Chef för kvalitetskontroll till IDL Biotech

Om jobbet

Är du en flexibel, positiv och analytisk person som trivs att kombinera ledarskap med laborativa uppgifter? Har du god erfarenhet från att arbeta inom medicinteknik eller läkemedelsindustrin? IDL Bio-tech rekryterar nu till en spännande roll som kvalitetskontrollchef.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering Bromma, Stockholm. Sista ansökningsdag 13 november 2016 men varmt välkommen med din ansökan redan idag då urval och intervjuer sker löpande.

Sökord: QC, quality control, QC Chef, IVD, immunoassay, medical device.

Arbetsuppgifter

Som chef för kvalitetskontroll på IDL Biotech har du verksamhetsansvar för kvalitetskontrollavdelningen och personalansvar för en person. Du kommer planera, samordna, fördela, prioritera och följa upp QC aktiviteter och ansvara för att QC rutiner är korrekta och kan följas. En stor del av ditt arbete kommer att vara att självständigt planera, utföra och dokumentera QC-analyser på råvaror, komponenter och kit efter angivna metoder och instruktioner.

I tjänsten ingår även följande ansvar och arbetsuppgifter:
  • ansvarar för QC-relaterade avvikelseutredningar, ändringsärenden och förbättringsarbete
  • driva produktvårdsarbete inklusive trendanalyser och hållbarhetsstudier
  • ansvara för att underhåll och kalibrering av QC-utrustning utförs
Utbildning/erfarenhet

Vi söker dig som har en naturvetenskaplig högskoleutbildning omfattande minst 160hp/240hp med inriktning mot biokemi, immunologi, biologi, bioteknik eller motsvarande. Ett krav är att du har flerårig erfarenhet från medicinteknisk, bioteknik eller läkemedelsbranschen och trivs med att arbeta i en väl reglerad laborativmiljö samt har vana av att självständigt planera, genomföra och dokumentera laborativa tester.

Vidare ser vi att du har god erfarenhet av metodvalidering samt analyser av biomarkörer i komplexa ma-triser för immunoassays såsom ELISA, IRMA och laterala flödestester. Har du tidigare erfarenhet av att arbeta med IVD-produkter och enligt ISO13485 är det mycket meriterande.

Ett krav är att du kan uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska och har goda kunskaper i Word och Excel. Grundläggande kunskaper i projektledning, statistik samt förbättringsarbete och analysprogram som Gen5 och workoutPlus är önskvärt.

Vi ser gärna att du har någon slags erfarenhet av att arbeta som ledare men det är inte ett absolut krav då rollen kan vara en första ledarroll för dig med rätt praktisk erfarenhet och ambitionen att vara en bra chef.

Vi letar efter dig som trivs i en bred roll som blandar praktiskt arbete med mer analytiska och strategiska uppgifter. Du är noggrann och har integritet men har samtidigt förmågan att vara flexibel och pragmatisk. Du har en naturlig ansvarskänsla och trivs i en ledande roll. IDL Biotech är ett företag med högt tempo och för att trivas hos oss är du driven, engagerad och positiv.
Jobbfakta
Ort
Stockholms stad
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Organisation & ledning
Teknik & Ingenjör
Underkategori
Chefsbefattningar
Publicerad

18 dagar sedan

Sista ansökningsdag

13 nov

Om företaget

IDL Biotech AB (publ) är ett spännande svenskt diagnostikföretag som agerar på den internationella arenan inom de kliniska områdena Onkologi och Bakteriologi. Bolaget är noterat på Aktietorget. IDL Biotech utvecklar och producerar in vitro diagnostiska tester som marknadsförs via lokala samarbetspartners. Produktportföljen innehåller såväl laboratoriebaserade tester som s.k. POC (Point Of Care) tester och står inför ett flertal intressant utmaningar inom närtid, avseende både nya marknader och utvidgning av produktportföljen.