Business Analyst till The Absolut Company

Om jobbet

Om tjänsten

Till vårt team Commercial & Innovation Business Analysis, bestående av fyra personer, söker vi nu en medarbetare som vill arbeta med att utveckla och supportera Absolut genom proaktiv marknads-/affärs- och finansiell analys.

Du kommer att ansvara för finansiell analys av varumärket Absoluts resultat, inklusive den månatliga rapporteringen och årliga budgetprocessen men även ad hoc analyser vid behov. Du förbereder analyser och presentationer av försäljningsresultat, lönsamhet och aktuella KPI´er till ledningen och andra interna intressenter.

Du kommer att ha en nära dialog och samarbete med finansavdelningen i Åhus vad gäller tillverkningskostnad för Absoluts produkter samt även vara involverad i kostnadsanalys och kommunikation till Pernod Ricards säljbolag i hela världen.

I samband med produktutveckling och nylanseringar ansvarar du för finansiella analyser, ekonomiska bedömningar och rekommendationer till marknadsteam och företagsledning. Du kommer även att löpande avrapportera projektens finansiella status till CFO. Du kommer eventuellt att bli involverad i att sätta upp finansiell struktur och uppföljning av fristående projekt.

Rollen som Business Analyst medför även ansvar för Absoluts internpriser, där ansvar för beräkning, systemimplementering och kommunikation av internpriser ingår.

Ad hoc-analyser, processförbättringar och utbildning av andra avdelningar inom ovan nämnda områden kommer också att ingå.

I rollen som Business Analyst får och presenterar du en global helhetsbild av varumärket Absolut.

Lämplig bakgrund

Vi söker dig med en lämplig akademiskt examen och minst tre till fem års erfarenhet av finansiell analys eller controlling. Rollen kräver mycket god analytisk förmåga samt kapacitet att summera komplex information på ett överskådligt sätt. Mycket goda Excel-kunskaper krävs (gärna macro-nivå). Du är van vid att bearbeta och analysera finansiell information och har med fördel arbetat i något BI-verktyg, erfarenhet av Essbase är meriterande. Du förväntas kunna kommunicera obehindrat i skrift och tal på engelska (huvudsakligt arbetsspråk), svenska är också önskvärt.

Som person är du affärsinriktad, initiativrik och kreativ. Vidare är du strukturerad, flexibel, och lösningsorienterad. Du är orädd för nya utmaningar och att kontinuerligt utveckla processer och rutiner är en naturlig del i ditt sätt arbeta. Vidare är det viktigt att du är samarbetsorienterad och trivs i en internationell miljö. Du har en god kommunikativ och pedagogisk förmåga.

Ansökan

Du söker tjänsten genom att skicka in din ansökan med CV på engelska via www.sjr.se. Alla ansökningar och kontakter kommer att behandlas konfidentiellt. Om du har några frågor kring tjänsten är du välkommen att höra av dig till ansvarig rekryteringskonsult Sara Borgeström på sara.borgestrom@sjr.se . Välkommen med din ansökan!
Jobbfakta
Ort
Stockholms stad
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Bank, Finans & Försäkring
Underkategori
Controller
Publicerad

3 dagar sedan

Sista ansökningsdag

30 nov

Om företaget

The Absolut Company har det globala ansvaret för produktion, utveckling och strategisk marknadsföring av ABSOLUT VODKA, ABSOLUT ELYX och MALIBU, KAHLÚA och Our Vodka. ABSOLUT VODKA är världens femte största internationella spritvarumärke. All ABSOLUT VODKA tillverkas i Åhus, Skåne. MALIBU är världens största rom med kokosnötssmak, med försäljning i över 150 länder. KAHLÚA kaffelikör är världsledande inom sitt segment. Sedan juli 2008 är The Absolut Company, tidigare Vin & Sprit, ett bolag inom Pernod Ricard-koncernen. Huvudkontoret ligger i Stockholm.