Analytiker till Affärslogistik, Scania-Bilar Sverige

Om jobbet

Affärslogistik hos Scania-Bilar Sverige ansvarar för att bistå försäljningsorganisationen lastbil för att kunna leverera rätt produkt med rätt ledtid. Detta gäller för Scanias egna produkter samt produkter från andra leverantörer.

Avdelningen stödjer ÅF nätverket och Distributör internt i order, pris och logistik frågor samt ansvarar för order och leverans system, produktspecifikationer och uppdatering av pris samt prisjusteringar.

Till gruppen ALA söker vi nu en Affärsanalytiker.

Dina arbetsuppgifter

Du blir del att ett team som jobbar med order, pris och logistik frågor gällande lastbil Arbetet innefattar en variation av operativt arbete, KPI framtagning och analyser samt strategiskt förbättringsarbete.

Rollen innefattar/ansvarar för följande:
  • Ta fram, analysera, följa upp och kommunicera nyckeltal och marknadsstatistik
  • Hantera/uppdatera priser och faktura ansvarig mot ÅF och Fabrik
  • Säkerställa kost och intäkt på lastbilsförsäljning
Din profil

Vi söker dig som är relativt nyexaminerad från Universitet eller Högskola med inriktning mot ekonomi och/eller teknik.

Du är analytisk, ser en helhet och arbetar med detaljer. Det är viktigt att du har lätt för att samarbeta tvärfunktionell samt känner dig bekväm med att individuellt leverera och driva förändring när det väl behövs. Du är angelägen om att ta ansvar, nå resultat och hålla deadlines med högsta kvalitet.

Du har god systemvana samt hanterar Officepaketet mycket väl, framförallt Excel.

Du har stor passion för ditt arbete och tycker om förbättringsarbete samt har erfarenhet av Lean.

Vi erbjuder dig ett spännande arbete, trevliga kollegor med utvecklingsmöjligheter i en spännande tid med som marknadsledande med en ny förbättrad produkt!

Ytterligare information

Kontakta gärna Jenny Wangson (Chef Affärslogistik), 0707-443 145.

Ansökan

Din ansökan ska innehålla personligt brev, CV och betygskopior.
Jobbfakta
Publicerad

9 dagar sedan

Sista ansökningsdag

11 dec

Om företaget

Scania är en av världens ledande tillverkare av lastbilar och bussar för tunga transporter samt industri- och marinmotorer. En växande del av verksamheten är service- och tjänsteutbudet, som garanterar Scanias kunder kostnadseffektiva transportlösningar och hög tillgänglighet. Scania erbjuder också finansiella tjänster. Scania är verksamt i ett hundratal länder och har 42 000 anställda. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige. Tillverkning sker i Europa och Sydamerika med möjlighet till globalt utbyte av såväl komponenter som kompletta fordon. Under 2014 uppgick faktureringen till 92,1 miljarder kronor och resultatet efter skatt till 6 miljarder kronor.