Analytiker med intresse för omvärldsbevakning

Om jobbet

Har du ett utpräglat analytiskt sinne och vill arbeta med att understödja den expansiva bygg- och fastighetsmarknaden. Då är detta tjänsten för dig!

Information om uppdraget

Academic Work söker för Prognoscentrets räkning en analytiker. I den här rollen kommer du att arbeta med företagets existerande analyser men deltar också i utveckling av nya former av beslutsunderlag som företagets uppdragsgivare efterfrågar.

Rollen som analytiker ställer höga krav på förmågan att se mönster och dra relevanta slutsatser utifrån stora mängder data. Du är intresserad av, och vill förstå, hur olika delar av bygg- och fastighetsmarknaden fungerar och vilka drivkrafter som är betydelsefulla.

Arbetet kommer delvis att ske i projektform med personer från olika delar av organisationen men du kommer också att ha din naturliga plats i företagets analysteam som utarbetar marknadsprognoser.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Prognoscentrets önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic
Work.

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Prognoscentret.

Arbetsuppgifter

Som analytiker hos Prognoscentret kommer du att arbeta med att understödja såväl dina kollegor inom organisationen som företagets kunder med olika typer av data och analyser. Du samlar in, sammanställer, analyserar och presenterar dina slutsatser i olika typer av rapporter/rapporteringssytem.

Du kommer till exempel att:
  • Delta i analysgruppens återkommande prognosprocesser
  • Ansvara för underhåll och leverans av kundspecifika uppdrag
  • Samla, strukturera och analysera tidseriedata
  • Skriva artiklar och rapporter
  • Vara delaktig i diskussioner och möten med våra uppdragsgivare
Tjänsten passar dig som relativt nyligen har en examen inom nationalekonomi, matematik eller statistik och som trivs med att arbeta med varierande och utmanande analyser.

Vi söker dig som
  • Är nyutexaminerad eller med kortare arbetslivserfarenhet och med en examen inom nationalekonomi, matematik eller statistik.
  • Har förmåga att analysera såväl data som skriftlig information
  • Är noggrann, ansvarsfull och ett strukturerat arbetssätt
  • Har förmåga att arbeta såväl självständigt som i grupp, hålla tidsramar och har ett prestigelöst förhållningssätt
  • Kan uttrycka dig mycket väl i svenska och engelska i såväl tal som skrift
Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet från utrednings- och analysarbete från näringsliv eller offentlig sektor.

Övrig information

Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan utsatt startdatum.

Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på recruitmentstockholmsouth@academicwork.se under kontorstid. Ange gärna annonsid i ditt mail.

START: Omgående, med hänsyn till uppsägningstid

OMFATTNING: Heltid, tillsvidare

UPPSKATTAD ARBETSTID: Kontorstider

PLATS: Tulegatan, Stockholm

Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och har några års arbetslivserfarenhet, är nyutexaminerad eller fortfarande studerar på högskola/universitet. Hos oss kan du arbeta som uthyrd konsult på specifika kunduppdrag eller bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet. Läs mer på www.academicwork.se.

Skydd för den personliga integriteten
När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer under vår PuL-sida.
Jobbfakta
Ort
Stockholms stad
Anställning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Bank, Finans & Försäkring
Underkategori
Analys & Rådgivning
Publicerad

29 dagar sedan

Sista ansökningsdag

12 dec

Om företaget

Prognoscentret erbjuder som oberoende marknadsanalysföretag strategiska och operativa beslutsunderlag till aktörer inom den Nordiska bygg- och fastighetsmarknaden. Marknaden befinner sig i en omvälvande period, vilket ger företaget många nya analysutmaningar och goda förutsättningar till fortsatt expansion.

Företaget har utvecklat en mycket spännande tjänsteportfölj och har idag majoriteten av marknadens ledande aktörer som kunder. Med ett omfattande tjänsteutbud tillgodoser de kunder inom såväl producent- som entreprenadled men även inom fastighet, handel, bank/consulting och den offentliga sektorn.

Prognoscentret grundades i Norge 1978 och etablerades 1991 i Sverige. På kontoren i Stockholm och Oslo sysselsätts idag ca 40 personer och företaget är en ledande leverantör av marknadsanalyser till den Nordiska bygg- och fastighetsmarknaden.
Prognoscentret är medarbetarägt och helt utan andra ägarintressen från branschen vilket säkerställer trygga arbetsförhållanden, hög innovationsförmåga och ett mycket gott arbetsklimat. Företaget sitter i fräscha lokaler på Tulegatan i Stockholm.