Databas/BI-Utvecklare till Scania IT Connected Services

SCANIA CV AB · Data & IT · 6 nov

Om jobbet

Nu söker vi dig som är riktigt vass Databas-Utvecklare som behöver en ny utmaning i din karriär. Du kommer att vara med och bryta ny mark när vi tillsammans utvecklar Scanias framtid.

Vår uppgift är att ta fram nästa generations intelligenta IT-system, som skall hjälpa oss och våra kunder att bättre utveckla nya verksamhetsområden. Med hjälp av data från flera av Scanias viktigaste informationsområden kommer vi under året att leverera bland annat tjänster för att optimera försäljning av våra lastbilar, maximera uptime av fordonsflottor, flertalet tjänster kring uppkopplade trailers samt mycket mer. Området är väldigt viktigt för Scania och trycket på leverans är stort. Därför expanderar nu Scania IT kraftigt och skapar nya utvecklingsteam som skall arbeta integrerat med verksamheten för att nå våra mål.

Dina arbetsuppgifter

Du kommer att ingå i ett utvecklingsteam som ansvarar för alla bitar inom applikations- och tjänsteutveckling. Du kommer att vara delaktig i kravarbete, arkitektur, utveckling, testning och releasehantering. Vi vill att du står upp för kvalitén i ditt arbete och inte är rädd att jobba hårt för att hinna med deadlines. Du har även ett starkt intresse för att lära dig mer om Scania och finner glädje och nyfikenhet i att arbeta nära Scanias verksamhetsområden.

Du som söker brinner för Agila arbetsmetoder och har ett stort intresse för modern systemutveckling. Du kommer att ha en central roll i något av våra utvecklingsteam och kommer att få många kontaktytor runt om i Scanias organisation. Fokus ligger på såväl nyutveckling av innovativa idéer och vidareutveckling av befintliga system. I vårt arbete skall de agila principerna genomsyra vår vardag:
 • Individer och interaktioner framför processer och verktyg
 • Fungerande programvara framför omfattande dokumentation
 • Kundsamarbete framför kontraktsförhandling
 • Anpassning till förändring framför att följa en plan
Befattningen innebär att tillsammans med verksamheten delta i arbetet med att vidareutveckla våra informationslösningar med fokus på databas och BI-lösningar. Du arbetar med datalagerdesign och programmering av både dataladdningar, datauttag och rapporter. Självständigt eller tillsammans med IT-kollegor arbetar du gentemot företagets affärsverksamhet, för att fånga upp deras behov och översätta dessa till hållbara datamodeller. Du har god förståelse kring stora datalager och vet hur man bygger lösningar med hög prestanda.

Din profil

Vi söker dig som har arbetat med Data Warehouse och BI-lösningar i minst 2 år och som har mycket god kunskap

om datamodellering och databasdesign. Du är en ninja på SQL och har helst även erfarenhet av C# och .Net-miljö. Du har arbetat med MS SQL Server som databasmiljö.

Du har erfarenhet av:
 • Analysera behov, medverka i modellering och design, arbeta med utveckling av rapporter, analyser, visualisering mm.
 • Erfarenhet av BI-utveckling
 • Erfarenhet av Hadoop
 • Utveckla och förvalta nuvarande och framtida Business Intelligence-lösningar i
 • Microsoft (SQL Server, SSIS, SSAS, SSRS)
 • Erfarenhet av molnlösningar som AWS är ett stort plus
Du har även:
 • Engagemang och driv att tillsammans med andra utvecklas, leverera, förenkla & förbättra
 • En god förmåga att skapa bra kund- och leverantörskontakter
 • Erfarenhet kring Agil utveckling
 • Förmåga att uttrycka dig väl i både tal och skrift på såväl svenska som på engelska
 • Akademisk utbildning inom IT eller motsvarande erfarenhet
Vi erbjuder ett jobb där varje dag är ett äventyr, där bara du sätter gränsen för din framtida karriär och där din personliga utveckling är lika viktig som vår verksamhet.

Ytterligare information

Kontakta Karolina Hallbäcken (Gruppchef) 073-067 06 55 eller Nina Lidbeck (HR) 08-553 713 74.

Ansökan

Ansökan ska innehålla personligt brev och CV.

Urval och intervjuer sker löpande under ansökningstiden.

Om du har problem, kan du skicka din ansökan till kandidatbokning@scania.com

Ange ”Jobbid 20163543-Databas/BI-utvecklare” i ämnesraden. Bifoga ditt CV och personliga brev.

Vi behöver också ditt fullständiga namn, personnummer, adress, e-post och telefonnummer för att göra din ansökan komplett.
Jobbfakta
Ort
Södertälje
Anställning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Data & IT
Publicerad

15 dagar sedan

Sista ansökningsdag

6 nov

Om företaget

Scania IT servar Scaniakoncernen med systemutveckling, IT-drift och infrastruktur. Vårt uppdrag är att förse Scanias globala affärsverksamhet med innovativa och robusta IT-lösningar. Scania IT har ca 900 anställda och finns representerat i Sverige, Holland, Frankrike, Belgien, Latinamerika och Indien.