Analyst till Group Treasury och ALM

Om jobbet

Är du driven och letar efter utmaningar? Vill du arbeta i ett kompetent och starkt team som står inför förändring där du genom kunskap och egna initiativ får vara med och forma?

Information om uppdraget

Vi söker nu för Nordeas räkning två nya kollegor till avdelningen Management Reporting & Analytics.
Du kommer att tillhöra ett nordiskt team med hängivna kollegor som arbetar nära senior Management of Group Treasury & ALM genom analysering av signifika finanser runt affären.

Management Reporting & Analytics är ansvariga för mätningar, analys, validering och rapportering av TALM genom finansiella aspekter på en daglig, månatlig och kvartalsbasis. De är även ansvariga för den finansiella forecastingen samt utveckling och förbättring av den årliga strategiska rapporten.

Som analytiker kommer du ta del av uträttandet samt utveckling av den finansiella analysen och rapporteringen av TALM. TALM är ansvarig för Nordeas kapital, likviditet, finansiella medel samt marknadsrisker och dess exponering.mail kring tjänsten går till Academic Work.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Nordeas önskemål är att alla samtal och
AcademicWork
Uppdraget är en del av vår personaluthyrning. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Nordea. Nordeas intention är att du på sikt ska kunna bli anställd direkt hos dem, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

Arbetsuppgifter

Du kommer till exempel att:
 • Mäta, analysera, validera samt rapportera finansiella siffror (TALM) dagligen, månatligt samt kvartalsvis.
 • Skapa finansiella prognoser samt ge input till den årliga strategiska rapporten.
 • Utföra och utveckla den finansiella analysen och rapportering av TALM.
Du kommer att tillhandahålla expertkvalitet, värdeskapande analys och rapportering i relation till balansräkningen. Du är uppdaterad på relevanta regleringar och marknadsutvecklingar för att säkerställa analysen samt rapporten. I rollen som Analyst kommer du även ha kontakt med och ta hjälp av andra avdelningar inom just TALM gällande just din analys.

Vi söker dig som
 • Har en examen inom finans eller motsvarande
 • Har 0-2 års erfarenhet av rapportering och/eller arbete med finansiella instrument
 • Har god kommunikativ förmåga där ud behärksar engelska flytande
 • Har djup kunskap i MS Office, framförallt i Excel och Powerpoint
 • Har en social och service minded personlighet
 • Som person är du självständig med ett stort driv och proaktivt mindset
Som person är du effektiv och utför ditt arbete på ett strukturerat sätt med ett stort intresse för risk och kapital. Du är van av att arbeta mot uppsatta mål och ha regelbundna avstämningar samt tar ett stort ansvar över dina egna processer. Du har en analytisk förmåga och har tidigare erfarenhet av utveckling och förbättringsarbete inom rapportering.
 • Start: Januari
 • Omfattning: 6 månader heltid med möjlighet till förlängning
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen
Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på stw03@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet.

* Vårt erbjudande till dig som heltidskonsult hos Academic Work inkluderar utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef också rabatter och erbjudanden genom vår konsultportal. Läs mer om vårt erbjudande här

Skydd för din personliga integritet
När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer under vår PuL-sida.
Jobbfakta
Publicerad

11 dagar sedan

Sista ansökningsdag

29 jan

Om företaget

Nordea är den största finanskoncernen i Norden och Östersjöregionen, med en ledande ställning bland företagskunder och institutionella kunder såväl som privat- och private banking-kunder.
Detta är en möjlighet för dig att utöka din kunskap inom analys och information management, vilket är högt prioriterat inom den globala finansmarknaden.