Bolagsadministratör / Ekonom till Praktikertjänst

Om jobbet

Är du utbildad inom redovisning eller finansiering och trivs i en varierande och fartfylld roll? Är du driven och strukturerad med en god administrativ förmåga? Praktikertjänst söker nu en Bolagsadministratör / Ekonom till avdelningen Ekonomi & Finans.

Arbetsplatsen är belägen i ljusa, nyrenoverade lokaler centralt i Stockholm. Här arbetar drygt 300 personer med allt ifrån ekonomi och support till kommunikation. Arbetstid per vecka är 38,25 timmar.

Urval och intervjuer sker löpande, så välkommen med din ansökan snarast. Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Arbetsuppgifter

Bolagsadministration
  • För koncernen räkning kommer du administrera bolagsrättsliga ärenden gentemot Bolagsverket samt upprätthålla register och dokumentation över dessa ärenden och bolagens status
  • Upprätthålla aktuella kunskaper inom delar av bolagsrätten och förmedla samt medverka vid verkställandet av de ärenden som är föremål för detta.
  • Bistå bolagens ledning i frågor som rör ärendehanteringen och bistå med efterfrågade dokument
Aktiehandel
  • Administrera köp och försäljningar av praktikertjänst aktien för Praktikertjänst konsortiet
  • Ansvara för likvidhantering samt kommunikation med vårt förvaringsinstitut Euroclear
  • Utveckla denna process ur ett administrativt samt effektivitetshöjande perspektiv
Bankkontakter / Behörighetshantering
  • Ansvara för våra bankrelationer samt medverka i våra framtida bankupphandlingar
  • Driva projekt inom utveckling av banktjänster (ex. Swish)
  • Administrera våra behörigheter
  • KYC administration (koncernen) till banker
Utbildning/erfarenhet

Du har en akademisk utbildning inom redovisning/finansering, samt några års erfarenhet av arbete inom backoffice, redovisning, aktiehantering och/eller bankrelationer. Du har goda kunskaper i Excel.

Som person är du strukturerad och noggrann med en hög administrativ förmåga. Du trivs i en roll med varierande arbetsuppgifter, där det ställs höga krav på flexibilitet och anpassningsförmåga. Vidare är du målinriktad, stresstålig och förändringsbenägen.

Sökord: ekonomiassistent, backoffice, bolagsadministratör
Jobbfakta
Ort
Stockholms stad
Anställning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Publicerad

13 dagar sedan

Sista ansökningsdag

13 nov

Om företaget

Praktikertjänst är den största koncernen inom privat tandvård och hälso- och sjukvård i Sverige. Affärsmodellen är unik med 1 900 aktieägare som själva är verksamhetsansvariga på mottagningar runt om i landet. Aktieägarna är tandläkare, tandtekniker, tandhygienister, läkare, sjukgymnaster, psykoanalytiker/terapeuter, psykologer, sjuksköterskor, barnmorskor, logopeder, arbetsterapeuter, socionomer, kiropraktorer och dietister.
Omsättningen är cirka 10 miljarder kronor och antalet medarbetare ungefär 9 270. Inom koncernen ingår även femton dotterbolag.

Bättre vård för bättre liv