Är du Nextseals nya teknik- och utvecklingschef?

Om jobbet

Vill du vara tekniskt ansvarig under framtagandet av den mest kostnadseffektiva produkten mot storskaliga utsläpp av växthusgaser? Är du mitt i dina doktorandstudier inom området maskinteknik och har en förmåga att på ett vetenskapligt sätt utveckla och argumentera för- och nackdelar med olika tekniska alternativ? Vi söker dig som har en fot i universitetsvärlden och som kan axla det tekniska ansvaret för Nextseals produkter. Ansök redan idag då urval sker löpande.

Information om uppdraget

Academic Work söker för kunds räkning en tekniskt ansvarig, och framtida utvecklingschef (CTO), för utveckling av Nextseals produkter. Anledningen till rekryteringen är att Nextseal nu beviljats finansiering från det amerikanska energidepartementet för att ta fram sin första produkt. Finansieringen av detta tvååriga projekt är en direkt konsekvens av President Obamas plan för minskade utsläpp av växthusgaser. Produkten som skall tas fram avser att mitigera den största källan till utsläpp av metangas från pipelinesystemet för naturgas i USA.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Nextseals önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic
Work

Uppdraget är en del av vår personaluthyrning. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Nextseal. Nexseals ambition är att du vid projektslut, 31 december 2018, ska kunna bli anställd på heltid som bolagets utvecklingschef (CTO), förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

Arbetsuppgifter

Som tekniskt ansvarig kommer du att arbeta med att vidareutveckla en patenterad och världsunik teknologi som initialt togs fram för små, oljefria, kylkompressorer. Denna tätningsteknologi ska de närmaste två åren utvecklas till en produkt för stora naturgaskompressorer. Naturgas står för en tredjedel av USAs energiförsörjning och transporten av gas omfattar cirka 40 000 mil pipeline. Ifrån pipelinesystemet läcker metangas motsvarande halva Sveriges koldioxidutsläpp ut bara från den kompressorkomponent (skafttätningen) som Nextseal avser att ersätta med en läckagefri tätning.

Det förväntas av dig att du tar med dig mycket kunskap från projektet i USA för att fortsätta arbetet på hemmaplan med denna och framgent även andra, nya, produkter. Tjänsten kommer under de första två åren att innebära en del resor till San Antonio i Texas där projektet har sitt högsäte. Ditt huvudsakliga arbete under projekttiden sker i samarbete med några av världens främsta experter på området i form av Southwest Research Institute (www.swri.org). Du kommer också att ha kontinuerlig kontakt med uppfinnaren av bolagets patenterade teknologi som är fortsatt knuten till bolaget.

Primärt kommer du att utföra tekniskt teoretiska undersökningar kopplade till produkten såsom dimensionering och flödesmodellering. Till detta kommer att krävas undersökningar om materialval, livslängdsestimering och producerbarhet.

Tjänsten passar dig som vill få möjligheten att kliva in i ett ungt företag med en stabil koncern i ryggen och dessutom få chansen att påverka miljön genom din tekniska spetskompetens.

Vi söker dig som
  • I dagsläget doktorerar inom området maskinteknik exempelvis vid universitet som KTH, Chalmers eller LTH
  • Är väl insatt inom områdena:
Maskinelement Tribologi (ex. Reynolds ekvation),
Mekanik Strömningsmekanik: (ex. Navier-Stokes ekvationer),
Maskinkonstruktion Finita elementmetoden (ex. CAD/FEA)
  • Har ett intresse och god erfarenhet av att göra beräkningar inom områdena ovan samt att använda dina beräkningar och analys som beslutsunderlag
  • Har förmåga att se en produktionsekonomisk bild i samband med den tekniska utvecklingen
  • Har god erfarenhet- och inser vikten av dokumentation. Bolagets språk är engelska i all dokumentation. Kunskaper i svenska är inget krav.
Erfarenhet av praktisk testning är meriterande men inget krav. Om du också har ett intresse av praktisk testning i riggutrustning med högt tryck är det ett plus.

Som person är du noggrann, du tänker igenom dina beslut och resultat och du tar hundraprocentigt ansvar för det du tar dig an. Vidare har du ett kritiskt öga på det du gör och har en förmåga att se detaljer. Du har en god kommunikativ förmåga och kan förklara teori och resonemang på ett pedagogiskt sätt. Vi ser även att du har ett stort intresse för denna typ av teknik och brinner för att ditt arbete resulterar i en större samhällsnytta.

Övrig information
  • Start: Flexibel start men gärna så snart som möjligt
  • Omfattning: Tanken är att du jobbar någon eller några dagar i veckan på 20-30% under dina doktorandstudier/med anknytning till universitetsvärlden med förhoppning om att du går upp på heltid om projektet faller väl ut inom en tidsperiod på ca 2 år
  • Placering: Du har möjlighet att jobba både från ditt universitet och i samverkan med Nextseals VD på kontoret beläget vid Stureplan
  • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
  • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på stn04@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar, hör gärna av dig där!
Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet.

* Som deltidskonsult på Academic Work blir du en del av vårt konsultnätverk och har för varje uppdrag en ansvarig konsultchef som finns tillgänglig under hela din anställningsperiod. Konsultchefens uppgift är att säkerställa att du trivs på din arbetsplats men också att du utvecklas och vi arbetar aktivt för att kunna hjälpa dig vidare mot spännande tjänster såväl under din studietid som efter din examen.

Skydd för din personliga integritet
När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer under vår PuL-sida.
Jobbfakta
Ort
Stockholms stad
Anställning
Deltid
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör
Underkategori
Ingenjör
Publicerad

47 dagar sedan

Sista ansökningsdag

26 dec

Om företaget

Nextseal är ett företag som startade sin verksamhet 2015 och fick under samma år Stockholm stads innovationsstipendium som bästa miljöteknikbolag. Produkten som skall utvecklas tillsammans med SwRI under de kommande två åren är bolagets första kommersiella produkt baserad på bolagets patenterade tätningskoncept. Ambitionen är att bolaget kommer att expandera sitt erbjudande till nya produkter i närliggande marknadsområden i framtiden.