Analytisk och proaktiv financial controller till Mylan AB

Academic Work · Ekonomi · 1 jan

Om jobbet

För dig med erfarenhet som financial controller och en god erfarenhet av redovisning erbjuds här en unik möjlighet att få komma in på ett stort läkemedelsföretag där du också kommer att få ett brett ansvarsområde. För dig med en god analytisk förmåga och en stark vilja att utvecklas kommer du få möjligheten att vara med och påverka samt bidra till företagets goda resultat och utveckling. Välkommen in med din ansökan omgående då tjänsten förväntas tillsättas inom kort.

Information om uppdraget

Academic Work söker för Mylans räkning en Financial analyst/controller för ett behov hos företaget. Du kommer ha en viktig roll i framtagandet av den strategiska planeringen och årliga budgeten och utföra analyser och rapporter till dina kollegor uppåt i organisationen.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Mylans önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till AcademicWork

Uppdraget är en del av vår personaluthyrning. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Mylan. Uppdraget är först och främst under 6 månader men med goda chanser till förlängning.

Arbetsuppgifter

Som Financial analyst/controller kommer du att ha ett brett ansvarsområde samt ha huvudansvar för förberedelse och inlämning av finansiella rapporter till den europeiska organisationen. Vidare kommer du att rapportera till Director Finance Nordic Countries som har Stockholm som stationeringsort.

Som Financial analyst/ controller kommer du ansvara för att:
 • Genomföra finansiella analyser såsom budget, forecast och strategisk planering samtidigt som du ska hitta nya sätt att effektivisera och standardisera processen
 • Utföra månatlig finansiell stägning av affärsenheter genom beräkning av journaler samt dokumentation av avvikelser. Därigenom säkerhetsställa att data till den europeiska organisationen levereras i tid och på ett korrekt sätt.
 • Samla in finansiell information, utföra kontroller, konsolidera och utföra variationer och trendanalyser (utfall jämfört med prognos, budget och förgående års resultat)
 • Kommunicera de finansiella resultaten och analyserna på ett informativt och lättförståeligt sätt uppåt i organisationen
 • Utveckla rapporteringsverktyg/ finansiella dashboards/ scorecard och skapa nya, förbättrade rapporter och analyser genom att ta hänsyn till nya krav och behov
 • Agera kontaktperson gentemot den europeiska organisationen vid eventuella problem eller frågor
Tjänsten passar dig som har några års erfarenhet som financial controller samt goda kunskaper inom redovisning och vill in på en stor organisation där du får ett bredare ansvarsområde där utvecklingsmöjligheterna är stora.

Vi söker dig som
 • Har en examen inom finans/ redovisning från högskola och/ eller universitet
 • Har ca 3-5 års erfarenhet som financial controller alternativt gedigen erfarenhet av redovisning och något års erfarenhet som financial controller/ analyst
 • Innehar mycket goda kunskaper i Excel (gärna macro) och goda systemkunskaper.
 • Mycket goda kunskaper i engelska och en god förståelse för svenska i såväl tal som skrift
Då du i rollen kommer att arbeta i system som Hyperion och SAP är det en fördel om du arbetat i dessa system tidigare. Dock är detta endast meriterande och inget krav.

Som person är du initiativtagande och självgående samt innehar en god förmåga att strukturera upp ditt dagliga arbete. Vi kommer att lägga stor vikt vid din analytiska förmåga samt din inställning och driv. För att lyckas i rollen tror vi att du inte räds för utmaningar, vågar ta för dig och har en stark vilja att utvecklas och lära. Avslutningsvis har du en god kommunikativ förmåga, skinn på näsan och en hög integritet.

Övrig information
 • Start: Omgående
 • Omfattning: Heltid, kontorstider. 6 månader till att börja med men goda chanser till förlängning
 • Placering: Ynglingagatan 14, Stockholm
Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.

* Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på stn02@academicwork.se under kontorstid.

Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar, hör gärna av dig där!

Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet.

Vårt erbjudande till dig som heltidskonsult hos Academic Work inkluderar utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef också rabatter och erbjudanden genom vår konsultportal. Läs mer om vårt erbjudande här

Skydd för din personliga integritet
När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer under vår PuL-sida.
Jobbfakta
Ort
Stockholms stad
Anställning
Heltid
Projekt- / Visstidsanställd
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Controller
Publicerad

35 dagar sedan

Sista ansökningsdag

1 jan

Om företaget

Mylan AB erbjuder produkter till kunder i mer än 140 länder och rankas som ett världsledande företag inom generiska och specialiserade läkemedel. Företaget har en av industrins bredaste produktportföljer med högsta kvalitet, de stöds av en robust pipe-line av nya produkter, äger merparten av världens tredje största producent av aktiva substanser till läkemedel och leder en specialiserad gren för inhalations- och allergiläkemedel. Huvudkontoret ligger i Pittsburg, Pennsylvania, USA.