Associate till investmentbolag med fokus på tillväxtbolag

Om jobbet

En möjlighet för dig som vill jobba med investeringsprocesser och värdeskapande i både privatägda tillväxtbolag och mindre börsbolag.

Information om uppdraget

Academic Work söker för Rite Ventures räkning en Associate till deras kontor i centrala Stockholm. Detta är en roll som innefattar hög variation på arbetsuppgifter och där du arbetar nära delägare och övriga medarbetare i ett litet dynamiskt team. Rite Ventures investerar främst i bolag inom Sverige och Finland och söker därför en medarbetare som är flytande både i svenska och finska.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Rite Ventures önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic
Work

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Rite Ventures.

Arbetsuppgifter

Som Associate blir du en del av vår kunds investeringsteam på fyra personer och arbetar med ett brett spann av arbetsuppgifter kopplade till transaktioner, omvärldsbevakning, finansiell modellering och utveckling av Rite Ventures portföljbolag.

I rollen som Associate är du involverad i allt från första screening efter potentiella investeringsobjekt till genomförande av transaktioner och arbete med att utveckla befintliga portföljbolag. Detta är en roll för dig som vill lära sig värdeskapande från grunden.

I denna roll förväntas du tidigt självständigt kunna driva utveckling inom olika områden i vår kunds portföljbolag samt ta ansvar för delar av processen att söka och genomföra nya investeringar, tex kontakt med nya bolag och genomförande av due diligence processer. Rollen innebär även en del övertidsarbete och resande, då främst inom Norden.

Vi söker dig som

Vi söker dig som är analytiskt lagd och besitter en hög grad av personlig mognad. Vi tror att du:
 • Har en examen från Handelshögskola, industriell ekonomi eller motsvarande från Finland eller Sverige och har möjlighet att uppvisa goda betyg därifrån
 • Har 2-4 års arbetslivserfarenhet som managementkonsult, investmentbank eller motsvarande
 • Är flytande i svenska och engelska och även bekväm med att arbeta på finska
 • Har mycket goda kunskaper av power point, excel och word
 • Har intresse av aktiemarknaden, samt kunskap om avancerad dataanalys är meriterande
Som person ställer du höga krav både på dig själv och på andra. Du är resultatinriktad, leveranssäker och jobbar med fördel självständigt. Du har lätt att anpassa dig till andra och är smidig i din kommunikation. Vidare har du förmågan att presentera dig själv och Rite Ventures på ett förtroendegivande sätt.

Övrig information
 • Start: Omgående start, med hänsyn till eventuell uppsägningstid
 • Omfattning: Heltid
 • Placering: Centrala Stockholm
 • Kontaktuppgifter: Josefin Jonasson, 08-52257647
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på stn06@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet. Hos oss kan du arbeta som uthyrd konsult på specifika kunduppdrag eller bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet. Läs mer på www.academicwork.se.

Skydd för den personliga integriteten
När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer under vår PuL-sida.

LI
Jobbfakta
Publicerad

11 dagar sedan

Sista ansökningsdag

22 jan

Om företaget

Rite Ventures är ett privatägt investmentbolag som förvärvar, utvecklar och säljer tillväxtbolag inom e-handel, mjukvara och IT-infrastruktur. Rite Ventures agerar som en aktiv ägare i tillväxtbolag i onoterad miljö samt mindre börsnoterade bolag. Exempel på investeringar är de finska Verkkokauppa.com och Nebula samt de svenska e-handelsbolagen Skincity och Qliro. Rite Ventures är ett entreprenöriellt investmentbolag med en slimmad och effektiv organisation där samtliga medarbetare förväntas arbeta självständigt och ta stort personligt ansvar. Med tre delägare och totalt sju medarbetare är beslutsvägarna korta och präglade av pragmatism, prestigelöshet och fokus på värdeskapande.