Cto till digitalent!

Academic Work · Data & IT · 20 jan

Om jobbet

Digitalent är en helt ny typ av konsultbolag med fokus på kollegial kompetensutveckling, digital innovation och faktisk användarnytta. Nu söker vi dig som vill anta utmaningen att vara med och lägga grunden till detta nya spännande bolag! Vad sägs om att möjligheten att leda andra likasinnade tekniska högpresterare? I rollen som rollen som CTO hos Digitalent kommer du ständigt röra dig i gränslandet mellan teknik och affär. Här får du möjligheten att arbeta både operativt som tech lead i uppdrag ute hos kund och strategiskt som en nyckelmedlem i Digitalents ledningsgrupp.

Information om uppdraget

Academic Work är en av Sveriges största arbetsgivare för unga akademiker i IT-branschen. Under de senaste åren har vi tagit en nyckelposition som leverantör av långsiktig kompetensförsörjning av IT-kompetens genom uthyrning av ung, driven och ambitiös IT-personal.

Nästa steg för Academic Work är nu att starta upp konsultbolaget Digitalent där vi avser samla och utveckla systemutvecklartalanger med yrkeslivserfarenhet för att kunna stötta våra kunder med högkvalificerade IT-tjänster. Ambitionen är att skapa Sveriges bästa arbetsplats för passionerade och talangfulla systemutvecklare. En arbetsplats där passionen för den digitala och personliga utvecklingen får stå i fokus och där samarbete och kompetensöverföring är ledorden. Digitalent startas som ett dotterbolag till bolaget Academic Work X, ett innovationsbolag inom koncernen där vi samlar nya bolag och tjänster som syftar till att främja och addera värde till Academic Works kärnaffär. För detta ändamål söker vi nu nästa nyckelperson till företagets founders team som tillsammans med Managing Director, Operations Manager och Sales Manager har viljan, kompetensen och kraften att bygga upp Sveriges bästa arbetsplats för IT-konsulter.
Som CTO kommer du att ta en ledarroll som teknisk expert inom Digitalent och den flora av innovationsbolag som tillsammans utgör systerbolagen inom Academic Work X. Som vår tekniska ledare handlar ditt uppdrag till mångt och mycket om vara Digitalents öra mot marken när det gäller ny teknik, att entusiasmera oss, våra medarbetare och kunder mot de platser i tekniken som vi kanske inte känner till idag; platser som vi kommer behöva landa i för en stund innan vi sätter kurs mot nya digitala resor.

Du kommer att jobba nära andra nystartade bolag inom Academic Work X och har även tillgång till några av branschens bästa affärsutvecklare vars främsta fokus är att stötta bolagen inom Academic Work X under deras etableringsfas.

Academic Work finns i dagsläget representerat på de Nordiska marknaderna samt i Schweiz och Tyskland. Digitalents ambition är att på sikt följa Academic Work till dessa marknader varför möjligheterna till internationell karriär finns för rätt person.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Digitalents önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till ansvarig rekryterare
Academic Work

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Digitalent.

Arbetsuppgifter

Då bolaget är i en uppbyggnadsfas har du nu chansen att få vara med från början i ett startup-bolag med stor handlingsfrihet samtidigt som Academic Work stöttar verksamheten med både personella och ekonomiska resurser. Du kommer in tidigt i verksamheten och kommer tillsammans med VD, Operations Manager och Sales Manager att utgöra kärnteamet och ledningsgruppen för bolaget och därmed vara avgörande för dess framgång.

I rollen som CTO har du en mångfacetterad roll där du är bolagets huvudansvarige i teknikrelaterade frågor. Detta omfattar såväl tekniska vägval i den interna organisationen som ansvar för bolagets tekniska kompetens i stort. Som CTO kommer du arbeta operativt i form av rådgivning till kund samt i roller som architect / tech lead för avgränsade projekt hos kund. Rollen har också ett stort mått av strategiskt arbete där du med din tekniska och affärsmässiga kompetens är ansvarig för Digitalents kompetensbas. Rollen är dynamisk och varierande men kan huvudsakligen delas in i följande ansvarsområden:

Lednings och strategifrågor:

Som medlem i bolagets ledningsgrupp arbetar du dagligen i gränssnittet mellan teknik och affär. Genom din brinnande passion för digital teknik- och affär har du en viktig roll i att agera som bolagets känselspröt i frågor kring kompetens och teknik. I detta ingår bl.a. att utveckla och anpassa Digitalents arbetsgivarlöfte för att fylla största möjliga värde för personalen. En viktig beståndsdel av rollen är också att tillsammans med ledningsgrupp lägga upp strategier för att ständigt anpassa Digitalents kompetens för att vara relevant för både dagens och morgondagens marknad.

