Brinner du för samhällsutveckling? Trafikverket söker nu en Biträdande samhällsplanerare

Om jobbet

Dagens stora behov i Stockholmsregionens transportsystem kräver verkningsfulla åtgärder och därför söker vi på Academic Work nu dig som brinner för samhällsutveckling och vill vara en del av att planera rese- och transportlösningar för framtidens samhälle. Inom Trafikverkets verksamhetsområde Planering har du som konsult via oss möjlighet att påbörja din karriär som biträdande samhällsplanerare där du i din roll kommer göra skillnad i människors vardag. Tjänsten innebär ett varierande arbete som ställer höga krav på analytisk förmåga, struktur och dialog. Låter detta intressant? Sök tjänsten redan idag!

Information om uppdraget

Academic Work söker för Trafikverkets enhet Samhällsplanering nu dig som vill arbeta som biträdande samhällsplanerare. Enheten arbetar med den långsiktiga planeringen av transportsystemet i region Stockholm och Gotland. Ett antal stora infrastrukturprojekt pågår för vägar och järnvägar i Stockholmsregionen och det finns stora utmaningar i att under kommande årtionden bygga hundratusentals bostäder och väl fungerande gång, cykel och vägtrafik. Nu söker vi dig som brinner för dessa frågor och som trivs i en utåtriktad roll.

För att ge dig de bästa förutsättningarna att lyckas i din nya roll kommer vi erbjuda dig en unik möjlighet att som en del av tjänsten även ingå i ett skräddarsytt utbildningsprogram. Programmet har tagits fram i samråd med Trafikverket Planering och du kommer bland annat ta del av kunskap inom åtgärdsvalsstudier, projektledning, självledarskap och presentationsteknik. Förutom utbildningen kommer du även får löpande coachning, för att få bästa stöd att utvecklas såväl professionellt som personligt.

Rekrytering och programupplägg hanteras av Academic Work och Trafikverkets önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till AcademicWork

Uppdraget är en del av vår personaluthyrning. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Trafikverket med intentionen att du på sikt ska kunna bli anställd direkt hos dem, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

Arbetsuppgifter

Som biträdande samhällsplanerare agerar du initialt som stöd till övriga medarbetare på enheten. Dina arbetsuppgifter kommer variera, men exempel på uppgifter är:
 • Lämna yttranden enligt plan- och bygglagen och miljöbalken i samråd med samhällsplanerare
 • Ta fram underlag (problembeskrivningar) i strategiska utredningar
 • Stöd i arbetet med statlig medfinansiering
 • Stöd i pågående åtgärdsvalsstudier
 • Stöd i granskning av inkomna samhällsekonomiska bedömningar som underlag för kommande Nationell plan för transportsystemet
 • Beskriva behov, brister och tillståndsförändringar i transportsystemet
Vi söker dig som
 • Har en universitets- eller högskoleexamen som är högst tre år gammal inom samhällsplanering, fysisk planering, Väg och vatten eller annan likvärdig utbildning
 • Kommunicerar på svenska både skriftigt och muntligt, då dokumentation och kommunikation är en stor del av tjänsten
 • Har ett stort intresse för att skapa en hållbar samhällsutveckling
 • Trivs i en roll där du involveras i en stor bredd av arbetsuppgifter
Har du tidigare arbetslivserfarenhet från en tjänst med liknande arbetsuppgifter är det meriterande men det är inget krav för tjänsten.

Som person har du ett stort driv att utveckla dig själv och din karriär. Samtidigt ser vi att det är avgörande att du har god samarbetsförmåga och är relationsskapande genom att du har lätt för att knyta kontakter med andra. Du är även självgående med en förmåga att lösa de problem som du ställs inför. Då du kommer ta till dig stora volymer med information är det viktigt att du har en analytisk förmåga och kan prioritera dina arbetsuppgifter. Vi tycker också att det är viktigt att du kommer in med en positiv inställning och en nyfikenhet att utvecklas i tjänsten.
 • Start: Omgående. Hänsyn tas till en månads uppsägningstid
 • Omfattning: 6 månader med chans till förlängning
 • Placering: Solna
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på stw02@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar, hör gärna av dig där!
Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet.

* Vårt erbjudande till dig som heltidskonsult hos Academic Work inkluderar utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef också rabatter och erbjudanden genom vår konsultportal. Läs mer om vårt erbjudande här

Skydd för din personliga integritet
När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer under vår PuL-sida.
Jobbfakta
Ort
Stockholms stad
Anställning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör
Publicerad

10 dagar sedan

Sista ansökningsdag

21 dec

Om företaget

Trafikverkets verksamhetsområde Planering svarar för planering av trafik och för åtgärder i den statliga infrastrukturen vad gäller väg och järnväg samt långsiktigt även för sjö- och luftfart. Här ligger ansvaret för att verka för att de transportpolitiska målen för tillgänglighet, säkerhet, miljö och hälsa uppnås. Planering är huvudingången till Trafikverket för medborgare, näringsliv, samarbetspartners och avtalskunder. Inom verksamhetsområdet ryms Trafikverkets sex regioner och de fyra nationella avdelningarna Trafik, Nationell Planering, Expertcenter och Transportkvalitet samt stabsfunktioner Kommunikation, HR, Verksamhetsstyrning och Trafikverkets Kundtjänst.