Ansvarig Data Quality

Skandia · Data & IT · 21 nov

Om jobbet

Arbetsuppgifter och tjänsten

Skandia söker nu en ansvarig för området data quality (datakvalitet). Du kommer i rollen inneha en strategiskt viktig roll som ytterst ansvarig för Skandias datakvalitetsförbättringar. Du kommer vara en del av BICC (business intelligence competency center) funktionens "core team" inom Finance. BICC ansvarar för koncerngemensam styrning av business intelligence området samt data & informationsstyrning. Skandia ser data och information som ett strategiskt satsningsområde och du kommer bli en nyckelperson i denna transformation.

I rollen kommer du att ansvara för följande:
  • Ansvarig för strategi kring datakvalitetsförbättring
  • Framtagande av riktlinjer och guidelines inom området
  • Etablera processer, rutiner och ansvar kring datakvalitetsförbättringar
  • Säkerställa efterlevnad av policys och riktlinjer kring datakvalitet
  • Operativt driva datakvalitetsförbättringar
  • Säkerställa implementationen av en kvalitetssäkrad katalog över koncernens viktigaste begrepp och definitioner (Business Glossary)
  • Etablering av mätetal och KPI:er kopplat till datakvalitet
  • Ingå som resurs i strategiska projekt och program kring informationshantering och datakvalitet
Du kommer också delta i följande områden:
  • Etablering av "data governance modell" med roller och ansvar kring information och begrepp
  • Utveckling av Skandias informationsmodell
Du kommer att arbeta nära verksamhetsarkitekter, IT-arkitekter, projektledare och analytiker.

Tjänsten är placerad på Skandias kontor på Lindhagensgatan i Stockholm och du rapporterar till ansvarige för BICC.

Erfarenhet, utbildning och person

Vi söker nu dig som har en akademisk utbildning inom relevant område och med flera års erfarenhet av att arbeta som ansvarig för data quality (datakvalitet) inom en större koncern. Vi ser även att du har gedigen kunskap och erfarenhet från försäkringsverksamhet samt förståelse för IT-stöd inom bank- och försäkring.

För att lyckas i rollen behöver du ha mycket god affärsförståelse och erfarenhet av att arbeta med discipliner, processer och koncept inom området datakvalité, information management samt lösningar inom business intelligence och master data området. Vi ser även att du har erfarenhet av leverans från olika perspektiv samt van att arbeta i projekt och uppdrag i komplexa miljöer. Du har en mycket god kommunikationsförmåga samt är van att presentera och leda workshops.

I denna rekrytering lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi hoppas hitta dig som är driven, framåt och som vill vara med och bygga upp en ny funktion inom Skandia. Du trivs med att ta ett stort ansvar och att arbeta strukturerat och långsiktigt för att utveckla verksamheten framåt. Du har lätt för att bygga relationer och att förmedla ditt budskap till övriga inom organisationen. Du bör trivas i en föränderlig miljö där det finns stora möjligheter att påverka och medverka till positiva förändringar.

Låter det här som en intressant roll för dig? Kontakta då oss!

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar Skandia med Level Recruitment. Vänligen sök tjänsten genom att klicka på "ansök"-knappen här intill. Vid frågor vänligen kontakta rekryteringskonsult Sophie Karlsson , 08-120 50 423. Urvalet av ansökningar sker löpande.

Välkommen in med din ansökan!
Jobbfakta
Ort
Stockholms stad
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Data & IT

Ring Sophie Karlsson, 08-12050423

Publicerad

35 dagar sedan

Sista ansökningsdag

21 nov

Om företaget

Skandia är en av Sveriges största, oberoende och kundstyrda bank- och försäkringskoncerner. Vi har gett människor ekonomisk trygghet i mer än 160 år och har en stark tradition av pionjäranda, produktutveckling och samhällsengagemang. Vi skapar rikare liv för människor med hjälp av lösningar inom sparande, pension, ekonomisk trygghet och vardagsekonomi, och genom att underlätta för dem att fatta kloka beslut om sin ekonomi. Idag är vi 2 400 anställda och har ca 2 miljoner kunder i Sverige och Danmark. Totalt förvaltar Skandia ett kapital om drygt 548 miljarder kronor. Läs mer på www.skandia.se.