Datasamordnare

Om jobbet

Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.
Verksamhetsområde Stora Projekt ansvarar för att upphandla och genomföra Sveriges allra största och mest komplexa infrastrukturprojekt. Som en av landets - och därmed Nordens - största byggherrar och beställare bidrar vi till samhällsutvecklingen på ett påtagligt sätt, såväl i planeringsskedet som i byggskedet. Vi sätter stort fokus på att slutföra våra projekt i tid, till rätt kostnad och med förväntat innehåll. Några av våra största projekt just nu är införandet av tågtrafikstyrningssystemet ERTMS samt investeringsprojekten E4 Förbifart Stockholm, Ostlänken och Västlänken.

Trafikstyrningssystemet ERTMS

ERTMS - European Rail Traffic Management System - är ett EU-gemensamt trafikstyrningssystem. Det införs för att förenkla resor och transporter över landsgränserna Europa. Projekt ERTMS uppdrag är att färdigställa utvecklingen av ERTMS systemen och att ansvara för införandet av ERTMS i Sverige. Vi börjar med införandet av ERTMS på Malmbanan som omfattar sträckan Luleå - Riksgränsen (Narvik) med första driftsättning på del av sträckan 2018. År 2035 beräknas ERTMS vara infört i sin helhet i Sverige.

Datasamordnare

Arbetsuppgifter
Tjänsten som datasamordnare ligger under enheten för digital projekthantering på Stora projekt.

Som datasamordnare arbetar du i nära samarbete med projektledningen. Du stödjer projektet inom digital projekthantering och säkerställer att information från konsulter och entreprenörer levereras enligt fastställda rutiner och riktlinjer. Det innebär bland annat att du kommer att vara länken mellan projektet och Trafikverkets övriga verksamhet och förvaltningar.

Du företräder projektet i frågor som rör dokumenthantering (textdokument, CAD och ritningar) och säkerhetsställer att digitala verktyg/program används enligt gällande arbetsmetodik samt att befintliga arbetssätt utvecklas, förankras och används i projekten. Du medverkar vid kravställning och uppföljning av krav för leveranser.

Du informerar och utbildar projektmedlemmar (internt och externt) inom digital projekthantering, deltar i förbättringsarbetet kring arbetsmetodik och digitala flöden och följer upp kontraktuella krav på digitala leveranser.

Initialt kommer arbetsuppgifterna att ligga inom projektet ERTMS. I projektet kommer du bl.a. att ansvara för administration, stöd och utbildning inom PDB, ansvara för projektets dokumenthanteringsplan och medverka i framtagande av underhålls- och förvaltningsmodeller av det nya signalsystemet. Du kommer att jobba tillsammans med specialister inom alla teknikområden och med projektledningen i delprojekten så samverkan och förståelse är viktiga ingredienser i arbetet.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har civilingenjörs- eller högskoleexamen med teknisk inriktning, eller annan utbildning och/eller erfarenhet som vi bedömer likvärdig.

Du har yrkeserfarenhet inom digital projekthantering, datasamordning och dokumenthantering. Det är meriterande med god kunskap om Trafikverkets ledningssystem, systemstöd och BIM. Det är även meriterande med god kunskap om infrastruktur.

Arbetsuppgifterna kräver att du har en god förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska, i både tal och skrift.

Du kommer att arbeta självständigt, planera, prioritera och driva ditt eget arbete för att uppfylla projektets och trafikverkets mål. Detta ställer stora krav på din självständighet och att du är lösningsorienterad.

Som person är du kommunikativ och utåtriktad samt har en god samarbets- och pedagogisk förmåga. Eftersom arbetet innebär många kontakter är du van vid att samarbeta inom stora organisationer.

Svenskt medborgarskap är ett villkor, eftersom anställning är placerad i säkerhetsklass. Det innebär att registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2016-11-06

Upplysningar

Enhetschef Annelie Norlin
010-124 21 62

ST Airi Larsson
010-123 6243

SEKO Charlotte Olsson
010-123 1103

Saco Håkan Wiss
010-123 7435
Jobbfakta
Ort
Stockholms stad
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör
Underkategori
Teknisk skribent
Kontakt

Ring Annelie Norlin, 010-124 21 62

Publicerad

3 dagar sedan

Sista ansökningsdag

6 nov

Om företaget

Trafikverket ansvarar för den långsiktiga planeringen av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. I vårt uppdrag ingår också att bygga, underhålla och sköta driften av statliga vägar och järnvägar. Vi är samhällsutvecklare som planerar för helheten och vi ska skapa förutsättningar för ett effektivt transportsystem med säkra och miljöanpassade transporter - alla ska komma fram smidigt, grönt och tryggt. Vi är cirka 6 500 medarbetare och huvudkontoret ligger i Borlänge.