Anslutningsingenjörer till Vattenfall Eldistribution

Om jobbet

Trivs du att vara spindeln i nätet och arbeta med många kontaktytor? Vill du vara med och påverka nätutformningen inom ett engagerat team på Vattenfall Eldistribution? Sök då tjänsten som anslutningstekniker redan idag!

Information om uppdraget

Academic Work söker för kunds räkning två Anslutningsingenjörer till gruppen Nätanslutningar med placering i Arenastaden i Stockholm. Avdelningen Nätanslutningar ansvarar för nyanslutning, anslutningsförändringar samt ombyggnation av kunds distributionsnät på kunds begäran. Avdelningen består av 20 medarbetare som sitter i Solna respektive Trollhättan.

Du kommer under uppdraget att få löpande utbildningar i diverse system och till en början gå en introduktion i SAP. Du arbetar med många seniora och duktiga kollegor vilket gör att det finns bra stöd på plats.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och kunds önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic
Work

Arbetsuppgifter

Som Anslutningsingenjör kommer du arbeta i samarbeten med olika intressenter, både externa och interna för att finna lösningar på nätbyggnationer. Du kommer att arbeta in house och ha telefonen som arbetsverktyg.

Du kommer till exempel att ansvara för:
 • All offerthantering och planering av förfrågningar från kunder
 • Kontakt gentemot installatörer och kunder i generella och tekniska frågor inom området nätanslutningar
 • Företräda företaget i anslutningsärenden gentemot entreprenörer
 • Beställa fältkontroller
 • Koordinera och kvalitetssäkra inkommande ärenden
 • Handlägga för-och färdiganmälningar
 • Löpande registrering av uppgifter i våra olika IT-system
 • Utföra nätberäkningar, projektpaketering, projektbeskrivning, kartor och underlag som ligger till grund för projektavdelningens beställningar
Tjänsten passar dig som vill arbeta för ett modern företag som är i konstant förändring. Du kommer arbeta i en spännande bransch och avdelning där man har möjligheter att påverka förändring.

Vi söker dig som
 • Vi söker dig med Civilingenjörsexamen inom energi, ellära eller elkraft. Om du har en utbildningsbakgrund som Högskoleingenjör eller YH-ingenjör inom elkraft ser vi att du har några års arbetslivserfarenhet från elbranschen.
 • Du har god datavana och bekväm i MS Officepaketet. Du kommunicerar obehindrat på svenska då du kommer komma i kontakt med kunder och teknisk dokumentation.
 • Det är meriterande om du har erfarenhet från elbranschen där du arbetat kundnära projekt och installationsfrågor.
Som person är du en lagspelare med god samarbetsförmåga och som trivs med att arbeta i grupp. Du är flexibel och kan sätta dig in i ärenden av olika karaktär. Eftersom du kommer vara i kontakt med många kundkontakter ser vi att du är kommunikativ och trivs med att använda telefonen som arbetsverktyg. Du är en problemlösare inom både tekniska som ekonomiska frågor. Vi ser även att du är ansvarstagande och arbetar strukturerat.

Övrig information
 • Start: Omgående; Januari.
 • Omfattning: Heltid 6 månader med stor chans till förlängning.
 • Placering: Arenastaden, Solna Stockholm.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på sts02@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar, hör gärna av dig där!
Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet.

* Vårt erbjudande till dig som heltidskonsult hos Academic Work inkluderar utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef också rabatter och erbjudanden genom vår konsultportal. Läs mer om vårt erbjudande här

Skydd för din personliga integritet
När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer under vår PuL-sida.
Jobbfakta
Ort
Solna
Anställning
Heltid
Projekt- / Visstidsanställd
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör
Underkategori
Ingenjör
Publicerad

7 dagar sedan

Sista ansökningsdag

29 jan

Om företaget

Vattenfall Eldistribution äger och driver elnät i västra, mellersta och norra Sverige, delvis genom våra dotterbolag Västerbergslagens Elnät AB och Gotlands Elnät AB. Distributionsverksamheten är juridiskt och funktionellt avskild från de konkurrensutsatta delarna av Vattenfalls verksamhet.