Civilingenjör maskinteknik som vill utvecklas hos AkzoNobel

Om jobbet

Är du en nyexaminerad civilingenjör med intressse för konstruktion alternativt har jobbat några år med automatiserade processer efter examen? Som ny medarbetare hos AkzoNobel får du en ovanligt bred roll där du ritar upp maskindelar i CAD, samarbetar och besöker kunder runtom i Europa samt håller i utbildningar för företagets tekniker. Här får du alla möjligheter att lyckas då du blir en del av ett mycket välfungerande team, få en god introduktion och en roll där du knyter kontakter både i Sverige och internationellt.

Information om uppdraget

Academic Work söker för AkzoNobels räkning en mekanikkonstruktör som kommer vara delaktig i hela kedjan från prototyp till installation hos kund. Rollen är en del av ett litet team som jobbar i projektform mot träindustrin, med egna maskin- och automationslösningar för limapplicering, kvalitetssäkring och processoptimering. Rollen tillsätts nu då en medarbetare i teamet för en tid sedan gått vidare internt.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och AkzoNobels önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos AkzoNobel.

Arbetsuppgifter

Som mekanikkonstruktör blir du en del av ett litet kompetent team bestående av två automationsingenjörer och en mekanikkonstruktör. Ni arbetar självständigt i projektform med maskin- och automationslösningar för limapplicering inom träindustrin. Ditt arbete kommer att fokusera på två områden. Dels kommer du konstruera prototyper och färdiga maskiner i Solidworks. Du kommer även att arbeta nära kunderna på plats hos dem vid testning av prototyper samt implementation av nya maskiner vilket innebär ungefär 50 resdagar per år inom främst Europa. Du kommer få en god introduktion genom att gå bredvid den seniora mekanikkonstruktören i teamet. Din närmsta chef sätter tydliga ramar och mål för teamet. I gruppen erbjuds ni sedan stort frihet under ansvar och förväntas att själva strukturera upp projekten, vilket uppskattas mycket av den befintliga gruppen.

Du kommer till exempel att:
 • Ta fram CAD-ritningar och sätta upp modeller till prototyper, provkörning och testning samt samarbeta med underleverantörerna som bygger maskinerna
 • Utbilda AkzoNobels tekniker i hur nya maskiner ska installeras och underhållas, både på kontoret och på plats ute hos kunderna
 • Arbeta nära kunderna vid testning av prototyp- maskiner samt projektleda installationen av av nya maskiner ute hos kunderna (innebär ca 50- 70 resdagar per år)
Tjänsten ger en unik möjlighet till tydliga ramar i arbetet kombinerat med en stor möjlighet att påverka ditt arbete. Du är med i hela projektet från prototyp till maskinlösningar. AkzoNobel har en global marknad och tjänsten passar därför dig som gillar att resa och bygga relationer internationellt. Inom AkzoNobel koncernen finns också flera möjligheter till utveckling som internationella karriärmöjligheter och ledarskapsprogram.

Vi söker dig som

Vi söker dig som
 • Civilingenjörsprogrammet med inriktning maskinteknik
 • Goda kunskaper i CAD från studierna
 • Trivs i en roll som innebär resande
 • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska, både skriftligt och muntligt
Det är meriterande om du
 • Har 2-3 års relevant arbetslivserfarenhet
 • Har erfarenhet av Solidworks samt el-scheman
 • Har språkkunskaper i tyska
Som person har du ett starkt eget driv, är självgående och problemlösande då du kommer att arbeta med att ta fram information och hitta lösningar på egen hand. Vidare är du relationsskapande då du kommer att ha kontakt med både kunder, tekniker och leverantörer samt möta många människor under dina resor. Då du kommer att tillhöra ett litet och sammansvetsat team ser vi att du har en god samarbetsförmåga. Ditt arbete innebär frihet under ansvar vilket betyder att du också är ansvarstagande och strukturerar ditt eget arbete.

Övrig information
 • Placering: Nacka, Stockholm (Flytt kommer ske till närförort söder under 2017)
 • Kontaktuppgifter: Selma Sternersson, Staffing and Recruitment Assistant, 08-522 549 18, selma.sternersson@academicwork.se samt Freja Birkhammar, Recruitment Consultant, 08-562 467 35, freja.birkhammar@academicwork.se.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på stn04@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet. Hos oss kan du arbeta som uthyrd konsult på specifika kunduppdrag eller bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet. Läs mer på www.academicwork.se.

Skydd för den personliga integriteten
När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer under vår PuL-sida.
Jobbfakta
Ort
Nacka
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör
Underkategori
Konstruktör
Civilingenjör
Publicerad

10 dagar sedan

Sista ansökningsdag

28 jan

Om företaget

AkzoNobel är ett ledande globalt färgföretag med ca 45 000 anställda i 80 länder. AkzoNobel sätter färg på väggar och hjälper till att skydda byggnader du går i varje dag. På kontoret i Nacka sitter ca 50 medarbetare.