Controller

Trafikverket · Ekonomi · Sista dagen!

Om jobbet

Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.
Vi söker dig som vill jobba med projekt - och ekonomiuppföljning i en stor organisation som bidrar med samhällsnytta. Nu söker vi en controller till projekt Ostlänken som är den första delen i ett framtida höghastighetsnät mellan Stockholm-Göteborg och Stockholm-Malmö. Mer info om projektet hittar du här http://www.trafikverket.se/nara-dig/projekt-i-flera-lan/Ostlanken/
Controller

Arbetsuppgifter
Vi söker dig som vill bidra och utveckla projekt Ostlänkens ekonomiuppföljning inför ett kommande byggskede. Ekonomiuppföljning omfattar projekt- och kontraktsuppföljning samt fakturahantering enligt uppsatta projektmål och befintliga rutiner.

Som controller till Ostlänken kommer du arbeta med ekonomisk uppföljning i form av prognosarbete och rapportering månads- och tertialvis. Du samarbetar tätt med projektledningen och stöttar i den dagliga ekonomihanteringen samt kontraktsuppföljning och prognosarbete.

Du levererar uppföljning och analys av prognos med god kvalitet och du bidrar med kvalificerade analyser och beslutsunderlag för helheten i projekt Ostlänken.

Du kommer att tillhöra en arbetsgrupp bestående av ekonomiansvarig och controllers.

Kvalifikationer
Vi söker dig med högskoleexamen (180 hp) inom ekonomi eller utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig. Minst fem års erfarenhet från liknande arbete är ett krav. Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet från kontraktsuppföljning av entreprenad inom bygg- och anläggningsbranschen.

Du har erfarenhet av ekonomisystem och analysverktyg och goda kunskaper i Officepaketet, med mycket goda kunskaper i Excel.

Som person är du positiv och kommunikativ. Du arbetar strukturerat och resultatorienterat och har förmågan att självständigt driva ditt arbete framåt. Du trivs med att utveckla processer och arbetssätt i samarbete med andra och tar dig an en bredd av arbetsuppgifter. Vi ser att du är en analytisk och noggrann person som har förmåga att visualisera siffror på ett pedagogiskt sätt utifrån flera olika detaljeringsnivåer. Samarbetsförmåga är av stor vikt då du kommer att få ett mycket stort kontaktnät i din roll.

Urvalstester kan komma att bli aktuellt.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2016-12-04

Upplysningar

Enhetschef Elisabeth Wikström
010-123 4989

Saco Håkan Wiss
010-123 7435

ST Airi Larsson
010-123 6243

SEKO Charlotte Olsson
010-123 1103
Jobbfakta
Ort
Solna
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Controller
Kontakt

Ring Elisabeth Wikström, 010-123 4989

Publicerad

3 dagar sedan

Sista ansökningsdag

Idag

Om företaget

Trafikverket ansvarar för den långsiktiga planeringen av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. I vårt uppdrag ingår också att bygga, underhålla och sköta driften av statliga vägar och järnvägar. Vi är samhällsutvecklare som planerar för helheten och vi ska skapa förutsättningar för ett effektivt transportsystem med säkra och miljöanpassade transporter - alla ska komma fram smidigt, grönt och tryggt. Vi är cirka 6 500 medarbetare och huvudkontoret ligger i Borlänge.