Controller till Ersta sjukhus

Om jobbet

Vill du vara med och göra skillnad i en viktig verksamhet och är mogen att sätta dig in i en komplex verklighet? Då ska du söka denna spännande tjänst som controller på Ersta sjukhus som är Sveriges största non-profitsjukhus för planerad vård. Välkommen med din ansökan så snart som möjligt då urval och intervjuer sker löpande under processen.

Om tjänsten
Som controller på Ersta sjukhus kommer du att arbeta med den somatiska verksamheten som består av kirurgi, anestesi och medicin och har totalt 300 medarbetare. Du kommer att vara verksamhetsstöd åt de tre verksamhetscheferna samt tio enhetschefer.

I rollen som verksamhetscontroller ingår att ansvara för ekonomistyrningen med löpande controlling-uppgifter som budget, prognoser, bokslut, analys och uppföljning av ekonomiskt resultat. Du kommer att lägga stort fokus på produktionsuppföljning och att hitta möjliga effektivitetshöjningar. En viktig uppgift är att ha kontroll på avtal med beställare. Då Ersta befinner sig i en utvecklingsfas de närmaste åren, bland annat med byggnation av ett nytt sjukhus på Södermalm, kommer du att bli involverad i många projekt.

Du rapporterar organisatoriskt till ekonomichefen och blir en del av ekonomiavdelningen som består av cirka 12 personer, men kommer främst att tillbringa din tid i verksamheten.

Vem är du?
Till denna tjänst söker vi söker dig som är civilekonom eller motsvarande och har minst 3-5 års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter i större organisationer. Det är meriterande om du tidigare har arbetat som business controller inom sjukvård, annan vård eller omsorg alternativt annan personalintensiv verksamhet.

Du är en van och systemintresserad datoranvändare och har mycket goda kunskaper i Excel. Ersta använder systemen Raindance, Sharepoint och Qlikview.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och letar efter dig som är drivande, affärsmässig och kommunikativ. Du har god samarbetsförmåga och tycker om att analysera, ifrågasätta och förändra.

Intresserad?
Varmt välkommen med din ansökan på www.360rekrytering.se så snart som möjligt då vi gör urval löpande under processen. Vid frågor är du välkommen att ringa rekryteringskonsult Ulrika Lewander 070-841 92 21.

Om Ersta diakoni
Ersta sjukhus är en del av Ersta diakoni som är Sveriges största ideella aktör inom vård och omsorg. Som fristående och nytänkande aktör bedriver vi verksamhet inom hälso- och sjukvård, socialt arbete, fastighetsförvaltning, kyrklig verksamhet och forskning.

Vi är ca 900 medarbetare som varje dag arbetar utifrån vår värdegrund: Se människan, med värdeorden professionalism, tillit och hopp. På Ersta diakoni möter vi individer - inte livskriser, sjukdomar och symptom. Utifrån vår kristna grundsyn om allas lika värde, hjälper vi människor i utsatta livssituationer.
Läs mer på www.erstadiakoni.se
Jobbfakta
Ort
Stockholms stad
Anställning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Controller
Publicerad

42 dagar sedan

Sista ansökningsdag

13 nov

Om företaget