Är du juriststudent och brinner för arbetsrättsliga frågor och ledarskap?

Academic Work · Juridik · 18 dec

Om jobbet

Studerar du juridik i dagsläget och söker efter ett flexibelt och meriterande extraarbete hos en organisation som arbetar för att göra chefer tryggare och mer framgångsrika i sitt ledarskap? Vår kund söker nu en Junior rådgivare till deras chefsrådgivning som kommer att stötta medlemmarna med varierande arbetsrättsliga frågor. Tillträde sker omgående så skicka in din ansökan idag!

Information om uppdraget

Academic Work söker för vår kunds räkning en Junior Rådgivare, vår kund är en chefsorganisation.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och vår kunds önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.

Uppdraget är en del av vår personaluthyrning. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos vår kund.

Arbetsuppgifter

Som Junior rådgivare hjälper du chefsrådgivarna att hantera frågor som chefsmedlemmarna ringer eller mailar in om. Chefsrådgivningen består av tio rådgivare, som alla sitter gemensamt i öppet kontorslandskap. Du kommer få tillgång till en erfaren handledare samt få en kortare introduktion för att få rätt förutsättningar i ditt arbete.

Ett urval av arbetsuppgifter:
 • Granska avtal, exempelvis vid uppgörelser eller information om konkurrensklausuler.
 • Hantera lönefordringar, exempelvis i samband med avslutade anställningar.
 • Svara på frågor om olika kollektivavtal och tolkningar.
Tjänsten passar dig som har ett stort intresse av arbetsrättsliga frågor och ledarskap och vill jobba för att Sverige ska ha världens bästa chefer.

Vi söker dig som
 • Studerar juridik i dagsläget och har minst ett år kvar av dina studier.
 • Har läst eller läser kurser inom arbetsrätt, detta för att du skall ha en förståelse för termer och praxis. Om du har ett mycket stort intresse för arbetsrätt så kan detta väga upp att du inte har någon dokumenterad erfarenhet på området.
 • Har goda kunskaper i svenska och engelska, såväl i tal som skrift.
Det är meriterande om du har arbetat med arbetsrättsliga frågor tidigare.

Som person är du initiativtagande och nyfiken. Du tar gärna för dig och söker upp information på egen hand men räds samtidigt inte att fråga någon av de mer erfarna rådgivarna när du stöter på utmaningar. Ditt driv och engagemang för arbetsrättsliga frågor och ledarskap resulterar i att allt det arbete du utför präglas av noggrannhet och kvalité. Vidare är du en person som trivs i en öppen organisation som gärna delar med sig av sina kompetenser och erfarenheter. För att ge bästa möjliga service till vår kunds medlemmar eftersträvar de en personalsammansättning som speglar mångfalden i samhället. Vi vill särskilt uppmuntra sökanden som kan bidra med det.

Övrig information
 • Start: Omgående
 • Omfattning: Cirka 10-15/timmar i veckan. Passen planeras in i samråd med chefen för enheten. Det kan även komma att bli fler timmar utifrån behov.
 • Placering: Fridhemsplan. Mycket goda förbindelser till kollektivtrafiken.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på sts01@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar, hör gärna av dig där!
Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet.

* Som deltidskonsult på Academic Work blir du en del av vårt konsultnätverk och har för varje uppdrag en ansvarig konsultchef som finns tillgänglig under hela din anställningsperiod. Konsultchefens uppgift är att säkerställa att du trivs på din arbetsplats men också att du utvecklas och vi arbetar aktivt för att kunna hjälpa dig vidare mot spännande tjänster såväl under din studietid som efter din examen.

Skydd för din personliga integritet
När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer under vår PuL-sida.
Jobbfakta
Ort
Stockholms stad
Anställning
Deltid
Tillsvidareanställd
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Administration
Juridik
Underkategori
Assistent
Publicerad

2 dagar sedan

Sista ansökningsdag

18 dec

Om företaget

Det startade i liten skala med tre studenter och deras vision att skapa möjligheter för studenter att få arbetslivserfarenhet bredvid studierna. Tolv år senare är Academic Work Nordens största bemanningsföretag för studenter och unga akademiker.