Arbetsledare inom grundläggning till Lemminkäinen!

Om jobbet

Nu söker Lemminkäinen en strukturerad och ansvarstagande arbetsledare inom grundläggning till sin verksamhet. Som arbetsledare ansvarar du för planering, samordning och genomförande av infastrukturprojekt med hög komplexitet. I större projekt arbetar du nära platschefen och i mindre projekt förväntas du driva projekten självständigt. Är du en god ledare med ett sinne för affärer? Då kanske just du är Lemminkäinens nya medarbetare!

Information om uppdraget

Academic Work söker för Lemminkäinens räkning en arbetsledare inom grundläggning till komplexa infrastrukturprojekt. Lemminkäinen är ett etablerat företag med mångårig erfarenhet i branschen och som har fokus på hållbarhet. Här kommer du att få arbeta i en innovativ miljö med den senaste tekniken tillsammans med kollegor som är experter inom sina områden.

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Lemminkäinen. Alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work.

Arbetsuppgifter

Som Arbetsledare kommer du att vara delaktig i hela kedjan - från upphandling till avslut och fyller en viktig funktion i projekten ute på fältet. Du kommer att vara ansvarig för den övergripande planeringen av projekten men även styra de dagliga aktiviteterna på plats. Detta innebär ett brett ansvarsområde med allt från kontraktsskrivning till ansvar för arbetsmiljö och resurseffektivisering. Som arbetsledare är det din uppgift att se till att material beställs in i tid och att projekten håller god kvalité i alla avseenden. Du kommer även att ha visst personalansvar samt se till att projekten upprätthåller kraven på säkerhet och arbetsmiljö. Som arbetsledare arbetar du nära platschefen i större projekt och fungerar som länken till de andra medarbetarna i projektgruppen. I mindre projekt förväntas du hantera arbetet självständigt och får fullt ansvar för projektens genomförande. Arbetet ställer stora krav på ledarskapsförmåga och förmåga att strukturera och planera arbetet på ett effektivt sätt.

Du kommer till exempel att:
 • Vara delaktig i upphandling samt planera och samordna projekten
 • Beställa in material och se till att maskiner är på plats
 • Ansvara för personalen och de dagliga aktiviteterna på plats
 • Granska underentreprenörer
 • Ansvara för att säkerheten upprätthålls och arbeta aktivt för att säkerställa en bra arbetsmiljö
 • Dokumentera, rapportera och administrera kring projekten
Tjänsten passar dig som är duktig på att planera och driva igenom projekt. Du är dessutom duktig på att samordna och leda personal.

Vi söker dig som
 • Har lång erfarenhet som arbetsledare inom grund-/anläggning inom större infrastrukturprojekt med hög komplexitet
 • Hanterar svenska och engelska i tal och skrift då dessa språk kommer användas i kontakt med kunder
 • Har B-körkort
Det är även meriterande om
 • Du har kunskaper i Finska eller Ryska
 • Har intresse för- och/eller kunskaper inom maskinteknik
 • Du har ett nätverk inom byggbranschen
Som person är du förutseende och har en god förmåga att planera; efter lång erfarenhet känner du dig trygg i rollen som arbetsledare. Dessutom är du prestigelös, flexibel och kan hantera oförutsedda händelser. Du är en bra ledare med en god samarbetsförmåga och har lätt för att bygga relationer och skapa kontakter med kollegor, kunder och leverantörer. Vidare är du ansvarstagande, strukturerad och drivande. Du tycker om att skapa goda resultat och är en affärsmässig person som alltid letar efter att effektivisera arbetet utan att tumma på kvalitén. För att vara framgångsrik inom Lemminkäinen ser vi också att du vågar tänka nytt och hitta egna vägar för att uppnå resultat.

Övrig information
 • Start: Omgående
 • Omfattning: Heltid, tillsvidare
 • Placering: Stockholm
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på recruitmentstockholmsouth@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet. Hos oss kan du arbeta som uthyrd konsult på specifika kunduppdrag eller bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet. Läs mer på www.academicwork.se.

Skydd för den personliga integriteten
När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer under vår PuL-sida.
Jobbfakta
Ort
Stockholms stad
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör
Underkategori
Ingenjör
Publicerad

10 dagar sedan

Sista ansökningsdag

30 jan

Om företaget

Lemminkäinen är ett erfaret företag med över 100 år i branschen. De arbetar främst med grundläggning, tunnel- och bergarbeten samt beläggning. Företaget spelar en viktig roll i utvecklandet av en fungerande infrastruktur och arbetar för att utveckla nya lösningar i utmanande stadsmiljöer. De är ett av Nordeuropas största företag inom infrastruktur och finns både i Sverige, Finland och Norge.