Brand Manager till Orkla Confectionery & Snacks

Om jobbet

Vill du skapa mer mys åt svenska folket? Vi söker nu en Brand Manager som brinner för innovation, kommunikation och varumärkesbyggande. till vårt marknadsteam om elva personer. Som Brand Manager hos oss utgör du en mycket viktig roll och får möjlighet att arbeta med hela värdekedjan, från idé till färdig produkt. Rollen är bred och du arbetar både strategiskt och operativt. Marknadsteamet har ett nära samarbete med sälj, kategori och innovation och utgör en viktig knytpunkt för vår sälj- och marknadsorganisation. Vilken kategori inom Orkla just du kommer att driva beror till stor del på vilken erfarenhet, kompetens och intresseområde du har.

Din Roll
I rollen som Brand Manager ansvarar du för att leda tvärfunktionella innovationsprojekt och utvecklar både befintliga och nya produkter för att möta marknadens önskemål och behov. Genom analys identifierar du lönsamma tillväxtmöjligheter för dina produktgrupper såväl kort- som långsiktigt. Vidare ansvarar du för utformandet av reklam, PR, event, kampanjer och design samt planerar marknadsbudget för dina produkter. Du tar även fram undersökningar och utvärderar effekten av de marknads- och lanseringskampanjer du genomför. Som Brand Manager har du resultatansvar för en eller flera varumärken/produktgrupper och du kommer även ansvara för att:
  • Formulera mål, strategier och taktiska planer för dina produktgrupper
  • Aktivt arbeta med konsumentinsikter
  • Utveckla marknadskommunikation med externa samarbetspartners
  • Utveckla nya produkter genom att driva och/eller delta i innovationsprojekt och upprätta lanseringsplaner
  • Kommunicera planer och resultat för produktgrupperna internt
Tjänsten är placerad på vårt huvudkontor i Solna Business Park och du rapporterar till Marknadschef. För att främja ett mer flexibelt arbetssätt flyttar vi in i nya fina lokaler med aktivitetsbaserad miljö på samma adress (Solna Business Park) i slutet av året.

Din Profil
Vi söker dig med akademisk utbildning inom företagsekonomi/marknadsföring eller motsvarande som har flera års erfarenhet från marknadsföring av snabbrörliga konsumentvaror inom dagligvaruhandeln. Erfarenhet från produktutveckling/NPD/innovation, projektledning sam erfarenhet av att ha jobbat i hela värdekedjan är mycket meriterande.

Som person är du drivande, resultatinriktad och arbetar självständigt och proaktivt. Du är affärsmässig och analytisk och förstår marknadsresearch och statistik samt kan dra slutsatser och förutse konsekvenser. Vidare har du hög social kompetens och förmåga att skapa nätverk både internt och externt. För att trivas i rollen gillar du varierande arbetsuppgifter och har förmågan att se detaljer såväl som helheten. Det är viktigt att du tar egna initiativ, är flexibel och trivs i en händelserik miljö där förändrade förutsättningar är en del av din vardag.

Vi erbjuder
Du kommer till ett marknadsledande företag med fantastiska varumärken. Vår kultur präglas av ett högt engagemang och en familjär stämning där alla får möjlighet att ta plats. För rätt person erbjuder Orkla ett utvecklande arbete i en stimulerande miljö med goda karriärmöjligheter inom Orkla-koncernen. Modig, pålitlig och inspirerande är våra värdeord och hjälper oss att skapa en öppen, energifylld och professionell stämning.

Ansökan
Stämmer detta in på dig? Ansök redan idag, dock senast den 11 december 2016. I din ansökan ber vi dig inkludera CV, personligt brev och gärna betyg samt intyg. Om du inte har ditt CV och personliga brev tillgängligt kan du även registrera en ansökan med din LinkedIn-profil, för att sedan komplettera med CV och personligt brev i ett senare skede. Har du frågor om tjänsten kontakta ansvarig rekryterare Viviane Helminen på tel. 076 - 861 98 53.

Välkommen med din ansökan!
Jobbfakta
Ort
Solna
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Yrkesområde
Marknadsföring
Kontakt

Ring Viviane Helminen, 076 - 861 98 53

Publicerad

26 dagar sedan

Sista ansökningsdag

4 dec

Om företaget

Orkla Confectionery & Snacks Sverige är en ledande kex- och snacksleverantör med välkända och starka varumärken såsom OLW och Göteborgs Kex. OLW tillverkar och säljer produkter inom segmenten chips, nötter, popcorn, dippmixer och ostsnacks. Under varumärket Göteborgs Kex finns de välkända varumärkena Ballerina, Singoalla, Brago, Guld Marie m fl. Orkla Confectionery & Snacks Sverige har 700 medarbetare och en omsättning på 1,2 miljarder och ingår i den norska Orkla-koncernen, som är den största leverantören av märkesvaror till dagligvaruhandeln i Norden. Vi har totalt 13.000 anställda som är verksamma i 20 länder, med en omsättning på över 30 miljarder NOK


Hitta hit

Visa var