Affärsutvecklingsansvarig för segmentet energi till Weidmüller

Om jobbet

Vill du jobba med att utveckla affärer inom energisegmentet? Då kan tjänsten som affärsutvecklingsansvarig på Weidmüller vara något för dig!

På uppdrag av Weidmüller söker vi en affärsutvecklingsansvarig för segmentet energi på nordisk nivå. Tjänsten kan vara placerad i Stockholm, Göteborg eller Malmö. Personen kommer ansvara för energiområdet och agera lösningsspecialist inom segmentet energi. Detta är en möjlighet för dig med några års erfarenhet som produktchef eller säljare med en teknisk profil att bli en del av ett högteknologiskt, internationellt bolag. Varmt välkommen med din ansökan!

VAD KAN VI ERBJUDA DIG?

Detta är en möjlighet för dig att bli en del av ett internationellt bolag med en familjär företagskultur. Du kommer att arbeta med kvalitetsinriktade produkter och få möjlighet att representera ett starkt varumärke. Du får en ansvarsfull roll och möjlighet använda din tekniska kompetens och affärsmässighet för att utveckla affärerna inom ditt område.

Dina framtida arbetsuppgifter
  • Agera teknisk- och marknadssupport inom energiområdet till säljorganisationen.
  • Vara länken mellan den nordiska organisationen och produktutvecklingen i Tyskland.
  • Genomföra sambesök med säljarna samt egna kundbesök.
  • Göra marknadsanalyser för att hitta nya kunder och utveckla befintliga.
  • Samla information om konkurrenter.
  • Vara delaktig i utformningen av annonser, katalog och annat marknadsföringsmaterial.
  • Vara med i planeringen av mässor och delta i mässor.
  • Viss intern och extern utbildning i produktsortimentet.
ROLLEN INNEBÄR I KORTHET

Som affärsutvecklingsansvarig för segmentet energi kommer du att ge teknisk support till Weidmüllers kunder inom energiområdet och personal i Sverige, Danmark och Finland. I denna roll kommer du att arbeta med större delen av Weidmüllers produkter, men främst fokusera på lösningar inom elektronik och automation.

Resor är ett naturligt inslag i tjänsten och du reser främst inom norden (även resor till moderbolaget i Tyskland kan förekomma i enstaka fall). Antalet övernattningar per år uppskattas till 30-50. B-körkort är ett krav för tjänsten.

VEM ÄR DU?

Vi söker dig med en gymnasial utbildning med teknisk inriktning, med fördel inom elektronik. Det meriterande om du har en eftergymnasial utbildning med teknisk inriktning. Det är meriterande om du har kunskaper inom automation och IEC 61850. För att lyckas i rollen som produktchef har du några års erfarenhet av att ansvara för tekniska produkter eller av teknisk försäljning. Det är meriterande om du har erfarenhet från branschen.

Du talar och skriver svenska och engelska obehindrat. Du har även god förståelse för danska och det är meriterande om du även har förståelse i tyska. Goda kunskaper i MS Office är ett krav och vana att arbeta i SAP och CRM-system är meriterande.

Som person är du kommunikativ, har en förmåga att skapa relationer och trivs bra med att prata inför grupper. Du har ett sinne för att lägga strategier och att analysera siffror. Därtill har du ett serviceinriktat sätt, förmåga att övertyga andra samt har ett kommersiellt förhållningssätt.

INTRESSERAD?

I den här rekryteringen har vi valt att samarbeta med TNG som sköter hela rekryteringsprocessen på ett fördomsfritt och kompetensbaserat sätt. Är du intresserad av tjänsten, ansök snarast! Urvalet sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum. Har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryterare.
Jobbfakta

Ring Angelina Nilsson, 0768384163

Publicerad

4 dagar sedan

Sista ansökningsdag

18 dec

Om företaget

TNG är den nya generationen bemannings- och rekryteringsföretag som rekryterar fördomsfritt. Med det menar vi att vi tänker och arbetar på nya sätt. Genom att se bortom fördomar kan vi hitta kandidater som andra inte ser - dessutom snabbare! Det gynnar våra kunder och jobbsökare samt bidrar till mångfald och en hållbar arbetsmarknad. Många av Sveriges mest attraktiva företag har upptäckt vårt synsätt och vi växer snabbt. I dagsläget har vi kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Linköping och Örebro.