Category Manager MRO och FM Hard till Lantmännen Varuflöde

Om jobbet

Lantmännen arbetar aktivt för att öka effektiviteten i våra varuflöden och vi ser det som en nyckelfaktor för att lyckas i våra affärer. Den koncerngemensamma funktionen Varuflöde arbetar kontinuerligt med att stödja och kompetensutveckla våra verksamheter i att bli bättre och effektivare i sina varuflöden. Varuflöde består av Indirekt material- och tjänsteinköp (IMS Procurement), Sourcing unit, Change Management samt Varuflödesutveckling & support.

Avdelningen IMS Procurement har till uppgift att driva Category Management för koncerngemensamma indirekta kategorier. Avdelningen har 8 medarbetare (Category Managers) och hanterar en inköpsportfölj på ca 5 000 MSEK. Lantmännen har stor potential i att vidareutveckla och förbättra sina inköp och avdelningen IMS Procurement har en central roll i detta arbete. Vår vision är att bli en affärspartner som tillsammans med bolagen driver en gemensam strategi.

I rollen som Category Manager är ditt huvudsakliga ansvarsområde att etablera och leverera långsiktiga kategoriplaner och dess kostnadsbesparingsmål baserat på företagets behov och strategier utifrån ett TCO-perspektiv. Du kommer leda tvärfunktionella kategoriteam och medlemmar i Sourcing unit för att säkerställa genomförandet av kategoriplaner och förverkligandet av besparingsmål och KPI:er samt leda sourcing projekt i linje med definierad kategoriplan. Vi ser att du har en aktiv roll i hanteringen av interna stakeholders och är med att bidra till viktiga affärsbeslut, effektivisering av produktion och distribution samt sänkning av materialkostnader. Du kommer även driva alla delar av supplier performance KPI:er och följa upp och utvärdera det långsiktiga resultatet av de utvalda leverantörerna i kategorin.

Vi söker en person med akademisk examen och med minst 7 års relevant arbetslivserfarenhet, gärna från internationell verksamhet. Du har goda kunskaper i svenska och engelska, såväl muntligt som skriftligt. Du har gedigen erfarenhet av inköp av indirekt material och tjänster. Arbetet är såväl strategiskt som taktiskt och vi ser gärna att du har erfarenhet av båda delarna.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och ser att du har en stark drivkraft, resultat- och målfokus samt en strategisk höjd. Du arbetar proaktivt med dina arbetsuppgifter och det är naturligt för dig att nätverka och kommunicera med stakeholders på olika nivåer. Då arbetet kommer att vara mycket självständigt behöver du vara strukturerad och van att styra ditt eget arbete.

Vi ser självklart att du delar våra värderingar Öppenhet, Helhetssyn och Handlingskraft

Tjänsten är en heltidstjänst med placeringsort Stockholm, på
Kungsholmen. Du rapporterar till Head of IMS Purchasing. Resor förekommer

För rätt person kan vi erbjuda en utmanande position med stora möjligheter till personlig utveckling inom dels Varuflödesorganisationen och dels inom övriga
Lantmännenkoncernen.

Välkommen med din ansökan med bifogat CV och personligt brev via länken. Ansök redan idag då urvalet sker löpande, dock senast den 8 januari 2017. Har du frågor om tjänsten kontakta ansvarig rekryterare Maria Zetterström, tel. 0707-21 01 21.

Vi söker kompetenta medarbetare som kan bidra till vår verksamhet. Lantmännen arbetar aktivt med att säkerställa att vår arbetsplats är utvecklande för alla oavsett kön, ålder, etnisk tillhörighet, sexuell läggning, religion eller funktionshinder.
Jobbfakta
Kontakt

Ring Maria Zetterström, 0707-21 01 21

Publicerad

5 dagar sedan

Sista ansökningsdag

8 jan

Om företaget

Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel. Vi ägs av 29 000 svenska lantbrukare, är 10 500 anställda, har verksamheter i ett 20-tal länder och omsätter 37 miljarder kronor. Med basen i spannmål förädlar vi åkermarkens resurser för ett livskraftigt lantbruk. Några av våra mest kända varumärken inom livsmedel är AXA, Kungsörnen, GoGreen, Schulstad, Gooh, Finn Crisp och Bonjour. Vårt företag är grundat på kunskap och värderingar som har funnits i generationer hos våra ägare. Genom att vi har forskning, utveckling och verksamhet i hela värdekedjan, kan vi tillsammans ta ansvar från jord till bord. Läs gärna mer på: lantmannen.se/omlantmannen


Hitta hit

Stockholms stad Visa på karta

Visa var