Chef Arbetsmiljö och Hälsa

Om jobbet

Vi på ISS vet att våra medarbetare är förutsättningen för att vi ska nå vår vision, vilken är att bli världens främsta serviceorganisation. En grundläggande del i arbetet mot visionen är att säkerställa och skapa förutsättningar för Säker arbetsplats och Friska medarbetare.

Tjänsten är nyinrättad och vi söker nu dig som på ett kunnigt, drivet och engagerat sätt kan leda Arbetsmiljö och hälsoarbetet i ISS Sverige.

Ansvar och arbetsuppgifter

Du kommer att ha ett strategiskt ansvar för arbetsmiljö och hälsofrågor inom ISS Sverige och dina målsättningar är att reducera de yrkesmässiga arbetsmiljö- och hälsokonsekvenserna i form av arbetsskador och sjukfrånvaro.

Du säkerställer att organisationen arbetar systematiskt, förebyggande och lärande, genom att etablera tydliga processer, instruktioner, verktyg, forum och metoder som bidrar till att främja friska medarbetare samt förebygga skador och sjukfrånvaro.

Du arbetar mot många olika intressenter och har i din roll i uppgift att säkerställa god samverkan med skyddsorganisation samt fackliga parter, samt ett väl fungerande samarbete med myndigheter och kunder och andra intressenter som ska leda till att frågor och krav från dessa hanteras på ett sätt som motsvarar behov och förväntningar.

Du har ansvar för muntlig och skriftlig intern och extern kommunikation inom området som på ett ansvarsfullt och kvalitetsmässigt sätt bidrar till att ISS har en god image avseende arbetsmiljö och hälsofrågor.

Du säkerställer att data för styrning och uppföljning finns tillgängligt för organisationen samt ser till att det finns IT-verktyg som förenklar och förbättrar för verksamheten.

Du har chefsansvar för gruppen Arbetsmiljö & Hälsa med två medarbetare och det ansvaret tillsammans med din strategiska ledarroll i organisationen gör att du agerar som en ledarmässig förebild.

Bakgrund

För den här tjänsten söker vi dig som har:
  • Akademisk examen inom för området relevant inriktning.
  • Mer än 5 års dokumenterad erfarenhet av systematiskt och strategiskt arbete med arbetsmiljö och hälsofrågor.
  • Erfarenhet av att implementera systematiskt arbetssätt som certifierats enligt internationella standarder för något eller några av områdena kvalitet, miljö och arbetsmiljö och gärna dessa integrerat.
  • Erfarenhet från arbete med strategisk hantering av sjukfrånvaro och förebyggande hälsoarbete.
  • Mycket goda kunskaper om lagstiftning relevant för området arbetsmiljö och hälsa.
  • Minst 5 års chefserfarenhet.
  • Dokumenterad erfarenhet att leda projekt. Vi ser gärna att du har erfarenhet från arbete i internationell koncern samt personalintensiv verksamhet. Vi har engelska som koncernspråk vilket ställer krav att du kan utrycka dig obehindrat på svenska och engelska i tal och skrift.
B-körkort är ett krav för tjänsten.

Som person är du en uppskattad ledare som arbetar handlingskraftigt, affärsmässigt och målmedvetet. Du är mycket kommunikativ och har lätt att anpassa ditt sätt att presentera, engagera och övertyga till olika målgrupper. Du arbetar systematiskt med höga krav på kvalitet och har mycket god samarbetsförmåga.

ISS är en global koncern med höga ambitioner och hos oss finns stora möjligheter att nätverka och utvecklas.

Mer om tjänsten

Tjänsten utgår ifrån vårt Huvudkontor i Stockholm/Liljeholmen. Du har en roll som gör dig tillgänglig för hela den svenska verksamheten, varför en hel del resor ut till våra olika kundkontrakt kommer att vara en naturlig del av din vardag. Resor utanför Sverige förekommer.

Du kommer att rapportera direkt till People & Cultures Direktör för ISS Sverige och ingå i dennes ledningsgrupp. Du ingår även i ledningsgruppen för HSE Northern Europe. Du är föredragande både för Svenska ledningsgruppen och till Central samverkansgrupp i frågor inom ansvarsområdet.

Tillträdesdatum är årsskiftet. Vi ser att du ansöker så snart som möjligt då vi arbetar med löpande urval, och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningsperioden gått ut. Eventuella frågor om tjänsten besvaras av Lo Hjorth People & Culture Direktör ISS Sverige, lo.hjorth@se.issworld.com

Välkommen med din ansökan!
Jobbfakta
Publicerad

42 dagar sedan

Sista ansökningsdag

23 dec

Om företaget

ISS Facility Services är ett av Sveriges och Nordens största tjänsteföretag med 9 000 medarbetare i Sverige och 34 000 medarbetare i Norden. Svensk omsättning är cirka 4,7 miljarder SEK och kommer från ett flertal tjänsteområden som bland annat facility management, mat & dryck, teknik- & energitjänster, städtjänster och kontorstjänster. Integrated Facility Services, IFS, är ISS unika leveransmodell där flera tjänster samordnas och levereras med egen personal. ISS Facility Services AB ingår i ISS A/S som är noterat på Köpenhamnsbörsen. Koncernen har cirka 500 000 anställda och verksamhet i mer än 75 länder. www.se.issworld.com