Affärsinriktad controller som vill bli Sleepos nästa CFO

Academic Work · Ekonomi · 26 dec

Om jobbet

Det här är en spännande möjlighet för dig som önskar ta ditt nästa steg i karriären in i en CFO roll på ett mindre bolag i stark framfart. Som CFO på Sleepo får du arbeta nära verksamheten med ett fokus på att påverka, förbättra och effektivisera. Du blir del av ett affärsdrivet, engagerat och glatt gäng där din personlighet väger lika tungt som din kompetens.

Information om uppdraget

Academic Work söker för Sleepos räkning en CFO. Sleepo är ett snabbväxande e-handelsbolag inom möbler och heminredning som söker dig som vill ta ett övergripande ansvar för företagets ekonomi. Hos Sleepo arbetar du nära VD och styrelse i en roll med stor möjlighet att påverka företagets affärsmässiga utveckling. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter blir att analysera, följa upp resultat, bevaka lönsamheten, se till företagets inre effektivitet samt att medverka i utveckling och skötsel av företaget.

På Sleepo erbjuds du en dynamisk arbetsmiljö och en roll präglad av frihet under ansvar. I Sleepos fina lokaler i centrala Stockholm sitter idag 10 medarbetare och personalstyrkan förväntas växa markant inom de närmsta åren.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Sleepos önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic
Work

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Sleepo.

Arbetsuppgifter

Som CFO hos Sleepo får du en affärsinriktad roll med ansvar för allt från budgetering, prognoser, lönsamhetsuppföljningar, analyser, granskning av investeringsärenden till intern- och extern rapportering.
Du rapporterar till VD och kommer vara en nyckelspelare i bolagets ledningsgrupp och deltar även i styrelsemöten som adjungerad.

Ansvarsområden som CFO:
 • Intern och extern rapportering
 • Budgetering och budgetuppföljning
 • Genomförande av löpande ekonomiska analyser
 • Framtagning och implementering av lönsamhetsåtgärder
 • Likviditetsplanering
 • Granskning av investeringsärdenden
Tjänsten passar dig som har en stark analytisk förmåga och ser sambanden mellan verksamhet och siffror, Du har även förmågan att förmedla uppgifterna inom organisationen och därmed säkerställa att analyserna leder till förändring i önskad riktning. Yrkesrollen kräver därför en god pedagogisk förmåga och ledarskap.

Vi söker dig som
 • Har en civilekonomexamen eller motsvarande.
 • Har 3-5 års kvalificerad erfarenhet av ekonomistyrning inom liknande verksamhet.
 • Är van vid att hantera och analysera stora datamängder samt mycket goda kunskaper i Microsoft Excel.
 • Flytande kunskaper i det svenska språket både i tal och skrift.
För att trivas i rollen som CFO hos Sleepo bör du vara nyfiken och självgående med en prestigelös inställning då arbetsuppgifterna varierar från högt till lågt. Du har ett affärsmässigt tänk och har ett intresse för att själv, och tillsammans med andra, utveckla företagets ekonomiprocesser och delta i projekt med avseende att utveckla företaget i stort.

Du bör självklart även vara strukturerad, noggrann och mån om att leverera hög kvalitet i tid. Du trivs i en roll där du får kommunicera med samtliga delar av organisationen och söker en nyckelfunktion med stort ansvar. För att passa hos Sleepo är det även viktigt att du trivs i en förändringsbenägen start-up-miljö och att du lockas av möjligheterna som finns när alla ramar ännu inte är satta.

Övrig information
 • Start: Enligt överenskommelse
 • Omfattning: Heltid
 • Placering: Centrala Stockholm.
 • Kontaktuppgifter: Ansvarig rekryterare Elin Jacobsson 08- 56 24 48 10 alternativt rekryteringsadministratör Josefin Holmström 08- 52 25 76 85.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på stn02@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet. Hos oss kan du arbeta som uthyrd konsult på specifika kunduppdrag eller bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet. Läs mer på www.academicwork.se.

Skydd för den personliga integriteten
När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer under vår PuL-sida.

LI
Jobbfakta
Ort
Stockholms stad
Anställning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Organisation & ledning
Ekonomi
Underkategori
Chefsbefattningar
Ekonomichef
Publicerad

44 dagar sedan

Sista ansökningsdag

26 dec

Om företaget

Sleepo är ett snabbväxande e-handelsbolag inom möbler och heminredning. Sleepo erbjuder ett brett sortiment och har som mål att ha det största utbudet av möbler och heminredning, den bästa kundservicen och marknadens bästa villkor. Hos Sleepo är beslutsvägarna är korta och vill du jobba i en dynamisk miljö där du får stort eget ansvar samt möjligheten att påverka och utvecklas så ska du söka dig hit.