Datalingvist / Språkteknolog som brinner för textanalys

Om jobbet

Om tjänsten:
Vi söker dig som gillar textanalys, reguljära uttryck, maskininlärning och klassisk språkteknologi i stort. Hos oss kommer du att vidareutveckla vår programvara för automatiserad informationsextraktion som är kärnan i våra avancerade tjänster för transportsektorn. Har du erfarenhet av linuxadministration är det ett plus.

Du kommer att arbeta i vårt trevliga team av erfarna datalingvister med såväl större som mindre projekt. Du deltar aktivt i hela processen, från idéstadiet via planering, implementation och testning, till utvärdering och buggfix. Vi räknar med att du växer in i en roll i vilken du vill ta större ansvar och vill vara med att driva flera av våra utvecklingsprojekt. Programmering är en central del av tjänsten.

Dina egenskaper/kvalifikationer:
Du bör vara språkteknolog/datalingvist eller datalog, eller ha liknande bakgrund med något eller några års erfarenhet. Du ska vara strukturerad, självgående, grundlig och samtidigt snabb, och gilla analys och att skapa resultat. Du bör också vara duktig på regex-programmering eller snabblärd. Erfarenhet av Perl, Linux och bash är ett krav. Erfarenhet av tex maskininlärning, NLP (natural language processing) och big data är meriterande, likaså intresse för node/javascript/LAMP och erfarenhet av linuxadministration. Du har lätt för att samarbeta och är social. Intresse för geografi är ett plus. Språkkunskaper: Engelska och svenska.
Jobbfakta
Ort
Stockholms stad
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Yrkesområde
Data & IT
Publicerad

12 dagar sedan

Sista ansökningsdag

19 dec

Om företaget

New Media Solutions är ett entreprenöriellt företag som driver och utvecklar tjänster inom Business Intelligence för redare, skeppsmäklare och lastägare inom den internationella sjöfarten. Företaget har 8 anställda och en unik spetskompetens inom språkteknologi och är inne i en expansiv fas internationellt. Företagets kunder finns i Europa, Mellanöstern och Asien, varav flera är bland de ledande i branschen. Vårt kontor finns i Gamla Stan, i Stockholm, centralt, nära både T-bana och pendeltåg.