Business Analyst - Team Lead

Telenor · Data & IT · 16 dec

Om jobbet

Business Analyst, Digital Frontline och Analytics, IT

Alla är innovatörer. Men på olika sätt. Nu har vi lediga jobb för dig som tänker nytt inom bl.a. IT, webbutveckling, drift och projektledning. Och det i en digital värld där vi utvecklar nya sätt att dela kunskap och hitta nya samarbetsformer. Där våra kunder alltmer kopplar upp sina prylar, låter klockan på armen kolla på hjärtslagen och styr e-shoppen från mobilen.

På Telenor är du alltid en del av ett större sammanhang. Genom våra produkter och tjänster föds nya tankar och innovationer. Och bäst blir det när vi gör saker tillsammans med andra.

Vad gör du som Business Analyst på Telenor?
Som Business Analyst, eller verksamhetsanalytiker, kommer du att agera i olika roller beroende på behov över tid. Exempel på sådana roller kan vara som kravanalytiker, lösningsarkitekt, teknisk produktägare eller agil team lead. Varje roll innehåller i varierande grad av nedanstående ansvarsområden:
 • Team Lead, att leda ett team genom att på daglig basis följa upp, planera och ta bort för teamet blockerande problem
 • Stakeholder management, att skapa en god relation med interna och externa intressenter för att hantera förväntningar och skapa förståelse för existerande och nya behov
 • Planering, facilitera och driva kontinuerlig prioritering av analyserade krav. En viktig beståndsdel i detta är förmågan att förstå, och bidra till att bygga, förståelse för helhetsleverans
 • Lösningsdesign. Att driva och delta i lösningsdesign som uppfyller funktionella och icke funktionella krav på ett sådant sätt att vi bygger driftsstabilitet, skalbarhet och uppfyller våra övergripande arkitekurella krav
 • Kravinsamling, att såväl reaktivt som proaktivt samla in och identifiera krav baserat på affärsbehov
 • Kravanalys, nedbrytning och teknisk analys av krav och behov. Att inom ramarna från detta identifiera MVP:s och facilitera nedbrytning för iterativ leverans
Du får...
IT Digital Frontline & Analytics arbetar med agila metoder i ett tätt samarbete med affären och med slutkunden i fokus. Vi jobbar inkrementellt med korta iterationer i dedikerade team och strävar efter mesta möjliga värde - på kortast möjliga tid och med sikte på att kul på jobbet och utvecklas.

Passar du ihop med oss?

För att vara aktuell för rollen behöver du ha:
 • Högskoleexamen
 • Teknisk utbildning inom relevant gren såsom system- eller datavetenskap
 • Goda ledaregenskaper
 • Dokumenterad utbildning inom agila metoder
 • Erfarenhet av praktiskt arbete med teknisk projektledning
 • Minst 3 års erfarenhet av arbete som ledare i en agil kontext
 • Erfarenhet av agila metoder och verktyg
 • Erfarenhet från BI/analytics och data mining
 • Du kan uttrycka dig väl i tal och skrift i det engelska språket
Det är också bra om du har:
 • Erfarenhet från digitala kanaler som WEB och APP
 • Erfarenhet av arbete i större bolag med komplexa systemmiljöer
 • Erfarenhet från Telecom
 • Erfarenhet från finans/försäkringsbranschen
Som person är du ....
Som person är du kommunikativ och kan skapa goda relationer både internt och med externa intressenter. Du har förmåga att skapa en kreativ miljö och entusiasmera ditt team. Oavsett formell roll i teamet. Du kan arbeta både självständigt och i grupp, har ett starkt driv och uppnår goda resultat. Du är kvalitetsorienterad, strukturerad och ordningssam och du har god förmåga att sätta uppkomna problem i kontext och på så sätt kontinuerligt kunna prioritera vad som är viktigast för teamet och leveransen.

Vill du skapa framtiden med oss? Välkommen med din ansökan! Vi arbetar med löpande urval denna rekrytering och vill därför ha din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 16 december 2016.

Placeringsort: Stockholm

Anställningsform: Tillsvidare

Har du frågor? Vill du veta mer om tjänsten, kontakta Olov Häggström, rekryterande ledare, på nr: +46733834480 eller Olov.Haggstrom@telenor.se.

Vill du veta mer om rekryteringsprocessen, kontakta rekryteringsteamet på work@telenor.se.
Jobbfakta
Ort
Stockholms stad
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Yrkesområde
Data & IT
Publicerad

22 dagar sedan

Sista ansökningsdag

16 dec

Om företaget

IT ansvarar för strategi, planering, utveckling och drift av Telenor Sveriges IT. Vi arbetar i DevOps-team med moderna agila arbetssätt i nära samverkan med affären och partners.

Telenor Sverige levererade år 2015 tjänster till drygt 2,5 miljoner mobilabonnenter, cirka 645 000 bredbandskunder och en halv miljon tv-kunder. Vår omsättning år 2015 var cirka 13 miljarder kronor (2015) och vi hade cirka 1 900 anställda. Bland våra varumärken finns Telenor, Bredbandsbolaget, Vimla och Ownit.


Hitta hit

Stockholms stad Visa på karta

Visa var