Kompetensutveckling:

Digitalent har en tydlig karriär- och utvecklingstrappa som syftar till att skapa bästa möjliga förutsättningar för våra konsulter att utvecklas tekniskt och affärsmässigt. Som CTO kommer du tillsammans med Operations Manager bygga upp detta programinnehåll samt ansvara för bolagets utvecklingsplan av nya och befintliga konsulter på både kort och lång sikt.

Ledning av konsultteam:

I rollen som CTO förväntas du kunna axla avgränsade konsultuppdrag som architect / tech lead för ett antal utvecklare i projekt hos kund.

Tekniskt säljstöd / rådgivare:

Genom din tekniska kompetens och affärsförståelse kunna agera stöd till Digitalents säljare i relation mot kund. I din roll som CTO kommer du även vara medlem av AW Xs Advisory Board och med din tekniska kompetens agera rådgivande till bolagets ledning när det gäller vägval för nya IT-initiativ inom koncernen.

Tekniskt ansvarig utåt:

Som Digitalents CTO förväntas du röra dig i teknikens framkant. Genom ditt breda teknikintresse och din goda kommunikationsförmåga kommer du agera bolagets ansikte utåt i tekniska frågor. Detta kan omfatta t.ex. blogginlägg, intervjuer, externa/interna föreläsningar mm.

Vi söker dig som
 • Har en stor teknisk kompetensbredd och ett brinnande intresse för ny teknik
 • Har gedigen, flerårig, erfarenhet inom modern systemutveckling inklusive god kunskap om webbutveckling och moderna ramverk. Förmodligen har du tidigare innehavt roller som software architecht eller tech lead
 • Har förmågan och viljan att på ett pedagogiskt sätt överföra din kompetens till andra
 • Har ett bevisat affärsmässigt tänk och tydligt ser samband mellan kostnader, intäkter och resultat
 • Har tidigare erfarenhet av att leda och coacha andra utvecklare
 • Har mycket goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift då båda språken kommer att användas i arbetet
Det är meriterande om du har ett etablerat nätverk av potentiella kunder och konsulter inom IT-branschen i Stockholm.

Som person är du initiativrik och kreativ när det kommer till att hitta effektiva arbetssätt och bästa möjliga sätt att kompetensutveckla konsulterna gällande utbildningsinsatser och teknikinnehåll. Då tekniktrenderna svänger snabbt håller du dig uppdaterad inom ditt område och anpassar dig snabbt efter nya omständigheter och förutsättningar. Du är vidare lösningsorienterad och har ett strategiskt perspektiv samt identifierar visioner och långsiktiga mål och planerar aktiviteter för att nå dit. För att passa in i bolaget och det lilla teamet ser vi det som en självklarhet att du är kommunikativ, lyhörd och bidrar till bra samarbeten både internt och externt.

Övrig information
 • Start: Januari/Februari med hänsyn till uppsägningstid
 • Omfattning: Heltid, tillsvidare
 • Rapportering: Närmsta chef och lönesättande chef är Managing Director för Digitalent
 • Placering: Stockholm
 • Lön: Månadslön enligt överenskommelse samt delägarskap/bonus
 • Kontaktuppgifter: Maria Eliasson, Rekryteringskonsult maria.eliasson@academicwork.se
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på maria.eliasson@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet. Hos oss kan du arbeta som uthyrd konsult på specifika kunduppdrag eller bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet. Läs mer på www.academicwork.se.

Skydd för den personliga integriteten
När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer under vår PuL-sida.
Jobbfakta
Publicerad

13 dagar sedan

Sista ansökningsdag

20 jan

Om företaget

Vill du veta mer Om hur det är att jobba internt på Academic Work? På Careers får du träffa några av våra medarbetare, läsa Om vad vi värderar högt samt se bilder och filmer som beskriver vår värld. Varmt välkommen!