Är du en junior kommunikatör med koll på digital marknadsföring?

Om jobbet

Har du en eftergymnasial utbildning inom media/kommunikation och är redo för en ny utmaning? Motiveras du av att arbeta med kommunikation på webben? Är du en driftig och prestigelös person som trivs hos en arbetsgivare som har en familjär och produktiv anda på kontoret? Då är tjänsten som kommunikatör hos KFS något för dig!

Information om uppdraget

KFS är inne i en period av förändring där extra insatser och stöd kring kommunikation är av betydelse. Därför söker Academic Work för KFS räkning en kommunikatör med digital kompetens till deras kontor i centrala Stockholm.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och KFS önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
AcademicWork

Uppdraget är en del av vår personaluthyrning. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos KFS. Uppdraget är till en början tidsbegränsat men kan komma att förlängas.

Arbetsuppgifter

Som kommunikatör rapporterar du till kommunikationschefen och ansvarar tillsammans med henne för de operativa delarna i kommunikationsarbetet. Eftersom KFS är en liten organisation med cirka 15 anställda på kansliet så innebär jobbet att man får rycka in och lösa kommunikationsbehov där det behövs.

Du kommer bland annat att:
 • Vara ett stöd i att uppdatera webbplatsen, såväl skapa redaktionellt innehåll som att vara ett webbstöd till organisationen.
 • Följa upp kommunikationsinsatser i statistikverktyg och rapportera detta till medarbetarna på KFS.
 • Hantera redaktionellt material, såväl skriva/korra texter som film som sprids i KFS kanaler (webbplats, nyhetsbrev, sociala medier).
 • Hantera KFS kommunikation via sociala medier, skapa grupper, administrera konton.
 • Vara behjälplig på KFS större mötesplatser, KFS-dagarna, mässor, konferenser/arbetsmarknadsdagar.
 • Göra /uppdatera informationsmaterial/power point presentationer/pdf:er/inbjudningar och övrigt förekommande material som tas fram av KFS.
Vi söker dig som

Vi söker dig som är en relativt nyexaminerad person med eftergymnasial utbildning inom media/kommunikation.
 • Du har erfarenhet från att hantera publiceringsverktyg och statistikverktyg (KFS arbetar bland annat i Episerver och Google Analytics).
 • Du har erfarenhet av bildhantering inom exempelvis Photoshop.
 • Du har mycket goda kunskaper i marknadsföring inom digitala medier.
 • Du har kunskaper i att skapa korta mobilfilmer/intervjuer som publiceras i KFS kanaler.
Det är meriterande om du har erfarenhet av CS5, i synnerhet InDesign.
Vi kommer även att ta stor hänsyn till ditt personliga brev i samband med din ansökan.

Som person är du en doer som verkligen förstår vikten av att använda din kompetens där den behövs allra mest och som tar arbetsuppgifter från ax till limpa på egen hand. Du har goda skriftliga kunskaper som balanseras upp med en noggrannhet som genomsyrar allt ditt arbete. Du trivs i en roll där din prestigelöshet och samarbetsförmåga är en värdefull nyckel. Vidare är du en kommunikativ och serviceinriktad person. Tills sist är det av vikt att du är digital ut i fingerspetsarna för att ge dig själv bästa möjliga förutsättningar i tjänsten.

Övrig information
 • Start: Vid årsskiftet
 • Omfattning: Heltid, kontorstider med flex
 • Placering: Centrala Stockholm (World Trade Center)
Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på stw03@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar, hör gärna av dig där!

Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet.

Vårt erbjudande till dig som heltidskonsult hos Academic Work inkluderar utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef också rabatter och erbjudanden genom vår konsultportal. Läs mer om vårt erbjudande här

Skydd för din personliga integritet
När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer under vår PuL-sida.
Jobbfakta
Ort
Stockholms stad
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Yrkesområde
Marknadsföring
Underkategori
PR & Kommunikation
Publicerad

25 dagar sedan

Sista ansökningsdag

15 jan

Om företaget

KFS är arbetsgivarorganisationen för samhällsnyttiga företag. Vi brukar säga att våra medlemmar gör så att människors vardag fungerar. Våra 580 medlemsföretag med 30 000 anställda tillhandahåller samhällsnyttiga tjänster inom 15 branscher allt från energi- och vattenförsörjning, bredbandstjänster, avfallshantering, återvinning, kollektivtrafik, nybyggnad, drift och underhåll av gator och vägar, parkering och fastighetsförvaltning till muséer, besöksnäring, utbildning, vård, omsorg och personlig assistans. KFS uppdrag är att vara det bästa stödet för våra medlemmar i deras vardag. Det innebär att vi tecknar konkurrenskraftiga branschanpassade avtal, ger stöd i arbetsgivarfrågor, bistår i arbetsrättsliga frågor, tillhandahåller relevanta utbildningar, mötesplatser och nätverk.