Account Manager till storsatsande Closers

Closers AB · Försäljning · 26 dec

Om jobbet

Closers är ett headhuntingföretag inom försäljning vars ambition är att vara en partner till svenska säljorganisationer genom att bidra till ökad tillväxt och försäljning. Som Account Manager på Closers kommer du att få ett stort ansvar för vår tillväxt. Du är ytterst ansvarig för att identifiera och kvalificera intressanta prospekt och etablera samarbeten med framgångsrika bolag. Läs mer om oss på www.closersab.se och spana in vår företagssida på LinkedIn.

Du är alltid uppbackad av ett team och en struktur med tydliga mål, arbetsprocesser- och rutiner.

Några viktiga värdeord för oss på Closers är: teamwork, kvalitet, långsiktighet och framåtanda.

Då du kommer ha mycket kundkontakt med B2B-säljchefer, samt att vår ambition är att vara konsultativa och utveckla våra kunder, är det viktigt att du är ”B2B-allmänbildad”. Med "B2B-allmänbildad" menar vi att du är intresserad av och har kunskap om B2B-försäljning generellt - och att du sannolikt har koll på de trender och olika säljmetodiker som finns. Har du erfarenhet av utveckla säljorganisationer i rollen som ledare, chef eller konsult är det ett plus. Som person bör du framförallt vara intresserad av sälj- och organisationsutveckling.

Vår framfart

Under 2015 växte Closers med över 100 procent och har i år 2016 haft en fortsatt fin tillväxt på marknaden. Vi ser ljust på framtiden och har en tydlig strategi för en fortsatt stark tillväxt kommande år. Vi är i dagsläget ca 35 anställda med våra uthyrda säljkonsulter. Du kommer att hamna på ett auktoriserat företag genom Almega med trygga och marknadsmässiga anställningsvillkor och med trevliga, ambitiösa och målmedvetna kollegor. Vi har en professionell styrelse, med framgångsrika entreprenörer, som säkerställer att bolaget tar genomtänkta strategiska och ekonomiska beslut för att säkra bolagets tillväxt och expansion.

Du erbjuds
  • Goda förtjänstmöjligheter.
  • Mycket god möjlighet att bli en expert och thought leader inom försäljning.
  • Möjlighet att utvidga ditt professionella nätverk inom b2b-försäljning.
  • Hög påverkansgrad, vi är ett entreprenörsdrivet bolag i stark tillväxt. Din röst och åsikt kommer vara viktig.
  • Att bli en expert på LinkedIn och social selling som blir allt mer centralt för framgång inom försäljning.
Grundläggande anställningsvillkor

Tjänsten kommer att vara på heltid med kontor i centralt läge på Holländargatan 22 i centrala Stockholm. T-bana Rådmansgatan.

Din lön kommer bestå av en fast grundlön plus provision. Du kommer också att erbjudas pensionsavtal enligt ITP1 och friskvårdsbidrag.

Semesterersättning: 30 dagar

Vår ambition är att tillsätta positionen innan årets slut. Startdatum beror på din uppsägningstid.

Ansök genom att skicka in ditt CV eller LinkedIn profil. Ansvarig för rekryteringen är vår Head of Sales, Joakim Hällström. Om du har några frågor är du välkommen att kontakta honom på joakim.hallstrom@closersab.se

Closers erbjuder karriärsmöjligheter till affärs- och säljdrivna människor. Vi har sedan 2011 etablerat oss som en av Sveriges främsta aktörer inom headhunting för positioner inom försäljningsområdet. Vår strävan är att alltid göra långsiktigt hållbara tillsättningar som gynnar både kandidaten och arbetsgivaren. Därför består vår leveransorganisation av medarbetare som har erfarenhet av försäljning och som kan relatera till våra klienters erfarenheter och ambitioner. Vi är ett auktoriserat bemanningsföretag genom Almega och erbjuder våra konsulter och internt anställda trygga och seriösa anställningsavtal. Följ oss på LinkedIn så får du de senaste nyheterna, inspirerande artiklar och inlägg om försäljning och våra aktuella uppdrag i ditt nyhetsflöde: www.linkedin.com/company/closers
Jobbfakta
Ort
Stockholms stad
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Yrkesområde
Försäljning
Underkategori
Key Account Manager
Publicerad

12 dagar sedan

Sista ansökningsdag

26 dec

Om företaget