Beredningsjurist till Trafikskadenämnden!

Academic Work · Juridik · 21 jan

Om jobbet

Är du en nyutexaminerad jurist som vill arbeta med beredning av ärenden och administration? Vill du arbeta mitt i stan tillsammans med kunniga och erfarna kollegor? Läs i så fall vidare här och sök tjänsten redan idag!

Information om uppdraget

Till Trafikskadenämnden, som bedömer ersättningar för personskador som inträffat i trafiken, söker Academic Work en administrativt lagd beredningsjurist på heltid. Trafikskadenämndens kansli består idag av 16 medarbetare, varav två har administrativa arbetsuppgifter och övriga medarbetare är jurister. Detta är ett långsiktigt uppdrag och är en del av vår personaluthyrning. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Trafikskadenämnden. Trafikskadenämndens intention är att du på sikt ska kunna bli anställd direkt hos dem, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

Nämndens huvudsakliga arbetsuppgift är att pröva personskadeärenden inom trafikförsäkringen samt lämna yttranden till framförallt försäkringsbolag och skadelidande inom detta rättsområde. Läs gärna mer om nämnden på www.trafikskadenamnden.se

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic
Work. Trafikskadenämndens fackliga representant är Ola Stensson (SACO) tel: 08-522 781 73.

Arbetsuppgifter

Som beredningsjurist har du en viktig roll på nämndens kansli med möjlighet att planera, organisera och själv utforma ditt arbete. Till stor del kommer du att ta emot, administrera och bereda de ärenden där den sökande själv begär prövning. Du kommer att ansvara för att dessa ärenden blir färdigberedda och därmed kan överlämnas till föredragande jurist inför föredragning i nämnden. I arbetet ingår bl.a. att kontrollera att ansökningarna och bolagens svar är korrekta och vid behov begära in kompletteringar från parterna.

Du kommer även att upprätta avvisnings- och avskrivningsbeslut. Vidare kommer du att ansvara för att ta fram och utveckla olika rutiner och mallar för att effektivisera beredningsarbetet.

Vi söker dig som

Vi söker dig som har en jur. kand. och har ett intresse för administration, personförsäkringsfrågor och skadeståndsrätt. Då Trafikskadenämnden arbetar i ett anpassat diariesystem och även har en digital hantering av sina ärenden ser vi gärna att du har god systemvana.

Arbetet är självständigt och för att trivas och passa i rollen bör du vara strukturerad och noggrann i ditt arbetssätt. Vidare är du serviceinriktad, empatisk, initiativrik och har god samarbetsförmåga. Du har mycket goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift samt god datavana och goda kunskaper i Office-paketet.

Övrig information
  • Start: Omgående, med hänsyn till eventuell uppsägning
  • Omfattning: Heltid
  • Placering: Karlavägen, Stockholm
  • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande.
  • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på stn01@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar, hör gärna av dig där!
  • Vårt erbjudande till dig som heltidskonsult hos Academic Work inkluderar utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef också rabatter och erbjudanden genom vår konsultportal. Läs mer om vårt erbjudande här
Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet.

Skydd för din personliga integritet
När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer under vår PuL-sida.
Jobbfakta
Ort
Stockholms stad
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Yrkesområde
Juridik
Publicerad

14 dagar sedan

Sista ansökningsdag

21 jan

Om företaget

Det startade i liten skala med tre studenter och deras vision att skapa möjligheter för studenter att få arbetslivserfarenhet bredvid studierna. Tolv år senare är Academic Work Nordens största bemanningsföretag för studenter och unga akademiker.