Biträdande projektledare till växande projektledningsbolag

Om jobbet

Är du driven och nyfiken på att få komma ut i arbetslivet i skarpa byggprojekt på beställarsidan? Nu söker vi för vår kunds räkning en biträdande projektledare. Du kommer ha ett tätt samarbete med seniora projektledare och kunna utbyta värdefull erfarenhet i varierande och spännande projekt i Stockholmsområdet. Ta chansen och var med från början hos vår kund! Sök tjänsten redan idag då vi selekterar löpande.

Information om uppdraget

Academic Work söker för vår kunds räkning en biträdande projektledare. Vår kund befinner sig i tillväxtfas och behöver utöka med personal.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och vår kunds önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic
Work

Uppdraget är en del av vår personaluthyrning. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos vår kund. Vår kunds intention är att du på sikt ska kunna bli anställd direkt hos dem, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

Arbetsuppgifter

Som biträdande projektledare kommer du bistå en senior projektledare och fungera som avlastning i projektet. Tillsammans kommer ni att arbeta i projekt av varierad storlek och karaktär på byggherresidan och besätta roller i ledande ställning vid projekteringsskede, upphandling och genomförandeskede. Exempelvis kan projektet innebära ombyggnad av kontor och centrumanläggningar till nybyggnation av flerbostadshus. Vår kund skräddarsyr sina uppdrag som utformas efter kundens behov vilket innebär varierade projekt, arbetsuppgifter och arbetsplats. Du kommer till en början att få gå bredvid en senior kollega och på sikt bli mer självgående och redo att ta större och fler projekt parallellt.

Du kommer till exempel att:
 • Genomföra platskontroller ute på projekt och säkerställa att moment i projektet motsvarar planerade deltider enligt tidplan.
 • Följa upp avvikelser och säkerställa kvalitet under projektets gång
 • Till en början delta i mötesforum och dokumentera för att på sikt förbereda och leda mötesforum.
 • Delta och bistå i upphandling av entreprenader
 • Hantera projektekonomi med prognosarbete.
 • Hantera kontraktshandlingar och hantera styrande dokument såsom mallar.
Tjänsten passar dig som är ny i karriären och vill få inblick och kunskap i byggprocessen, från att sätta en projektplan till att projektleda. Företaget är i tillväxtfas där du kommer att få vara med i ett tidigt skede och få goda utvecklingsmöjligheter. Genom att du får bistå projektledare i olika projekt kommer du få bred kunskap inom bygg- och anläggningsbranschen. Vidare kommer du få möjlighet att vidareutvecklas och exempelvis få gå kurser som är nödvändiga för att du ska kunna ta nästa steg i karriären som anställd på företaget.

Vi söker dig som
 • Är civilingenjör, högskoleingenjör eller YH-utbildning etc. inom relevant område exempelvis bygg eller anläggning
 • Intresse för byggbranschen
 • Är flytande i svenska och engelska i tal och skrift då du båda språken används i projekt
 • Erfarenhet av projektarbete, exempelvis från sommarjobb eller skarpa projekt under studietiden
 • Har god vana med program som Word och Excel
Det är meriterande om du:
 • Har tidigare erfarenhet av byggarbete, exempelvis praktisk ute på fält
 • Har tidigare arbetat i en liknande roll
Som person är du driven, framåt och nyfiken på att lära dig nya saker. Vi ser att du vågar fråga samtidigt som du engagerar dig och säkerställer att du lär dig för att på sikt kunna arbeta självständigt med eget ansvar. Du kommer få möjlighet att arbeta i roliga och varierande projekt vilket ställer krav på din förmåga att se helheten och stöter du på problem vågar du ta initiativ och komma med egna lösningar. Företaget är litet och din förmåga att samarbete och vara lyhörd är viktig för att ni tillsammans ska driva projekt framåt.

Övrig information
 • Start: Oktober
 • Omfattning: 6 månader heltid med chans till överrekrytering
 • Placering: Södermalm / Danvikstull för närvarande men projektplatser runt om i Sverige men främst Stockholmsområdet
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på stn04@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar, hör gärna av dig där!
Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet.

* Vårt erbjudande till dig som heltidskonsult hos Academic Work inkluderar utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef också rabatter och erbjudanden genom vår konsultportal. Läs mer om vårt erbjudande här

Skydd för din personliga integritet
När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer under vår PuL-sida.
Jobbfakta
Ort
Stockholms stad
Anställning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör
Publicerad

48 dagar sedan

Sista ansökningsdag

12 dec

Om företaget

Vår kund är ett teknikkonsultbolag inom bygg- och anläggningsbranschen som levererar projektledningsuppdrag. Företaget ligger på Södermalm och består i dagsläget av tre projektledare med gedigen erfarenhet inom branschen. Sedan drygt två år tillbaka skräddarsyr de bygg- och anläggningsprojekt enligt kunderna önskemål. Deras uppgift är att styra mot projektmål vad gäller tid, kostnad och kvalitet och hantera avvikelser. De främsta kunderna är fastighetsägare men företräder stundom även hyresgäster.

Academic Work Fotbollslandslaget - 1# The Office

Dagens talanger är framtidens stjärnor, både på jobbet och på fotbollsplanen. Här tränar U20-landslaget inför VM. På vårt kontor.