Account Managers

Telenor · Försäljning · 16 dec

Om jobbet

Account Managers, Business Sales

Alla är innovatörer. Men på olika sätt. Nu har vi lediga jobb för dig som tänker nytt inom försäljning och kundrelationer. För dig som vill arbeta i en digital värld där våra kunder alltmer kopplar upp sina prylar, låter klockan på armen ha koll hjärtslagen och styr e-shoppen från mobilen.

På Telenor är du alltid en del av ett större sammanhang. Genom våra produkter och tjänster föds nya tankar och innovationer. Och bäst blir det när vi gör saker tillsammans med andra.

Vad gör du som Account Manager på Telenor?
Vi välkomnar tre nya Account Managers som i första hand kommer att ansvara för att skapa relationer och utveckla våra kunder inom Large-affären. I rollen ingår även nykundsförsäljning inom det prioriterade segmentet. Du får användning av din kunskap och förståelse för lösningsförsäljning och din förmåga att skapa förtroende på ledningsnivå när du tar budgetansvar för försäljningen av bland annat mobila tjänster, molnbaserade IT-tjänster, växellösningar och WAN tjänster.

Du får...

Bli en del av Telekombranschens mest framgångsrika försäljningsteam! Vi söker fler toppsäljare som sätter kundens utveckling i fokus, precis som vi. Som Account Manager inom Business Sales får du både arbeta självständigt och vara en av lagspelarna som bidrar med positiv energi. Du får bidra till teamets välmående och utveckling och vi till din!

Passar du ihop med oss?

För att vara aktuell för rollen behöver du ha:
  • Goda kunskaper inom MS office och bra datorvana
  • Minst 5 års erfarenhet från B2B lösningsförsäljning, vilket innebär god teknisk förståelse. Du behöver kunna påvisa goda säljresultat från tidigare roller.
  • Erfarenhet av kundrelationer på ledningsnivå, att hantera upphandlingar och vara en bra förhandlare
  • Kundansvar idag: egen kundstock, kundrelationer och kundutveckling
  • Kunskaper i svenska och engelska, obehindrat i tal och skrift
  • B-körkort
Det är också bra om du:
  • Har eftergymnasial utbildning
  • Har erfarenhet från IT&Telekombranschen eller närliggande branscher, med fokus på digitalisering
Som person skapar du nätverk och relationer och övertygar andra med hjälp av din effektiva kommunikation. Du förstår och analyserar komplexa frågor och problem snabb och gör rationella bedömningar. Du tar ansvar, är självständig och resultatorienterad och arbetar på ett systematiskt och välplanerat sätt.

Vill du skapa framtiden med oss?Välkommen med din ansökan! Vi arbetar med löpande urval denna rekrytering och vill därför ha din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 16 december 2016.

Placeringsort:Stockholm

Anställningsform:Tillsvidare

Har du frågor? Vill du veta mer om tjänsten, kontakta Tina Evans, rekryterande ledare, 070-833 15 32 eller Tina.Evans@telenor.se. Vill du veta mer om rekryteringsprocessen, kontakta rekryteringsteamet på work@telenor.se.
Jobbfakta
Publicerad

20 dagar sedan

Sista ansökningsdag

16 dec

Om företaget

Business ansvarar för försäljning av heltäckande kommunikationslösningar till företagskunder och offentlig sektor. Med kundens upplevelse i fokus och högsta affärsnytta erbjuder vi mobil och fast telefoni, datakommunikation, driftstjänster och Cloudtjänster.

Telenor Sverige levererade år 2015 tjänster till drygt 2,5 miljoner mobilabonnenter, cirka 645 000 bredbandskunder och en halv miljon tv-kunder. Vår omsättning år 2015 var cirka 13 miljarder kronor (2015) och vi hade cirka 1 900 anställda. Bland våra varumärken finns Telenor, Bredbandsbolaget, Vimla och Ownit.


Hitta hit

Stockholms stad Visa på karta

Visa var