Chef Verksamhetssektionen vid MSK Ledsyst

Om jobbet

MSK Ledsyst ansvarar för den övergripande förvaltningen av FM Ledningssystem samt utgör FM beställare av drift och förvaltning inom området. Vi söker en sektionschef till Verksamhetsledningssektionen (VhtS) inom Systemledningsavdelningen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter inom VhtS rör sig inom de tekniska områden/system/applikationer som benämns förnödenhetsförsörjning/logistik och förekommande stödsystem, PRIO med ingående applikationsområden, HR (Human Resources).

Tjänsten är en s.k. oberoende befattning.

Tjänsterna inom sektionen finns både i Stockholm och i Enköping. Du behöver därmed vara beredd på att befinna dig på båda orterna varje vecka.

Arbetsuppgifter

Som sektionschef ser Du till att sektionens arbetsuppgifter löses på bästa sätt genom ett coachande ledarskap och genom en aktiv dialog med andra berörda enheter inom och utanför MSK Ledsyst.

Du ansvarar för att aktivt bidra till enhetens och avdelningens fortsatta målarbete och planering. Du ansvarar för att leda sektionen i enlighet med tilldelade direktiv och enligt förekommande verksamhetsbeskrivningar/processer. Du ansvarar även för deltagande i fortsatt utveckling för att skapa rätt förutsättningar för att lösa ställda uppgifter och att sträva efter att se helheter tillsammans med övriga delar inom MSK Ledsyst. En rationell och kostnadseffektiv verksamhet borgar för att FM kan använda sina resurser där de behövs.

Som Sektionschef leder Du Din personal i att utföra sektionens uppgifter.
  • Du bidrar aktivt till avdelningens uppbyggnad och målarbete.
  • Du planerar sektionens verksamhet, är med i avdelningens ledningsgrupp och rapporterar status löpande till avdelningschefen.
  • Du coachar Dina medarbetare att leverera önskat resultat.
  • Du stödjer dem i samarbetet med HKV, avdelningens och enhetens övriga medarbetare samt med utförarorganisationerna vilka har experter på en mer systemnära nivå.
  • Du driver fram processer, rutiner, roll- och arbetsbeskrivningar för att effektivisera och underlätta arbetet för Dina medarbetare.
Dina underställda arbetar inom systemens hela livscykel, från kravställning, utveckling, mottagande, driftsättning, förvaltning och till slut avveckling av detta. Detta kan ge upphov till nya uppgifter som inte anges ovan men likväl skall lösas när de uppstår

Kvalifikationer
Civilingenjörs- eller högskoleutbildning, inriktning mot systemvetenskap, datateknik eller motsv., alt. motsv. yrkeserfarenhet

Meriterande
Erfarenhet av linjechefsarbete

Erfarenhet av förvaltningsstyrning inom IT/ledningssystemområdet med god kompetens inom applikationsområdet

Kunskap om FM verksamhet, IT-system och applikationer, förvaltningsstyrning

Erfarenhet från myndigheter/stora företag av utveckling, förvaltning, drift inom applikationsområdet

Erfarenhet av arbete med applikationsfrågor

God metodkompetens, t.ex. Pm3, ITIL och erfarenhet av processorienterat arbetssätt

Erfarenhet av projektledning och arbete i större projekt

Tidigare arbete inom Teknikkontor, FM Högkvarter eller vid FMV med behovsfångst inom IT/Ledningssystemområdet

Som person har Du stor drivkraft och engagemang. Du är noggrann, tydlig och van att arbeta under eget ansvar. Du har en mycket god förmåga att skapa struktur. Du agerar på ett lyhört och smidigt sätt i ditt samarbete med andra. Du är flexibel, resultatinriktad och Du sätter affärsmässigheten i fokus. Du har en mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.

Stor vikt vid tillsättandet av tjänsten kommer att läggas vid bedömd personlig lämplighet.

Anställningsvillkor
Sex månaders inledande provanställning. Placeringsort Stockholm. Då tjänsten är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt §19 i säkerhetsskyddslagen. Upplysningar om befattningen lämnas av Christina Forsström eller Rickard Bergman, 0171-157000.

Fackliga företrädare

OF Enköping Magnus Johansson

SACO Rolf Lindell

OFR/S Inge Bäcklin

SEKO Lars Lindell

Ansökan

Välkommen med Din ansökan senast 2016-11-01. Vi intervjuar löpande för tjänsten.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Ledningsregementet är ett försvarsmaktsgemensamt förband. Här finns ett flertal krigsförband och enheter som utgör en nationell spetskompetens inom försvarsmakten. Genom ledning, samband, meteorologi och psykologiska operationer skapar Ledningsregementet förutsättningar för lyckad samverkan på mark-, sjö-, luft-, och informationsarenan. Ledningsregementet bedriver verksamhet inom hela skalan från utveckling, utbildning, träning till insats.
Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund där såväl professionell utveckling som personlig hälsa ryms. Vi erbjuder många interna karriärmöjligheter, friskvårdsmöjligheter och en bra balans mellan arbete och privat. Öppenhet, resultat och ansvar är våra ledord.

Försvarsmakten vill ta tillvara de kvaliteter som en mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Läs mer på www.forsvarsmakten.se

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Jobbfakta
Publicerad

25 dagar sedan

Sista ansökningsdag

2 nov

Om företaget


Hitta hit

Stockholms stad Visa på karta

Visa var