Assistent sökes till IF Metall Stockholms Län

Om jobbet

Är du en serviceinriktad och skrivkunnig person med en känsla för text och dess utformning? Då kan du vara den vi söker!

IF Metall Stockholms Län söker nu en assistent till deras ledning på kansliet. I en spännande miljö med en stark värderingsgrund kommer du som assistent att stödja ledningen på kansliet i deras arbete. Vi tror att du har goda kunskaper om fackföreningsrörelsens ideologi, arbetssätt och organisation.

Tjänsten är placerad på Liljeholmen i Stockholm, omfattar heltid och är en tillsvidareanställning med tillträde efter överenskommelse. Anställningsvillkor enligt kollektivavtal med Handelsanställdas förbund.

Välkommen med din ansökan. Urval och intervjuer sker löpande!

Arbetsuppgifter

Som assistent på IF Metall Stockholms Län är det din huvuduppgift att understödja styrelseordföranden, styrelsen och ansvarig kassör på kansliet i deras arbete. I rollen som assistent kommer du även ha huvudansvaret att planera, organisera och administrera inför möten och konferenser.

Dina arbetsuppgifter kommer bland annat att vara:
  • ta fram dagordning inför möten, protokollskrivning och beslutsuppföljning
  • korrekturläsning och annan textredigering av t ex verksamhetsberättelser, diverse protokoll etc.
  • koordinera resor, möten och konferenser
  • kontakt med centrala förbundet och andra lokala avdelningar
  • planera, organisera och administrera vid kongress
  • administration av nomineringar i samband med kongress
  • uppdatera och hålla hemsidan uppdaterad med information
  • delta i medlemsuppsökande och medlemsvårdande aktiviteter
Utbildning/erfarenhet

Vi söker dig med några års erfarenhet av assistentuppgifter. Arbetet kräver att du är drivande och hanterar arbetsuppgifter med framförhållning. IF Metall Stockholms Län tror att du delar arbetarrörelsens värderingar och att du har en förståelse för fackföreningsrörelsens ideologi, arbetssätt och organisation. Har du tidigare arbetat på en facklig avdelning är det meriterande.

Rollen som assistent ställer höga krav på din förmåga att prioritera och att organisera arbetet. Det är viktigt att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska, då textredigering är vanligt förekommande. Dessutom kräver rollen att du har goda kunskaper i Officepaketet. Arbetet är självständigt och fordrar att du har en god samarbetsförmåga, hög social kompetens och att du samtidigt har en hög integritet med vana att hantera konfidentiell information.
Jobbfakta
Ort
Stockholms stad
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Yrkesområde
Administration
Underkategori
Assistent
Publicerad

19 dagar sedan

Sista ansökningsdag

12 dec

Om företaget

IF Metall Stockholms län är en facklig organisation inom industrin. Avdelningen har 17 000 medlemmar och ca:1 050 arbetsplatser med medlemmar varav 800 har kollektivavtal. Vi organiserar medlemmar inom ett 40-tal avtalsområden.