Business Controller till internationellt världsledande modeföretag

Academic Work · Ekonomi · 27 jan

Om jobbet

Är du redo för en ny utmaning och vill få in en fot på ett företag med stora utvecklingsmöjligheter? Har du minst två års erfarenhet av arbete som controller och är en driven och resultatinriktad person har du ett klart försprång till ingången på en fortsatt lång karriär. Välkommen in med din ansökan!

Information om uppdraget

Academic Work söker för kunds räkning en business controller med minst två års erfarenhet.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och kundens önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic
Work

Uppdraget är en del av vår personaluthyrning. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Academic Work. Vår kunds intention är att du på sikt ska kunna bli anställd direkt hos dem, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

Arbetsuppgifter

Som Business Controller kommer du att arbeta med ekonomistyrning och uppföljning inom divisionen och du kommer att vara ansvarig för ett visst område. Du kommer att arbeta i ett tätt samarbete med övriga avdelningar och du kommer att ha kontakt med många olika människor och roller inom företaget, något som kräver att du föregår med gott exempel och i enighet med företagets värderingar. Med fokus på kostnadsmedvetenhet bidrar du till att divisionen arbetar på ett så effektivt sätt som möjligt.

Du kommer till exempel att:
 • Vara budgetansvarig för ditt område
 • Informera och utbilda de med budgetansvar inom finansiell planering, uppföljning och budgetering
 • Analysera och förklara finansiella skillnader och dess påverkan på verksamheten
 • Genomföra analyser och undersökningar som bidrar till ökad effektivitet och kostnadsmedvetenhet
 • Kontrollera avtal och inköp inom divisionen, inklusive administrativa arbetsuppgifter inom det
 • Vara delaktig i utvecklingen av processer och rutiner för controlling funktionen inom IT avdelningen
 • Arbeta med finansiell planering, uppföljning och budgetering av IT-kostnader och resurser
Vi söker dig som
 • Har minst 2 års erfarenhet som controller
 • Har relevant akademisk utbildning
 • Har erfarenhet av att analysera siffror med hjälp av pivot tabeller i Excel
 • Är flytande i svenska och engelska i tal och skrift då dessa är bolagets koncernspråk
Det är meriterande om du har

* Tidigare erfarenhet inom en IT avdelning

Som person är du strukturerad och förstår vikten av kvalitén i ditt jobb och trivs med att ta stort ansvar. Vidare har du en god kommunikationsförmåga, arbetar proaktivt och drivs av att ständigt förbättra och nå dina mål. Du är analytiskt lagd och kan se helhetsperspektivet.

Övrig information
 • Start: 1 Februari 2017
 • Omfattning: Heltid
 • Lön: Timbaserad månadslön
 • Placering: Alvik
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på stn02@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar, hör gärna av dig där!
Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet.

* Vårt erbjudande till dig som heltidskonsult hos Academic Work inkluderar utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef också rabatter och erbjudanden genom vår konsultportal. Läs mer om vårt erbjudande här

Skydd för din personliga integritet
När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer under vår PuL-sida.
Jobbfakta
Ort
Stockholms stad
Anställning
Heltid
Projekt- / Visstidsanställd
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Controller
Publicerad

10 dagar sedan

Sista ansökningsdag

27 jan

Om företaget

Vår kund är ett stort internationellt modeföretag med butiker över hela världen. Du kommer att vara placerad på företagets kontor i Alvik.