Butiksarkitekt ny- och ombyggnation Axfood

Om jobbet

Har du någon gång funderat på ett kundvarv? Skulle du trivas i en miljö där du hela tiden måste ändra, ompröva och prioritera?

Vi söker nu till Axfood AB en butiksarkitekt. Vi söker dig som kan se till att butikernas layout blir så pass effektiva som möjligt för att uppnå så hög lönsamhet som möjligt. Vi söker en utförare som snabbt kan sätta sig in i olika projekt och som kan jobba med många objekt på samma gång. Du är inte en projektledare, du är mer en problemlösare med förmåga att komma med dina egna idéer. Vi tror att du som söker är i början av din karriär.

Tjänsten är heltid och tillsvidare. Du jobbar i nya fina lokaler på Norra Stationsgatan. Urvalet sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut, välkommen med din ansökan redan idag.

Sökord: butikslayout, situationsplanering, detaljhandel, CAD, arkitekt, butiksplanering, butiksritare

Arbetsuppgifter

Butiksarkitekten är tidigt påkopplad i en process, snabbt behövs en ritning för tex bygglovsansökningar, omförhandlingar, layoutmöte mm. Du har förmåga att omvandla idéer och diskussioner till färdiga ritningar, snabbt och noggrant. I den här rollen arbetar du med bla Hyresförhandlare, Byggprojektledare och representanter för Willys, Hemköp, Axfood Snabbgross mm.

Typiska arbetsuppgifter är om-, till- och nybyggnationer i olika omfattningar. Rollen innebär ofta att du får förhandlade förslag som skall omsättas i färdiga ritningar, emellanåt handlar det om att hitta kreativa lösningar på snåla butiksytor och alltid handlar det om att du måste tänka själv. Det ingår i arbetsuppgiften att förstå det kommersiella värdet av det du ritar in.

Du jobbar i ett team på 10 personer där du är butiksarkitekten. Teamet levererar och prioriterar gemensamt, du har inte alltid inflytande över vad som är viktigast för dagen.
Exempel på uppgifter du får rita in:
  • Butikslayout, tex kundvarv, olika kedjeprofiler
  • Fasader
  • Situationsplaner
mm.

I tjänsten ingår visst resande då objekten finns över hela landet.

Utbildning/erfarenhet

Vi tror att du som söker är byggnadsingenjör med ritkunskaper eller arkitekt utan byggkunskaper. Vi tror att du är i början av din karriär, kanske till och med nyutexaminerad. För den här tjänsten är det önskvärt att du har någon form av butiksbakgrund. Du har erfarenhet av CAD. Det är önskvärt att du förstår byggkostnad, tidsplanering och prioritering.

Som person är du snabb att komma igång med saker, tolerant med förändringar och kreativ. Du har förmåga att jobba dedikerat på detaljnivå, även med repetitiva arbetsuppgifter. Rollen innehåller många olika kontaktytor och bra samarbete internt, du som söker har lätt att prata med olika typer av människor.

Eftersom inte alla butiker ligger på Norra Stationsgatan ingår resande i tjänsten, du som söker har körkort. Du som söker har god kunskap i svenska och engelska, både skriftligt och muntligt,

Vi har branschens tuffaste mål för mångfald. För oss är mångfald en affärsmöjlighet. Medarbetarnas breda kunskaper i språk, högtider och mat hjälper oss att spetsa vårt kunderbjudande. Vi har kommit långt men vi vill bli ännu bättre och välkomnar en mångfald av sökande till alla våra tjänster.
Jobbfakta
Ort
Stockholms stad
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör
Underkategori
Arkitekt
Publicerad

12 dagar sedan

Sista ansökningsdag

15 dec

Om företaget

Välkommen till Axfood!

Vi bedriver handel med dagligvaror inom detalj- och partihandeln i Sverige. Detaljhandeln drivs genom de egenägda kedjorna Willys och Hemköp, där antalet egenägda butiker uppgår till 252. Partihandeln drivs genom Axfood Sverige och Axfood Närlivs. Axfood har cirka 20 procents marknadsandel av dagligvaruhandeln i Sverige och är noterat på Nasdaq Stockholm ABs Large Cap-lista.

Vi tror på våra medarbetare och tar vara på deras drivkraft och motivation till att utvecklas. Vi ger alla våra medarbetare möjligheter att växa tillsammans med oss både med hjälp av vårt egna utbildningscentrum Axfoodakademien och genom olika projekt och aktiviteter. Delar du vår passion för mat och människor? Läs mer om oss på www.axfood.se/jobb.