutveckling och har minst 3 års erfarenhet av en chefsroll. Vi söker någon som har goda kunskaper inom agil utveckling, projektledning, förändringsledning och är van att arbeta i en rapporterande organisation.

Du har en relevant akademisk utbildning inom Data/systemvetenskap eller motsvarande. Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift är ett krav.

Vi värderar personliga egenskaper högt och söker efter en person som är resultatorienterad och får med sig medarbetare mot målen. Du är motiverande och värdeskapande, äger processen och står för budskapet. Detta genom ett förändringsorienterat och kommunikativt arbetssätt där du arbetar aktivt med utveckling av befintliga och nya processer och leder din grupp.

Låter det intressant? Skicka då in din ansökan så snart som möjligt.

Ansökan
Vänligen sök tjänsten genom att klicka på "ansök"-knappen här intill. Vid frågor vänligen kontakta Anna Smedberg på 08-120 50 429. Urval sker löpande.

Välkommen med din ansökan!
Jobbfakta
Kontakt

Ring Anna Smedberg, 08-120 50 429

Publicerad

50 dagar sedan

Sista ansökningsdag

19 dec

Om företaget

Level erbjuder en helhetslösning inom rekrytering där vi arbetar med både annonsering, nätverk, databaser och search. Vi strävar efter att kunna erbjuda de mest tids- och kostnadseffektiva lösningarna på marknaden. En rekrytering ska enligt oss vara kvalitativ utan att behöva innebära en långdragen och dyr process.