Ansvarig IT-Arkitekt Bank

boxhill · Data & IT · 28 nov

Om jobbet

Vill du vara med och leda Skandias framtida IT? Skandia är inne i en spännande förändring. Denna utveckling är något som IT i allra högsta grad är en del av. Skandia IT bygger en modern IT-leverans som stöttar verksamheten i dess förflyttning, till exempel genom ökad digitalisering. Arbetet är redan i full gång med att skapa en framåtlutad och stark leveransorganisation. För att klara vårt uppdrag behöver vi medarbetare och ledare som vill vara med och bidra och vara en del i en högpresterande och kreativ miljö där vi utmanar och stöttar varandra.

Vi söker en ansvarig IT-arkitekt för Bank till avdelning IT Strategi & Arkitektur inom Skandia IT.

Om rollen
Rollen som ”ansvarig IT-arkitekt Bank” är en specialisering av lösningsarkitektrollen (ref IASA) med fokusering på Skandias bankverksamhet. Det innebär ett övergripande arkitekturellt ansvar för bankverksamhetens totala IT-portfölj.

Exempel på arbetsuppgifter:
  • Löpande rådgivning, granskning och beslut av förändringar av IT-portföljen
  • Framtagning och underhålla målarkitekturer och arkitekturplaner inom bank.
  • Säkerställning att tekniska säkerhetskrav hanteras i design- och utvecklingsfaserna samt i förvaltningsprocessen
  • Arkitekturellt stöd, med fokus och ansvar inom bank-området, i utvecklingsprojekt och kanaliserar behov av IT-specialister.
  • Tillse att bankverksamhetens krav avseende säkerhet och efterlevnad av regelverk, policys och riktlinjer är en del av bedömningsgrunderna vid granskning och beslut om IT-lösningar.
  • Agera lösningsarkitekt i strategiska utvecklingsprojekt.
Du ingår i Skandias arkitekturforum för rådgivning och beslut i arkitekturella frågor.

Hos Skandia får du möjlighet att arbetar med spännande tekniker i en utmanande miljö med höga krav på tillgänglighet.

Din bakgrund
Vi söker dig som har kunskap och flera års erfarenhet av att ha arbetat i rollen som IT-arkitekt i finansiell verksamhet. Som arkitekt har du erfarenhet både på en övergripande och djup nivå i komplex och modern IT-miljö där kraven på tillgänglighet och säkerhet är hög. Du har mycket god kunskap inom IT, metodik inom arkitektur, verktyg och metoder för systemutveckling så väl som infrastruktur.

Du har erfarenhet av att arbeta i större verksamhetsutvecklingsprojekt och bidragit till leverans. Du är väl bekant med etablerade ramverk och metoder och du kan med fördel uppvisa certifieringar inom arkitektur.

Du behöver ha en god förmåga att se helheter och samband och att tänka och agera både kortsiktigt och långsiktigt. Du har förmåga att tänka utifrån ett verksamhetsperspektiv och vill bidra till att uppnå balans mellan affärsnytta och säkerhetsnivå. Du har även en mycket god kommunikationsförmåga och trivs med att bidra i diskussioner och dialoger med interna och externa kollegor och partners.

Arbetet kräver även att du har goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift.

Om Skandia
Skandia är en av Sveriges största, oberoende och kundstyrda bank- och försäkringskoncerner. Vi har gett människor ekonomisk trygghet i mer än 160 år och har en stark tradition av pionjäranda, produktutveckling och samhällsengagemang. Vi skapar rikare liv för människor med hjälp av lösningar inom sparande, pension, ekonomisk trygghet och vardagsekonomi, och genom att underlätta för dem att fatta kloka beslut om sin ekonomi. Vi har 2,5 miljoner kunder i Sverige, Norge och Danmark, ett förvaltat kapital på drygt 540 miljarder kronor och 2 500 anställda. Läs mer på www.skandia.se.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar Skandia med Boxhill AB. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Petra Törnblom 0760-03 60 80 (petra.tornblom@bhill.se).

Varmt välkommen med din ansökan!
Jobbfakta
Ort
Stockholms stad
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Data & IT
Underkategori
IT-Arkitektur
Publicerad

27 dagar sedan

Sista ansökningsdag

28 nov

Om företaget