Dataanalytiker med starkt intresse för It/teknik till CFI group

Om jobbet

Drivs du av att analysera resultat och granska statistik? Är du en riktig problemlösare som drivs av utmaningar? Är svaret ja? Då har du nu möjligheten att få komma in på ett internationellt konsultbolag där utveckling och ansvar snabbt kan avanceras i takt med dina prestationer. Ta chansen och sök tjänsten redan idag!

Information om uppdraget

Academic Work söker för CFI Groups räkning en dataanalytiker. CFI Group är ett internationellt konsultföretag vars affärsidé är att hjälpa företag att analysera och utvärdera sambanden som utgörs mellan kunder, medarbetare och varumärke. CFI Group hjälper företag att utveckla sin försäljning och lönsamhet utifrån en bred branscherfarenhet och datadrivna analyser. Som dataanalytiker kommer du att arbeta i team tillsammans med rådgivande konsulter som genomför analyser för några av Sveriges största företag. CFI Group sitter i härligt nyrenoverade lokaler centralt på Östermalm.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och CFI Groups önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos CFI Group.

Arbetsuppgifter

Som dataanalytiker kommer du att genomföra analyser hos företag kring deras kunder, medarbetare eller varumärke. CFI Groups metod är internationellt erkänd och har utvecklats vid University of Michigan i USA. Vidare kommer du att ansvara för den administrativa och tekniska delen av kunduppdraget.

Du kommer till exempel att
 • Segmentera och strukturera klienters kundregister samt bevaka arbetet under datainsamling
 • Skapa, ändra, lägga till frågor i kundenkäter enligt instruktioner från rådgivande konsult
 • Ta fram dataspecifikationer samt genomföra analys av insamlad data i ett egenutvecklat analyssystem
 • Designa och utforma rapporteringsmallar i samråd med konsult och klient
 • Ansvara för rapportproduktionen med tillhörande kvalitetssäkring av rapporter
 • Vara behjälplig i framtagande av kundpresentationer
 • Bidra till förbättringar i leveransprocesser och system
Tjänsten passar dig som har en stark analytisk förmåga och kan se sambanden mellan de olika parametrarna som spelar in på de olika verksamheterna du kommer att jobba med. Du ska även ha förmågan att förmedla uppgifterna inom organisationen samtidigt som du jobbar med kontroll och uppföljningsarbeten.

Vi söker dig som
 • Har en relevant utbildning inom området och har starkt intresse för statistik, analys och tekniska program.
 • Har mycket goda kunskaper i Microsoft Office och främst Excel.
 • Du talar och skriver svenska och engelska flytande.
Det är meriterande om du
 • Tidigare har arbetat i en administrativ roll på exempelvis en marknadsavdelning eller som systemadministratör.
 • Grundläggande kunskaper i hur man programmerar i Excel.
 • Annan programmering är också ett plus.
Som person är du en självgående och driven problemlösare som triggas av utmaningar. Du har en god förståelse för siffror och en av dina styrkor är ditt välutvecklade logiska tänkande. Samtidigt som du är mycket noggrann och strukturerad, är du duktig på att samarbeta och har starkt kundfokus. Du förstår vikten av att hela tiden ligga steget före och ta egna initiativ då det är upp till dig själv att självständigt strukturera och organisera din arbetsdag och dina arbetsuppgifter. Vidare är du van vid ett högt tempo, har en god förmåga och erfarenhet av att hantera stressiga situationer genom att sätta upp tidsramar och alltid möta deadlines. Självklart är du administrativt lagd och har ett intresse för IT och teknik.

Övrig information
 • Start: Enligt överenskommelse
 • Omfattning: Heltid
 • Placering: Östermalm
 • Kontaktuppgifter: Ansvarig rekryterare Elin Jacobsson elin.jacobsson@academicwork.se alternativt rekryteringsadministratör Josefin Holmström 08- 52 25 76 85
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på stn02@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet. Hos oss kan du arbeta som uthyrd konsult på specifika kunduppdrag eller bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet. Läs mer på www.academicwork.se.

Skydd för den personliga integriteten
När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer under vår PuL-sida.
Jobbfakta
Ort
Stockholms stad
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Data & IT
Teknik & Ingenjör
Underkategori
Matematik, Statistik & Information
Publicerad

12 dagar sedan

Sista ansökningsdag

21 dec

Om företaget

CFI Group är ett internationellt, partnerägt konsultföretag vars affärsidé är att hjälpa företag att analysera och utveckla de stora värden som utgörs av kunder, medarbetare och varumärke. CFI Group hjälper företag att utveckla sin försäljning och lönsamhet utifrån en bred branscherfarenhet och driver förändring från ett kundperspektiv genom datadriven analys. CFI Groups metod är internationellt erkänd och har utvecklats vid University of Michigan i USA. Metoden används bl a av världens största kundnöjdhetsindex, The American Customer Satisfactin Index (ACSI).
CFI Group grundades 1989 och huvudkontoret ligger i Ann Arbor, USA. De finns representerade i sju länder och har ca 150 anställda i hela världen. Stockholmskontoret etablerades 1991 och har idag ca 25 medarbetare.