Business IT Manager till Assemblin

Assemblin · Data & IT · 12 dec

Om jobbet

Är du redo ...
att axla rollen som vår nya Business IT Manager till affärsområde Assemblin El? Assemblin El har ca 3000 anställda och finns på 40 orter i Sverige. Du kommer att ha en central position i organisationen med egen budget och ansvar för alla IT-relaterade tjänster och funktioner inom ditt verksamhetsområde. Vi flyttar helt enkelt IT-frågorna närmare användarna i organisationen med syftet att få en IT-leverans som harmonierar med de enskilda bolagens affärsbehov. I dina uppgifter ingår att utveckla och kanalisera affärsområdets IT-verksamhet i linje med övergripande behov och affärsstrategier för bolaget. Du kommer att vara det viktiga navet för samtliga IT-relaterade områden mellan den centrala IT-organisationen och den lokala organisationen. Du förväntas också informera om status för levererade IT-tjänster inom Assemblin El.
Dina ansvarsområden ligger inom affärsbehov, samverkan och styrning samt bolagsspecifik IT-leverans. Det innebär att du måste ha förståelse för hur IT-lösningar kan bidra till bolagets affärer och kunna översätta affärsstrategier till kravbild för IT-lösningar och leverans. Du bör också ha förmåga att driva IT-prioriteringar ur ett affärsperspektiv. Du ansvarar för att utveckla och förvalta bolagsspecifika IT-lösningar och fungerar som ett bollplank gentemot IT-användarna inom organisationen med fokus på förbättring och utveckling.
Tjänsten är placerad på vårt kontor i Västberga Allé, Stockholm.

För rätt person ...
erbjuder vi en nyckelroll inom företaget med såväl stort ansvar som stor frihet och många kontakter på olika nivåer i organisationen och med externa leverantörer. Tjänsten är ny, vilket ger dig stora möjligheter att sätta din prägel på rollen. Du kommer att få arbeta i ett entreprenörsdrivet företag som kännetecknas av tillväxt och korta beslutsvägar. Ett företag som tänker stort men agerar snabbt och lokalt. Vi månar om vår personal och har ett öppet och gott arbetsklimat där alla medarbetare bidrar till att föra företaget framåt.

Är du den vi hoppas att du är ... har du några års erfarenhet av att införa och förvalta IT-lösningar i linje med affärsbehov. Kunskap om att driva och kommunicera förändringsarbete ur ett affärsperspektiv är av stor vikt för rollen. Har du dessutom arbetat i en miljö där IT-driften är utlagt på extern part blir vi extra glada. Likaså om du har bakgrund inom bygg- och installationssektorn.
Genom dina tidigare erfarenheter har du en god affärsförståelse och en bred IT-kompetens som antingen som beställare, projektledare eller konsult. Du har förmåga att bygga relationer och skapa teamkänsla över bolagsgränser och funktioner, är konstruktiv och strukturerad i ditt arbetssätt. Vi ser gärna att du har utbildning inom IT eller företagsekonomi.

Om Assemblin
Assemblin är ett av Nordens ledande installations- och serviceföretag med verksamhet i Sverige, Norge och Finland. Vi utformar, installerar och underhåller tekniska system för el, värme, sanitet och ventilation i kontor, arenor, shoppingcenter, bostäder och industrier med den multidisciplinära koncernens styrka och det lokala företagets personliga närvaro. Vår omsättning är över 8 miljarder SEK och med fler än 5 000 medarbetare på mer 100 orter i Norden finns vi där du är.
Vill du läsa mer. Gå in på: www.assemblin.se

Känner du igen dig?

Skicka då din ansökan till oss senast den 12 december. I denna rekrytering samarbetar vi med Badenoch & Clark. För mer information om rollen, kontakta rekryteringskonsult Annica Karlsen tel 08-598 98 133. Välkommen med din ansökan!
Jobbfakta
Ort
Stockholms stad
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Yrkesområde
Data & IT
Underkategori
IT-Chef

Ring Annica Karlsen, 08-59898133

Publicerad

46 dagar sedan

Sista ansökningsdag

12 dec

Om företaget