Beredare inom elkraft till Vattenfall Services!

Om jobbet

Är du en Elkraftsingenjör med tidigare arbetslivserfarenhet inom elinstallation, elkraft, eldistribution alternativt är beredare som söker en ny utmaning? Då kan tjänsten som beredare hos Vattenfall Services vara något för dig! Sök tjänsten redan idag då vi går igenom ansökningar löpande!

Information om uppdraget

Academic Work söker för Vattenfall Services räkning beredare inom elkraft till kontoret i Jordbro. Du erbjuds ett innehållsrikt arbete med varierade arbetsuppgifter som innebär utveckling för dig, även fortsatta karriärmöjligheter inom hela Vattenfall finns naturligtvis. Resor i tjänsten förekommer.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Vattenfalls önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work.

Vi utvärderar just nu användning av screeningtester i vår rekryteringsprocess i syfte att på ett så objektivt och rättvist sätt som möjligt kunna bedöma de kompetenser som är viktigast för den sökta tjänsten.
Det betyder att i denna rekryteringsprocess så kompletteras CV-granskning och intervjuer med tester. Du hittar mer information om testerna här samt längre ner i annonsen. Vi vill verkligen rekommendera dig att genomföra dessa då de kan öka dina chanser i urvalet och vara en av parametrarna vi bedömer utifrån. Glöm dock inte att skicka in din ansökan som vanligt via vår hemsida.

Uppdraget är en del av vår personaluthyrning. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Vattenfall. Vattenfalls intention är att du på sikt ska kunna bli anställd direkt hos dem, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

Arbetsuppgifter

Som beredare kommer du arbeta gentemot kunder inom energi och nätbolag, industrier, infrastrukturbolag, fastighetsbolag samt entreprenadbolag. Tjänsten innebär att du arbetar med att bereda och projektera all verksamhet inom eldistributionsnät, alltså både nybyggnations- och underhållsprojekt på frilednings-, jordkabelnät samt i nätstationer. I rollen som beredare arbetar man självständigt och med frihet under ansvar. Du planerar själv dina arbetsdagar och arbetar både ute på fältet och kontoret.
I arbetet ingår att hitta tekniska lösningar, markägarkontakter, nätberäkningar, ekonomiska kalkyler, dokumentation och uppföljning. Du förväntas även att aktivt delta och ta egna initiativ i arbetet med att fortsätta utveckla verksamheten.
Du kommer till exempel att:
 • Ta fram underlag för offerter och anbud
 • Kontakt med kunder och myndigheter
 • Lägga materialbeställningar
Tjänsten passar dig som vill arbeta hos en av Sverige största El-och Energibolag och som erbjuder kompetenta kollegor, brett utbud av stödfunktioner och som värnar om sina medarbetares work and life balance.

Vi söker dig som

Vi söker dig som har en utbildningsbakgrund inom elkraft alternativt har tidigare arbetslivserfarenhet som beredare, konstruktör eller projektör och därmed god kunskap inom elkraft. Vi ser att du har tidigare arbetslivserfarenhet från arbete som tekniker inom elkraft, eldistribution, elinstallatör, industrielektriker eller liknande.
 • Innehar B-körkort
 • Ha god datavana
Det är meriterande om du arbetat med liknande arbetsuppgifter tidigare. Det är även meriterande om du har projektörskunskap och erfarenhet av linjedistributions- och kabelarbete samt kännedom om EBR. Det är också meriterande om du har erfarenhet av att räkna på och sammanställa underlag för anbud och offerter.

Som person är du kommunikativ och trivs med att ha såväl interna som externa kontaktytor. Du är driven och har ett stort intresse av affärsområdet. Du har även ett flexibelt synsätt och anpassar dig lätt till nya situationer. Tjänsten som beredare kräver att du såväl är strukturerad och noggrann i ditt arbetssätt.

Övrig information
 • Start: 1 september.
 • Omfattning: 6 månader med stor chans till förlängning alternativt överrekrytering.
 • Placering: Jordbro, Stockholm.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Efter att du ansökt vill vi rekommendera att du genomför två tester som tar totalt ca 30-40 minuter. Du får återkoppling på dina resultat automatiskt när du genomfört testen. Testen är frivilliga men är ett bra sätt att öka dina chanser i processen.
 • Besvara testerna genom att logga in på http://sovaonline.com/sv/register/Cn9lWuAxyEr11aPNMN8rrM-NnzB7Sx602kv_I8P2Ddg
Ange din e-postadress och registrera dig med de uppgifter som efterfrågas.
Efter att du registrerat dig kommer du att få tillgång till testen. Se till att spara det personliga lösenordet som du skapar när du registrerar dig. Detta behöver du om du vill pausa mellan de två testen och behöver logga in igen.

* Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på sts02@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar, hör gärna av dig där!

Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet.

* Vårt erbjudande till dig som heltidskonsult hos Academic Work inkluderar utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef också rabatter och erbjudanden genom vår konsultportal. Läs mer om vårt erbjudande här

Skydd för din personliga integritet
När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer under vår PuL-sida.
Jobbfakta
Ort
Haninge
Anställning
Heltid
Projekt- / Visstidsanställd
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör
Underkategori
Ingenjör
Elkraft
Publicerad

32 dagar sedan

Sista ansökningsdag

8 jan

Om företaget

Vattenfall Services är ett av Sveriges ledande företag inom underhåll och byggnation av elanläggningar. De utför även drift och underhåll av kraftanläggningar för el- och värmeproduktion, genomför underhållsarbete åt industrikunder och erbjuder tjänster inom energieffektivisering, mätning och belysning. Deras 1 500 medarbetare finns på ett 90-tal orter i Sverige. Bland deras kunder finns nät- och energibolag, industrier, kommuner, landsting och entreprenadbolag.