Bli produktägare för marknadens snabbast växande digitala provverktyg!

Academic Work · Data & IT · 14 jan

Om jobbet

Vill du att lärare ska spendera mer tid med att hjälpa studenterna, istället för att ägna tid åt att utläsa dålig handstil? Vill du bidra till att ta provverktygen i skolan vidare till nästa nivå? Som produktägare har du möjligheten att leda utvecklingen av DigiExams produkt, ett digitalt moln-baserat verktyg, för att skapa, skriva och bedöma prov digitalt. DigiExam är ett snabbväxande start-up företag inom EdTech med en mjukvaruprodukt i framkant och passionerade samt drivna medarbetare.

Information om uppdraget

Academic Work söker för DigiExams räkning en resultatorienterad produktägare. Produkten är utvecklad i nära samarbete med skolor där DigiExam ständigt arbetar för att förbättra deras produkt och förenkla för sina användare. Din roll innefattar att inspirera, koordinera och driva arbetet av förbättringar och den tekniska vidareutvecklingen i produkten. Flertalet skolor söker efter möjligheter att digitalisera deras processer kring kunskapsmätning av sina elever och hantera deras provresultat. Skolor såsom Handelshögskolan i Stockholm, Lunds Universitet och Viktor Rydbergs Gymnasium har redan börjat använda sig av DigiExams provverktyg. Under de två senaste åren har DigiExams produkt blivit allt mer uppmärksammad och företaget har vuxit snabbt i både Sverige samt Europa och har nu även börjat växa i USA!

Hos DigiExam kommer du bli en del av ett ungt och ambitiöst företag som jobbar målinriktat, delar best practice och använder senaste tekniken som finns tillgänglig på marknaden. De strävar alltid efter förbättring och förväntar sig att du delar denna syn då du kommer att arbeta i en miljö där dina kollegor, precis som du, brinner för det de gör. Samarbete värdesätts högt och är djupt rotat hos DigiExam i det dagliga arbetet. Dina kollegor kommer alltid att finnas där för att uppmuntra och hjälpa dig vid behov. Företagskulturen är central för DigiExam och den är en starkt bidragande faktor till deras framgång.

Som produktägare kommer du bli en del av produktorganisationen med säte i Stockholm. Tillsammans med designers, utvecklare och intressenter kommer du arbeta iterativt med research, planering samt implementation som leder till utveckling av DigiExams plattform.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och DigiExams önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till [Academic Work]
(mailto:stn03@academicwork.se). Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos DigiExam.

Arbetsuppgifter

Du kommer till exempel att:
 • Leda den agila utvecklingen av produkter och teknologier: Think it, Build it, Ship it, Tweak it
 • Arbeta nära produktchefer, intressenter och affärsutvecklare för att bygga upp backloggen
 • Säkerställa en optimal slutanvändarupplevelse
 • Aktivt engagera det agila produktteamet för att bygga upp den bästa möjliga produkten
 • Sätta upp prioriteringar för teamet och produkten
 • Samarbeta med de tekniskt ansvariga för att säkerställa att viktiga arkitektoniska koncept vävs in i produktens backlog
 • Aktivt delta i planering och testning inför releaser.
 • Kontinuerligt hantera intressenternas förväntningar
Tjänsten passar dig som tidigare arbetat resultatorienterat i en teknisk produktledarroll. Du har goda kunskaper vad gäller mjukvaruutveckling och ser detta som ett nästa steg i din karriär där du leder utvecklingen av produkten vidare till nästa nivå. I rollen kommer du få mycket frihet under ansvar och möjlighet att arbeta på ett kreativt sätt genom att komma på nya idéer och förslag på förändring. Tjänsten passar dig som på sikt vill ta ytterligare ansvar för ett större team i takt med att företaget växer.

Vi söker dig som
 • Har lång erfarenhet av att arbeta med agil mjukvaruutveckling och haft en ledande position i tidigare roller
 • Är specialiserad på scrum och agil coaching med en bas inom mjukvaruutveckling
 • Har en bakgrund och kan förstå företagsbehov som inkluderar kundvärde, kundbehov, samla produktkrav och identifiera framgångsfaktorer
 • Har ett stort intresse för produktplanering, utveckling och arbete med hjälp av de bästa agila metoderna (tillsammans med scrum master)
 • Är van att arbeta och samarbeta med tvärfunktionella team
 • Är engagerad i att skapa konceptuella skisser och användarflöden tillsammans med ditt team
 • Är van att utmana affärsprioriteringar
 • Har erfarenhet av att nå goda resultat som levererats innan deadline
 • Har erfarenhet av att arbeta i internationella miljöer
 • Har mycket goda kunskaper både i svenska och engelska språket i tal och skrift
Som person ser vi att du trivs med att sätta upp utmanande mål och kan identifiera samt genomföra aktiviteter som är i linje med målen. Du är duktig på att göra prioriteringar och planerar ditt dagliga arbete enligt uppsatta mål. Vidare ser vi att du har en förmåga att involvera relevanta personer i beslutfattningsprocessen och att du agerar efter dessa beslut.
 • START: Omgående
 • OMFATTNING: Heltid
 • PLACERING: Centrala Stockholm
 • KONTAKTUPPGIFTER: Emelie Blomqvist, Recruitment Consultant, emelie.blomqvist@academicwork.se
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på stn03@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet. Hos oss kan du arbeta som uthyrd konsult på specifika kunduppdrag eller bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet. Läs mer på www.academicwork.se.

Skydd för den personliga integriteten
När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer under vår PuL-sida.
Jobbfakta
Publicerad

23 dagar sedan

Sista ansökningsdag

14 jan

Om företaget

DigiExam är den ledande digitala leverantören av en produkt som skapar, levererar och betygsätter akademiska prov. Plattformen gör livet enklare för instruktörer och lärare att förbereda samt betygsätta prov, den hjälper även studenter att utföra tester mer effektivt och sparar på miljön samt pengar genom att minska på pappersförbrukningen. DigiExam är intuitiva, 100% tillförlitliga och samarbetsvilliga. De har för tillfället 1400 skolor och universitet som kunder i över 50 länder.