Bränsledrifttekniker till Fortums Kraftvärmeverk, KVV8!

Om jobbet

Vill du få chansen att jobba på en av Nordens största kraft-, värme och kylanläggningar och ansvara för drift och säkerhet? Har du läst en driftingenjör- eller teknikerutbildning och vill utvecklas inom ett bolag som erbjuder karriärmöjligheter, har låg personalomsättning och där medarbetarna trivs? Sök tjänsten redan idag då urval sker löpande! Start omgående.

Information om uppdraget

Academic Work söker för Fortums räkning bränsledrifttekniker till deras kraftvärmeverk, KVV8, Värtaverket.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Fortums önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic
Work

Uppdraget är en del av vår personaluthyrning. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Fortum. Fortums intention är att du på sikt ska kunna bli anställd direkt hos dem, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

Arbetsuppgifter

Som Bränsledrifttekniker kommer du arbeta med Fortums Biokraftvärmeverk i Hjorthagen. I rollen kommer du att ansvara för att produktions- och distributionsverksamheten drivs på ett ansvarsfullt sätt och jobba mot höga miljö- säkerhets- och kvalitetsmässiga mål. Det förväntas att du verkar för en bra yttre miljö samt arbetsmiljö i jobbet och att du bidrar till att upprätthålla en bra stämning på arbetsplatsen.

Under lugnare perioder passar du även på att lära dig mer om verket genom att på eget initiativ läsa ritningar, instruktioner och ta till dig information då du är en nyfiken person. Vidare kommer du att tillhöra ett skiftteam om 14 personer och arbeta i nära samarbete med skiftchefen, bränsledriftingenjören-KVV8 och övriga kollegor i skiftlaget som alla är erfarna och engagerade i företaget.

Du kommer till exempel att:
 • Delta i informationsmöten vid skiftbyte
 • Gå kontrollronder där du ansvarar för att driften av kraftverket går som förväntat och identifierar och avrapporterar de eventuella problem du stöter på under ronden
 • Gå tillsammans med kollegor på larm för att lösa akuta problem
Tjänsten passar dig som vill utvecklas i en miljöinriktad och snabbväxande organisation där både unga personer och medarbetare med mångårig drifterfarenhet jobbar för att utveckla framtidens energiutmaningar. På Fortum finns goda möjligheter att avancera i karriären för den som visar framfötterna och utvecklas inom bolaget. Du får även möjligheten att växa i ett bolag med låg personalomsättning där många trivs. Inledningsvis kommer du att gå bredvid en erfaren kollega och följas upp genom att introduceras i arbetsuppgifterna enligt uppgjorda utbildningsplaner.

Vi söker dig som
 • Har en driftingenjörs- eller teknikerutbildning, antingen på gymnasie-, KY-, eller högskolenivå, alternativt har förvärvade kunskaper genom arbetslivserfarenhet
 • Har ett högt säkerhets- och miljötänk och förstår vikten av detta i ditt arbete
 • Talar och skriver flytande på både svenska och engelska
 • Erfarenhet av mekaniskt underhåll och/eller arbete med bränslehantering är meriterande men inget krav
Som person är du ansvarstagande och noggrann, du lämnar inget åt slumpen. Du förstår vikten av att rutiner och instruktioner följs och jobbar på ett strukturerat sätt. Du är även en lättsam person med god social kompetens som gärna bidrar till en trevlig stämning i din arbetsgrupp. Du har en god kommunikativ förmåga och har en ärlig, öppen och ödmjuk approach där du värnar om gott samarbete. Vidare är du en person som både är nyfiken och anstränger dig för att förstå vikten av en god anläggningskännedom samt är förtrogen med de rutiner och krav som gäller för person- och anläggningssäkerhet.

Övrig information
 • Start: Omgående
 • Omfattning: Heltid
 • Arbetstider: 2-skift, (36,5 timme i veckan) med både beredskap och dagtidsarbete under årets alla driftlägen
 • Placering: Fortum, Kraftvärmeverket Värtan
 • I rekryteringsprocessen ingår ett drogtest
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på stn04@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar, hör gärna av dig där!
Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet.

* Vårt erbjudande till dig som heltidskonsult hos Academic Work inkluderar utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef också rabatter och erbjudanden genom vår konsultportal. Läs mer om vårt erbjudande här

Skydd för din personliga integritet
När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer under vår PuL-sida.
Jobbfakta
Ort
Stockholms stad
Anställning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör
Publicerad

27 dagar sedan

Sista ansökningsdag

24 dec

Om företaget

Fortums vision är att vara föregångare inom ren energi. De förser ina kunder med el, värme och kyla samt andra energilösningar som förbättrar livet idag och för framtiden. Redan är 64% av elproduktionen CO2-fri. Fortums huvudmarknader är Norden och de baltiska länderna, Ryssland, Polen och Indien.

Fortum Värme är ett lokalt energibolag som producerar fjärrvärme, fjärrkyla och el. Företaget levererar värme och kyla till cirka 10 000 kunder och en stor del av de som bor och verkar i Stockholmsregionen. Tillsammans med kunderna har Fortum Värme bidragit till att Stockholm räknas som en av världens renaste huvudstäder och utsågs av EU till världens första miljöhuvudstad Green Capital 2010. Senast 2030 ska fjärrvärmen i Stockholm produceras till 100 procent av förnybar och återvunnen energi.