Barnskötare med erfarenhet

Tyresö kommun · Utbildning · 11 dec

Om jobbet

Östra Farmarstigen är vår förskoleenhet som består av två förskolor; Kardemumman och Farmarstugan. Våra förskolor har stora fina gårdar och närhet till natur, centrum och kommunkationer. Vi befinner oss i ett spännande skede att utveckla vår pedagogiska miljö med utgångspunkt i de tre pedagogerna: "barnen, pedagogerna och miljön" där barnen utmanas, förundras och blir nyfikna att inspireras till att söka ny kunskap. I dagsläget består vår förskola av tre avdelningar, men vi kommer att starta upp yttligare en avdelning efter årsskiftet. Vi arbetar utifrån tema i mindre projektgrupper. Hos oss har du nu möjlighet att vara med att starta en avdelning eller ingå i en befintlig avdelning. Vår vision är att varje dag ska fyllas av glädje, lek och lärande i samspel med varandra.

Nu söker vi dig som vill vara med innehållet på vår resa i den pedagogiska djungeln!

Arbetsuppgifter:
I din roll som barnskötare är du en del i det pedagogiska arbetet. Du samverkar med övrig personal på förskolan för att driva vår pedagogiska utveckling framåt. Du bidrar till att tydliggöra och synliggöra vår verksamhet och lärande processer genom pedagogisk dokumentation, samt till att förverkliga strävansmålen i läroplanen och du har ett förhållningssätt som utgår från FNs barnkonvetion. Hos oss har vi alltid barnet i fokus och se till de olika behov och ge möjligheter till olika inlärningsmetoder.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som:
  • är väl förtrogen med läroplanen, skollagen och FNs barnkonvetion.
  • har gedigen erfarenhet av arbete inom förskola.
  • har pedagogisk dokumentation som arbetsverktyg i det dagliga arbetet.
  • har ett reflekterande förhållningssätt.
  • är medforskare i barnenes vardag och lärande processer.
  • har barnet i fokus och ser barnet som kompetent samt har tillit till dess förmåga och vilja att lära.
  • är trygg i din yrkesroll och stolt över ditt yrkesval.
Personliga egenskaper:
Som person är du nyfiken och intresserad av att lära dig och vilja lära andra. Du ser möjligheter och är närvarande i uppdraget. Du har en grundläggande positiv människosyn, är ödmjuk och har förståelse inför barnen, vårdnadshavare, kollegor och vårt uppdrag. Det är viktigt att du är flexibel eftersom vår dag är föränderlig och barns behov och intresse varierar.

Vi erbjuder dig:
Hos oss får du vara en del av en förskoleenhet som just nu håller på att strukturera så att barngrupperna ska bestå av färre barn. En helt ny avdelning startar. Du erbjuds fria pedagogiska måltider och arbetskläder. Vi strävar efter att varje medarbetare ska ha en god balans mellan arbete och fritid samt erbjuds du som anställd inom Tyresö kommun en subventionerad friskvård.

Om tjänsten:
Tillsvidareanställning, heltid 100%. Tillträde snarast eller efter överenskommelse. Månadslön.

Kontaktpersoner:
Förskolechef Jeanette Knudsen, tel: 08-5782 9474, mail: jeanette.knudsen@tyreso.se

Fackliga kontaktpersoner nås via kommunens växel, tel. 08-5782 9100

Ansökan:
Välkommen med din ansökan senast 11 dec. Urval och intervjuer sker löpande.
Jobbfakta
Publicerad

20 dagar sedan

Sista ansökningsdag

11 dec

Om företaget